zalostne oci
Pozdravljeni, pravkar bom pod rubriko starost zacela zapisovati stirko in to je dober cas, da vas prosim za odgovor. Sem bolj drobne sorte, obraz ovalen, svetli lasje s prameni, modre oci, majhne in polne ustnice. Problem so oci, ki so, namesto mandljasto obrnjene navzgorm (obvezna zapoved v vseh modnih revijah), zalostno povesene. Zaenkrat se ne delujejo sile teze (kar se bo v kratkem zacelo dogajati – po vseh zakonim biologije in fizike), ampak je zadeva dedno zaznamovana. Uporabljam kozmetiko Boerlind in sem zadovoljna. Rada bi “optimisticen” pogled v svet, zato vas prosim za nasvet: kako in s cim senciti veke, uporabljati svincnik na gornji ali spodnji veki, kaksno in koliko maskare katere barve, da ne bi bil pogled v “basset hund stilu” . (ce se takoj ne spomnite, katera pasja sorta je omenjena, vam namignem, da je tisti rjavi, zalostni pes pri Disneyevih risankah – blud hund, in sta si z gornjim v najozjem sorodu).
Hvala.
Se kak mesec in stirideset!
Uporabljam sencilo : najprej kaj v barvi koze po celi veki in potem svetlo nezno modro senco po veki (stevilke ne vem, nekaj od Diorja). Svincnik rjav, da zarisem linijo pod spodnjo veko in mascaro Dior fascinacion 299 (nekaj temno modrega). Na ustnice samo lip shiner od Carol. Za sminko se tezko odlocim, ker nic pravega ne najdem. To se mi zdi ena taka delikatna zadeva. Rada bi sicer kaj v zelo rahlo lila roza, pa ne vem kaj. Bo kak nasvet tudi tu?
Pozdravljena!
V redu je, da predhodno na veke nanesete svetlo senčilo. S tem tudi fiksirate veke in jih pripravite na nanos senčila.
Glede nato, da imate “povešene” veke pazite nato, da senčilo na zunajih kotih veke ne zaključite navzdolj, ampak proti obrvem-mačje oči. S tem boste oko optično dvignila. Uporabite več barvnih odtenkov senčil. Zunanje kote veke temnite: recimo temno modro senčilo na zunanje kote, proti notranjosti veke pa svetlo modre odtenke senčil. Kljub temu, da imete modre oči bi vam svetovala, da uporabite tople odtenke senčil: rjave, opečnate, barva marelice itd.Senčilo naj bo perlasto. Perlasta senčila naredijo oko optično večje in bolj “sveže”.
Uporabite eye-liner ali pa še bolje rjav svinčnik, s katerim naredite črto na veki ob trepalnicah. Črto zaključite na zunanjih kotih veke navzgor. Črto s čopičem rahlo zabrišite. Najbolje je, da najprej naredite črto, potem pa nanesite senčilo za veke.
Svetlo senčilo za veke nanesite tudi na nepremično veko-torej tik pod obrvmi.
Osebno najraje uporabljam črno ali pa rjavo maskaro. Mislim, da so poudarjene trepalnice pika na i pri make-upu, tako kot tudi poudarjene ličnice.
Glede šminke pa: glede nato, da imate manjše ustnice, vam svetujem uporabo svinčnika in rdečila. S svinčnikom naredite obliko ustnic, lahko jih tudi rahlo povečate. S svinčnikom pobarvajte ustnice, ampak samo kotičke ustnic-sredino ustnic ne barvajte. Čez tako pobarvane ustnice pa nanesite gloss.
Gloss, zaradi svetlikajoče teksture ustnice optično poveča. Optično bodo ustice delovale večje tudi zato, ker je sredina ustnic nekoliko svetlejša, kot so robovi.
Upam, da ste razumela kaj sem vam hotela napisati. Žal je težko pisati, ne da bi predhodno videla obraz.
V primeru kakršnihkoli vprašanj sem vam na voljo!
Pa nikar o žalostnih učkah, pomembne so iskrice v očeh.
Lp Nada
Forum je zaprt za komentiranje.