Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Žalostno

Žalostno

Res žalostno, da na POP TV-ju nimajo koga, ki bi popravljal zmazke, katere zjutraj berejo v eter. Danes sem slišala, da se znani pevec zadržuje v bolnišnici v MIJAMIJU (beri kot piše), pa še tole cvetko: “… glede zadeve ne bo spremenil SVOJE MNENJE”. Halo???

Kje so strokovnjaki za slovenski jezik na televiziji?!

Verjetno je za kakega lektorja škoda denarja, pa saj se svet zaradi tega po njihovo ne bo ustavil …

Ne bi namesto “katere” raje rekla “ki jih”?

prgrmr, jaz nisem strokovnjakinja za slovenski jezik. Gotovo naredim kar nekaj manjših napak pri pisanju. Vendar sem mnenja, da bi na televiziji lahko na raven slovenskega jezika dosti bolj pazili. Njih posluša na tisoče ljudi, vame se pa samo ti tukaj vtikaš:-)

Pa lep dan imej še naprej!

Tudi na Mladini niso kaj boljši:
Steven Spielberg je uradno sporočil, da zaradi Kitajske vpletenosti v Darfur odstopa s položaja umetniškega svetovalca olimpijskih iger v Beijingu.

Mogoče je pa to namerno?

Ne verjamem, ker je sosednji članek govoril pa o Pekingu.
Pri veliki začetnici bi pa tudi težko govoril o namernosti.

Za veliko začetnico sem mislila, da se je tebi zatipkalo, zato napake niti nisem opazila. Za Beijing sem mislila, da bi morda lahko bilo namerno – pač kakšna nova politika. A če je sosednji članek govoril o Pekingu, potem najbrž res ne gre za to. 🙂

New Report

Close