Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev žalostna zaposlenka

žalostna zaposlenka

A se vam zdi normalno, da imam že 3 leta isto plačo. Isto postavko bruto. da se nič ne usklajuje Poviša) zaradi inflacije in rasti cen???? Zaposlena pa sem v negospodarstvu.??
kako naj to dopovem vodstvu, da to ni logično.
Draži se mleko, moka, kruh, vrtci, zavaropvanja, bencin…vse, plačilna lista danes pa je identična tisti iz leta 2005?

Skoraj ne morem verjeti. Nazadnje se je plača povišala v juliju 2007 in
smo dobili tudi poročun za jan.-junij 2007.

Katero kolektivno pogodbo pa imaš, kakšno izhodiščno plačo imaš navedeno
na plač. listi?

Kaj pa v Kapitalsko družbo ti vplačujejo?

plača-žalost

Tudi pri meni tako. Nič gor. Gospodarstvo.

Pogodbe po zaposlitvi nimam pred sabo, ampak ne more biti drugega kot kolkt. pog. za negospodarstvo. Pred sabo imam Sklep o dopustu, ki se sklicuje na pog. za negospodarstvo.
In ne, nikamor mi nihče nič ne vplačuje. Mislim, da je moja plača le odraz odločitve nadrejenega. Pred enim letom sem imela bruto 200.932,20 sit (ja, vem, marsikdo bi si želel tako plačo, toda o tem drugič- jaz opravljam veliko dela in veliko strokovnega dela) . Z novim zunanjim računovodjem so mi to preračunali v ure in tako dobili urno postavko v evrih, ki se ne spreminja.

Izhodišna plača v negospodarstvu znaša 235,82 EUR (objavljena v Uradnem listu dne 29.06.2007) x količnik + dodatki (del. doba, uspešnost, po kolektivni pogodbi ….)

Kakšno plačo pa ima vaše vodstvo ali se njim nič ne dviguje. Za direktorja že velja nov plačni sistem. Dobili so sklep ustanovitelja o
plačnem razredu, nove pogodbe oz. aneksi ….

Zadeva je zelo komplksna.

če ne drugega, se ti v negospodarstvu priznava vsako leto dodatek za dopolnjeno novo leto delovne dobe

jaz imam isto plačo šest let. žalost.

Pri nas tud žalostno, kar se tiče plače. Sem šla preračunavat, pa mi nekaj ne gre skupaj. torej izhodiščno plačo pomnožim s količnikom, potem pa imam še nekaj dodatkov, kaj pa z njimi naredim??? seštejem in ….?????lepo prosim za pomoč

ista plača že celo večnost,zdaj nam jih bodo še nekaj zmanjšali

Moja plača je katastrofa. Imam 26 let delovne dobe v gospodarstvu in imam že par let eno in isto plačo. Torej 403€ v brutu.
Žalostno a ne?????????? Kako z takšno plačo preživeti družino? Mož dobi isto kot jaz plačo……….. Včasih bi se kar razjokala pa ne pomaga:(((((( Če imam celi mesec delovnih dni in še tri delovne sobote oz. nadure dobim cca. 380€ neto.:((((((
Sama žalost!!!!!!

za plače:
žalostno je to, da ni važno koliko delaš, je naša država v zakonu o minimalni plači določila, koliko je minimalna, in ta je sramotna. 538 eur bruto, oz. kolikor si ti napisala, mislim da pride neto 389 eur. Katastroofa.

To bi dalo morda lahko tudi misliti, da niso ravno zadovoljni s tvojim delom in delovnimi rezulatai?? Pa ne razumi me narobe, ampak tudi to je možno.

Lp,

Torej izračun plače v negospodarstvu – primer:

235,82 X količnik napr. 3,1 = 731,04 EUR
Dodatek 235,82 x 0,88 = 207,52 EUR
Dodatek 235,82 x 0,26 = 61,31 EUR
Del. uspešnost od izh. plače – napr.3 % = 21,92 EUR
Dodatek na del. dobo 12 % za 24 let = 87,72 EUE

Zneske seštejemo in to je bruto plača za mesec ….., od tega se obračuna
22,1 % prispevkov in dohodnina po lestvici z upoštevanjem olajšav, ki
so lahko različne glede na vzdrževane druž. člane.

Dodatki so po kolektivni pogodbi različni.

Vsem v neg. se vplačuje tudi v Kapitalsko družbo za penzijo po lestvici
glede na dopoljeno del. dobo.

Naj povem samo to, da sem zaposlena v organiziciji, ki je neprofitna, ni pa javni sektor.
Imam določeno urno bruto postavko, seveda cel čas govorim o tej postavki.
Jasno, da ima potem dodatek na delovno dobo. Tu se pa konča.
da ne bi bili zadovoljni z mojim delom ni mogoče.
Sem pa danes po skoraj 15 letih zbrala pogum in vodilnega povprašala, zakaj se mi nič ne usklajuje in sem tudi dodala, da se mi zdi plača glede na delo, ki ga opravljam, zelo nizka.
Vodilni se je sicer strinjal, nima pa pojma, kako se mi plača obračunava, saj to dela računovodstvo-zunanje.
Skratka, mislim, da je problem v neurejenosti aktov podjetja, saj nimamo urejene sistemizacije, nikjer o tem nič ne piše, delo se pa kar nalaga in nalaga…..skratka pri plačah pa status quo.

Ja, res žalostno, samo opravičilo je pa tako, da če bi zvišali plače bi imeli tako inflacijo kot v Yugi. Zakaj si pol oni ne znižajo plač, ne to pa ne. Škoda besed, kot pravi moj vsi mormo na ceste pa se bo mogoče kej spremenil.

Res žalostno kaj se je zgodil s to našo državo, živa katastrofa. Cene vsega se primerjajo z Evropskimi samo plače ne. Lahko je njim v parlamentu palamudit o inflaciji medtem ko ljudje zmrzujejo in polomljeni domov hodjo za 380€. Kot so včeri rekl v Trenjih, je bolje bit na zavodu vsaj doma sediš in dobiš kej k pa tkole.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close