Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaljubljeni najstnik

Zaljubljeni najstnik

Najstnik se je zelo zaljubil, pol leta, kar je zelo lepo, tako da ne vidi, da njegova punca precej laže, predvsem se hvali – ona je najboljša v šoli (ima same petice, kljub mojemu, ja pa prinesi pokazat spričevalo ni bilo nič iz tega, ne pokaže ga nobenemu), najboljša, ko je šla delat na prakso in med počitnicami (samo ona zna, samo ona je pridna, samo ona počisti tako kot je treba), najboljše kuha (vsi doma samo hvalijo njeno hrano …). V ozadju pa menim, da je občutek manjvrednosti in pomanjkanje samozavesti, kar nakazujejo tudi druge stvari, ki jih starejši lahko bolj jasno vidimo. Bila sem tiho, možu sem omenila, pa je bil že zaradi omembe jezen name. A sinu reči kakšno stvar, vsaj posredno, previdno, ali biti tiho? Kaj bi vi naredili?

Otroci si ponavadi izberejo partnerje podobne svojim staršem nasprotnega spola.

Jaz bi se zamislila…

Odgovor na objavo uporabnika
sosed soseda, 29.09.2021 ob 15:28

Otroci si ponavadi izberejo partnerje podobne svojim staršem nasprotnega spola.

Jaz bi se zamislila…

Res da smo veliko skupaj in že precej časa, nisem pa njegova prava mama, če te že  zanima.

Jst bi znorela, če bi se moji vmešavali v moje najstniške zveze. Itak pa vse kot prej propade. 

Je kakor je.. Izkušnje bo dobil, če jih bo imel priložnost dobiti. Pustite pri miru. Če pride domov in reče, da bi se rad poročil mu to omenite oz posredujte, sicer pa .. pride in gre… Pustite ga, ni nič tolk hudega če ima eno tako. Bo naslednja pač drugačna. 🙂

Ženske imate ta občutek, da kdaj kaj ne štima, zelo razvit in kadar gre za vaše odločitve, vam to lahko pride zelo prav in vam pomaga. Drugače je, kadar gre za odločitve in izbire koga drugega. Tudi tu imate lahko popolnoma prav in ste zavohali težavo in prav lahko se zgodi, da bo sin v tej in morda še v kateri prihodnji zvezi prizadet, ranjen, a to je pot, ki jo mora sam prehodit. Če si res ne morete pomagati in se zadržati, se s sinom raje pogovarjajte načelno in splošno. Poudarite, da se njegovih nadaljnih korakov v življenju tudi vi veselite, da pa vam je hudo, ker ga ne morete pred vsem obvarovati (to je namreč živa resnica). Lahko mu poveste iz lastnih izkušenj, kaj pomeni zveza na dolgi rok, drugega pa skoraj ne morete in bi bilo tudi nespodobno.

Joj koliko punc bo še zamenjal. Pa se sekirat zaradi ene? Bo že sam ugotovil, ko bo čas.

Dajte pustite otrokom malce dihat. Če znajo seksat, se bodo znali tudi odločit kdo jim je všeč in kdo ne.

Drugače pa iste sorte ptic skupaj letajo. Pa gliha vkup štriha.

jeanic, 29.09.2021 ob 14:58

Najstnik se je zelo zaljubil, pol leta, kar je zelo lepo, tako da ne vidi, da njegova punca precej laže, predvsem se hvali – ona je najboljša v šoli (ima same petice, kljub mojemu, ja pa prinesi pokazat spričevalo ni bilo nič iz tega, ne pokaže ga nobenemu), najboljša, ko je šla delat na prakso in med počitnicami (samo ona zna, samo ona je pridna, samo ona počisti tako kot je treba), najboljše kuha (vsi doma samo hvalijo njeno hrano …). V ozadju pa menim, da je občutek manjvrednosti in pomanjkanje samozavesti, kar nakazujejo tudi druge stvari, ki jih starejši lahko bolj jasno vidimo. Bila sem tiho, možu sem omenila, pa je bil že zaradi omembe jezen name. A sinu reči kakšno stvar, vsaj posredno, previdno, ali biti tiho? Kaj bi vi naredili?

Pač mož je še en moški, ki ji je nasedel. Ti pa nisi od včeraj, kot pravi pogovor.

Moja misel132, 30.09.2021 ob 18:37

Ženske imate ta občutek, da kdaj kaj ne štima, zelo razvit in kadar gre za vaše odločitve, vam to lahko pride zelo prav in vam pomaga. Drugače je, kadar gre za odločitve in izbire koga drugega. Tudi tu imate lahko popolnoma prav in ste zavohali težavo in prav lahko se zgodi, da bo sin v tej in morda še v kateri prihodnji zvezi prizadet, ranjen, a to je pot, ki jo mora sam prehodit. Če si res ne morete pomagati in se zadržati, se s sinom raje pogovarjajte načelno in splošno. Poudarite, da se njegovih nadaljnih korakov v življenju tudi vi veselite, da pa vam je hudo, ker ga ne morete pred vsem obvarovati (to je namreč živa resnica). Lahko mu poveste iz lastnih izkušenj, kaj pomeni zveza na dolgi rok, drugega pa skoraj ne morete in bi bilo tudi nespodobno.

O pozdravljena nazaj. Kako si?

Mogoče pa mami gre na živce, da ima sin punco. Itak nobena ne bo dovolj dobra, razen ce pride z debelim mošnjičkom iz bogate družine, samo pri takšni boste sposobni spregledati “napake.” Koliko je star sin?

Moj nasvet je da pustiš pri miru in nič ne komentiraš. Enkrat sem sinu nekaj omenila glede njegove punce in mi je na sredi ceste sel ven iz avta in rekel, da jaz njemu punc ne bom izbirala, isto najstnik.Pa še kako ima prav! Če njemu paše taka kot je paše tudi meni. Verjetno tudi moj moz ne pase vsakemu, sam me prav malo briga ? glavno da pase meni.
Lp

Od mojega sina punca, se pa bol ko ne zelo rada pomanklivo obleče sploh ko sta z sinom doma pri nas, v bajti ona hodi v samostoječih štunfah ponavadi rjavih včasih tudi v črnih in pa v tangicah pa v dolgi kratki majci da malo čipko od štunf pokrije, ni pa ji nič nerodno.. sicer sama nimam nič proti, a je še pri kom tako? Sem sicer sama tudi oboževalka tangic in samostoječih štunf.

Meni tudi tašča ni marala. Po nueno pono nosem znala. Ko sem ji pa rekla naj mi da recept, kaj naj ji skuham se je smejala, ne znaš te in une jedi. Sem znala pa kakšno drugo jed. Pol ko je umirala sem morala skrbeti za njo. Ni bilo fino. K sreči pokojna.

Moja žena pravi da je poročila svojega očeta lol, mogoče pa smo vsi dedci Glih:)

mewze

Ne bo razumel. Pusti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close