Žalostna, razočarana….
Seveda šajana, saj sem napisala v postu da je odvisno od debeline kosti in ostale konstitucije človeške. Nekateri lahko več kg prenašajo pa ne bodo izgledali chubby in obratno. Pri ITM-u če že merimo si je vedno treba pomeriti še obseg zapestja, za bolj točne izračune.
Samo vseeno, ko vidiš ljudi na cesti se mi zdi da jih je ogromno predebelih, velika večina ima okoli 10kg viška. Potem ko jim pa zdravnik reče da imajo full holesterola v krvi so pa vsi začudeni, ker kot sem že rekla da ima veliko ljudi prenizke kriterije in so premalo strogi do sebe zato pa potem tudi zbolevajo ko imajo 40, 50+.
Za odraslo žensko kg pod 50 ne bi smeli biti če je zdrava. Sama nisem več mlada, cm 155 in 70 kg. Priznam, da imam 10 kg preveč. Ko sem jih imela od 55 do 60 sem bila pa ravno prava. Za moj in možev okus. Tisto o kg in zdravju pa je večinoma bla bla. Nimam holesterola, nimam sladkorne, nimam pritiska…Skratka HB sem zdrava kljub 70 kg.
Me včasih tudi moj mož malo zbode samo jaz imam na vsaki strani glave eno uho. Pošlji ga nekam, ne pusti da te sekira pa bo.
Res, da imamo vsak svoje kriterije, samo potem ne vpletaj zraven zdravstvene ogroženosti. In ne, za žensko pri 40+ na 157 cm 45 kg pač ni lepo suho, ampak presušeno in anoreksično. To je teža primerna za nerazvito 12 letnico, ne pa za odraslo žensko. Če imajo po tvoje ljudje preveliko toleranco do debelosti, si ti obsedena s suhostjo. 45 kg ni zdrava teža! Ne za odraslo žensko. Če se tebi to zdi lepo suho, potem je nekaj narobe s tabo.
ITM ni prav nič zastarel, ampak je čisto OK pokazatelj, ko gre za debelost oz. podhranjenost, ki je ogrožajoča za zdravje. Zato pa je tudi tako velik razpon. In pri višini 157 je za 40 let staro žensko normalna teža med 50 in 60 kg +/- 2 kg.
To je zdrava, normalna teža, kdaj se pa kdo počuti debel pa s tem nima veze in kaj o tem menijo drugi. V tem razponu pač zdravstveno ni ogrožena ne zaradi prenizke, ne zaradi previsoke teže.
A potem so ženske kot so Demi Moore ali pa Jane Fonda ki imajo vem da ima Demi 165cm pa čez 50 je že stara in izgleda res zelo dobro mislim da nima več kot 55kg a vam to potem izgleda grdo anoreksično? (vem da je imela tudi dosti plastic operations samo vseeno, postavo ima primerljivo z 20 letnico, kljub temu mora paziti na prehrano).
Ali pa Jane Fonda ki ima 73 let visoka je 173cm pa ne pomnim da bi ženska imela nad 60kg, vsaj videti ni tako, še sedaj noro dobro izgleda. Ok, vem da boste sedaj rekli da primerjam moviestars z navadnimi ženskami pa vendar. Poznam tudi nekaj žensk iz realnega vsakdanjega življenja, ki so 50+ stare ali 40+ in izgledajo zelo dobro, primerljive so z Demi in Jane Fonda. Se lepo starajo, pazijo na prehrano, vadbo, ne kadijo. Je defenitivno za vse ljudi čisto zmogljivo ohranjanti svež in dober videz, je pa potrebno tukaj dosti discipline. Že recimo če ne kadiš, ne piješ gaziranih pijač, ješ 3-4 krat dnevno, zvečer recimo ne ješ, ne ješ veliko rdečega mesa, ne ješ veliko cukra mislim hočem povedati da se že z malimi koraki da doseči ogromno.
Med 55 in 45 je 10 kg razlike. Demi Moore zgleda fantastično na slikah, ker je fotošopana do onemoglosti, v reali je pa grozna. In ja, v določenih obdobjih je bila presuha.
Recimo tule:
je prav anoreksična, ravno tako igralke tipa Angelina Jolie in njej podobne.
Še enkrat tvoji kriteriji suhosti so precej mimo, zdaj zakaj misliš, da so anoreksične ženske lepo suhe, boš morala pa sama pri sebi razčistiti.
A si morala potem potegniti ven ta dva obdobja vsi vemo da sta Angie in Demi imeli par faz kjer sta bili čisto presuhi in to je bilo povezano s psihičnimi problemi. Normalno da taka telesa niso estetska videti na pogled niti ne zdrava. Tako da sem proti temu, ampak neka normalna postava za žensko ki je tam od 165cm-170cm visoka pa ima recimo od 50-55 kg to se mi zdi pa super, ne glede na leta, kje pa piše da mora ženska ki je nad 40 ali 50 izgledati kot strašilo motovilo in imeti nad 60, 70 kg. Ženske ki imajo pa nad 60kg pa so do 170cm visoke so pa meni osebno predebele razen v primerih ko so res natrenirane oz. imajo take konstitucije močne kosti da ne izgledajo debelušne samo te so redke.
Ok, to je moje mnenje namo se zdaj o tem prepirali vsi smo različni vsi enakopravni, jaz sem samo podala svoja opažanja in svoj okus, peace:)
Moški so vizuelna bitja. To zanikati in živeti v nekih iluzijah o tem, da zunanjost ni pomembna, se meni ne zdi smiselno.
Vsak dobi telo, ki ga pač dobi. Kot si napisala, če imaš zdravje, imaš vse. Nisem nek pristaš hudih posegov s svoje zdravje, ampak bi se prav gotovo z veseljem odpovedala kakšnemu gospodinjskemu opravilu v korist telovadbi in lepši postavi. Če bi se možek s tem strinjam (in opravilo opravil on) – super.
Tisto, kar pa ženske včasih zmotno mislimo, je, da bo lepša postava v zakonu kaj rešila. Po lastnih izkušnjah bi rekla, da to ne drži. Tako da – morda bi veljalo res premleti, zakaj tiste pikre pripombe in ali se za temi neokusnimi opazkami (glede na to, da dejansko nisi debela in bi bila tvoja postava večini moških popolnoma po godu…) skriva kakšna druga zamera / nezadovoljstvo.
Forum je zaprt za komentiranje.