Žalostna situacija
Žalosten, 09.12.2021 ob 20:25
Imam 25 let (moški) in…
Nimam prijateljev
Nimam žene
Nimam otrok
Starša sta skregana
Že 5 mesecev brez službe in pošiljam prošnje
Dokončana neuporabna izobrazba
Anksioznost
Travme zaradi medvrstniškega nasilja na srednji šoli (že kar nekaj časa nazaj, a grdi spomini ostajajo)
Zdravstvene težave
🙁
tvoj problem je k nimaš nobenga pametnga in jasnega življenjskega cilja. in pol razmišljaš sm s ta spodnjo glavo. prekin stare vzorce. pošlihtej si glavo. a se ti zdi fer da svoje nepredelane stvari preneseš na bodočo partnerko in otroke?
če pod mus rabiš keš se prijav v vojsko kot rezervist, nisi še prestar. razn če nisi 50 letni nasedli kit
Res same neprijetne stvari, a imaš nekaj dobrega – mlad si še. Že v nekaj letih se lahko marsikaj spremeni, če boš le aktivno pristopil k reševanju težav. Za vsako od teh področij si naredi realen cilj. Vsak dan naredi vsaj majhen korak proti cilju. Tudi poraz in kakšen korak nazaj naj te ne zaustavi. Ne izgubi volje. Stvari se med seboj povezujejo in ko se ti bo odprlo na enem področju, se ti bo lažje na drugih.
Pred leti je bila popularna knjiga Skrivnost. Nato je sledilo razočaranje nad njo, ker se čudeži kar niso dogajali. Tudi pri meni. Ko sem jo par let nazaj ponovno prebrala, sem razumela. Knjiga ti pomaga, da se osredotočiš na svoje cilje in delaš v tej smeri. Poudarek je na aktivnosti. Deloma ti lahko pomaga tudi pri premagovanju zdravstvenih težav. Priporočam.
Anksioznost se da dobro obvladovati, vem iz lastnih izkušenj. Stopi do zdravnika. In upoštevaj vse, kar ti pri tem lahko pomaga, da jo zmanjšaš. Nasvetov je povsod veliko. Za vsako ceno najdi službo, kakršnokoli. Ne le zaradi denarja, ampak zato, da se boš počutil koristnega, si pridobil delovne izkušnje, okrepil samozavest. Tudi spoznal nov krog ljudi. Čeprav bo služba morda neperspektivna, ti lahko kakšno naključje pomaga dalje. Tudi pri spoznavanju deklet. Danes izobrazba ni zacementirano povezana z delom, razen na nekaterih področjih. Morda se najdeš v teleprodaji, pomoči uporabnikom – to so lahko dobre valilnice kadrov, kjer kakšna tvoja lastnost ali sposobnost pride dobro do izraza. Si natančen, znaš prisluhniti, si potrpežljiv, veš veliko o kakšnem področju? Z ženo in otroki pa še ni treba hiteti. Ko boš imel denar, si boš tudi lažje privoščil psihoterapijo, ki ti bo lahko uspešno pomagala pri travma in anksioznost. S starši probaj vzdrževati dobre odnose, a živeti moraš svoje življenje in ne pasti v njuno dramo. Zaupaj, da bo še vse dobro.
Sem na podobnem, samo skoraj 20 let starejša.
Brez prijateljev, ampak res brez. Večini sorodnikov dol visi zame. Recimo en teden v bolnici, težka operacija, niti en ni vprašal kako sem, kako mi gre. Par mesecev od takrat, edino mama je vprašala. Drugi noben. Oče me od malega ni maral.
TUdi jaz bedna izobrzaba, diploma družboslovne smeri, s katero dobiš težko kako službo. Sploh, ker imam tudi jaz zdravstvene težave, kar nekaj operacij zadnje čase. Tako, da tudi ovire pri delu, tudi, ko se pozdravim, bo kup del odpadlo, ker pač fizično ne bom zmogla. Prijave na razpise pošiljam, uspeha nobenega.
Nad moškimi sem pa itak že davno obupala.
Žalosten, 09.12.2021 ob 21:12
Hvala za spodbudne besede, tisti ki imate podobne težave … Želim vam, da se izkopate iz njih kmalu.
velikokrat rabijo postarje.
Ce mas izpit za avto rabijo tud za pakete razvazat.
Prosim ne bod zalosten, in ce verjames v karkoli prosi za pomoc. Kakega angelcka prosi. Bos videl da ti bo pokazal pot.
Pa tudi jz bom zmolila zate .
Pravijo, da ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Jaz za svojo situacijo v zadnjih letih lahko rečem, da to vsekakor drži. Pri tebi očitno tudi.
AMpak jaz vseeno verjamem, da je obratno tudi: ko enkrat steče, gre kot po maslu :). Tako, da verjamem, da se bo enkrat obrnilo navzgor in da bo steklo :).
Tako, da tudi tebi želim, da prideš čimprej na zeleno vejo.
Aja, ko omenjaš anaksioznost. Ponekod imajo kake psihloške svetovalnice zastonj. Mogoče ti prav pride.
Ne bodi žalosten. Mlad si še, vse imaš še pred seboj. Zdravje se ti bo še popravilo in izboljšalo.
Kar se tiče zdravja, poišči zdravniško pomoč, tudi glede anksioznosti. Se da pomagat, samo ne obupat. Poskušaj si poiskati kakšno delo, že zaradi tega, da se zamotiš, da kaj zaslužiš in si pridobiš samozavest.
Kar se tiče žene in otrok, imaš še ogromnoo časa! Ne hitet. Vse se da rešit. Skoraj vsak človek se kdaj znajde v res težki situaciji, samo obupat ne smeš.
Vse dobro ti želim, življenje ni potica, je trd boj, upajmo na dobro!
Forum je zaprt za komentiranje.