zaljubila sem se
Hja, ti pri sebi predvsem razmisli, ali je res etično tako neoporečno, da se zapleteš s fantom, ki je del razreda, do katerega moraš ti kot profesionalka imeti enako objektiven odnos oz. se zanj vsaj ornk truditi.
Razmisli tudi, ali ti ni fant morda privlačen v glavnem zato, ker imaš nad njim določeno premoč (tako zrelostno kot hierarhično). Če je to tvoj glavni rajc, obstajajo drugačni in boljši načini, da prideš na svoj račun. Seveda pa tak premislek zahteva veliko iskrenosti do samega sebe – ne si mislit, da te apriori obtožujem, ker te ne poznam, ampak bom napisala – ki je večina ljudi ni sposobna.
Če si prepričana, da ne prvo ne drugo ni važno – go your own way, ampak ne pričakuj, da bo tvoja posebna naklonjenost zgolj do enega dijaka na splošno razumljena. In ne pričakuj, da ti bo cel svet, vključno z ravnateljem in šolsko inšpekcijo, verjel, da res nisi bila pristranska pri ocenjevanju, pa resnica gor ali dol.
[/quote][/quote]
Tega ne pričakujem in vem, da bi v primeru, da najina zveza pride na dan, prišlo do podtikanja. Zato se bom poskušala brzdati, čeprav bo težko.
OGI, ne gre več za otroka, res ne.:))) Verjamem sicer, da starši vidite svoje otroke kot otroke do 30. leta in čez, ampak to je le vaš “poin of view”.
Pac kot uciteljica odbijes ples.[/quote]
:)) Ja, saj. Če bi bila tako močna, ni problem, bi odbila. Bojim se, da bom podlegla in se mu ne bom mogla upreti, v tem je problem. Ponoči sanjam, kako ga objemam in plešem z njim… in še kaj več….[/quote]
Lahko zbolis dan pred plesom…
Ves, nekaj mi ni jasno. Kaksen odnos imas ti s tem mulcem, da pride med odmorom k tebi in ti pove, da je zaljubljen vate? Si ze malo zabredla?
Če sem kruto pragmatična – na profesionalne standarde se lahko požvižgaš, če imaš zagotovljeno kako alternativo za preživetje, ki ni povezana s tvojim trenutnim delom. Ostalo pa – ženska, bodi pametna, stara si 26 let in moraš poskrbeti, da se lahko vzdržuješ sama.
Oprosti, ker bom še malo kruta, ampak noben 19-letnik ne more reševat tvojih problemov, ko boš ti enkrat na cesti brez dohodka in bo vseeno treba plačat mesečne stroške, morda celo kak kredit. Tega fanta čaka še cca. pet let študentskega življenja, v katerem mu ni in mu tudi ne bi smela biti prioriteta služenje denarja, zlasti pa ne vzdrževanje nekoga, ki v svoji branži nikoli več ne bo dobil službe.
Zanimivo, kako smo po osamosvojitvi postali puritanski, čisto tako, kot v ZDA.
V gnilem socializmu, sredi 80. let, sem hodila v gimnazijo. Dve sošolki iz mojega razreda sta čisto javno hodili s profesorjema z naše gimnazije, ki sta nas učila. Vsako jutro sta ju hodila čakat na avtobus in potem držeč se za roke pospremila do šole – dijakinji v garderobo, onadva v zbornico. En par se je čez leta poročil, drugi je pa kmalu po tem prekinil in profesor je do konca tistega maturitetnega poletja “sprobal” vsaj še dve dijakinji.
Vse javno, brez izsiljevanj, brez groženj po izgubi službe, celo mi sošolci nismo imeli nič od njihovih razmerij, niti nič proti njim. Ker glede ocenjevanja so pa znali postaviti mejo, punca je bila vprašana tako kot ostali in dobivala je poštene ocene.
Te pa presneto razumem. Ko se razvnamejo strasti, tudi jaz ne morem postavljati meja. Za ples bi bilo res najbolje ostati doma, drugače te bo neslo…
:)) Ja, saj. Če bi bila tako močna, ni problem, bi odbila. Bojim se, da bom podlegla in se mu ne bom mogla upreti, v tem je problem. Ponoči sanjam, kako ga objemam in plešem z njim… in še kaj več….[/quote]
Ves, nekaj mi ni jasno. Kaksen odnos imas ti s tem mulcem, da pride med odmorom k tebi in ti pove, da je zaljubljen vate? Si ze malo zabredla?[/quote]
Ni mi rekel, da je zaljubljen vame. Vprašal me je, če gre lahko z menoj proti domu in da bi rad bil z menoj(pešačim do avtobusne postaje, on pa tudi). Vprašal je na tak način, da je bilo jasno, da želi biti z menoj in da to nima zveze z najinim odnosom dijak – profesor.
Seveda sem odbila. Ne vem pa, kako dolgo ga bom lahko še držala daleč od sebe.
a če je zaljubljena in čuti strast do tega fanta, je nesamozavestna? To, da ti že dolgo ne čutiš nobene strasti in želje in nimaš metuljčkov v trebuhu, opredeljuje tebe, ne nje.
Jaz se še spominjam, kako je bilo, ko sem bila sveže zaljubljena. Sicer ne v svojega dijaka, ampak kakšne veze ima to? Saj ne izbira zavestno v koga se bo zaljubila. In to, da imenuješ 19-letnike za otroke, je samo smešno. Povprečen 19-letnik že krepko seksa. In če so tisti, ki imajo razvito spolno življenje, zate nezreli otroci, tvoj problem.
Ves, nekaj mi ni jasno. Kaksen odnos imas ti s tem mulcem, da pride med odmorom k tebi in ti pove, da je zaljubljen vate? Si ze malo zabredla?[/quote]
Ni mi rekel, da je zaljubljen vame. Vprašal me je, če gre lahko z menoj proti domu in da bi rad bil z menoj(pešačim do avtobusne postaje, on pa tudi). Vprašal je na tak način, da je bilo jasno, da želi biti z menoj in da to nima zveze z najinim odnosom dijak – profesor.
Seveda sem odbila. Ne vem pa, kako dolgo ga bom lahko še držala daleč od sebe.[/quote]
Sicer pa, a ves koliko mojih sosolcev je lazilo za seksi prfoksami ze v OS?! Pa moz pravi, da so oni tudi bili kar slinasti 🙂
Kako je pa danes v solah? Ne vem, ce kaj dosti drugace…
Verjemi, da sem stara 26 let. Da pa čutim tako kot 15-letnica do tega fanta, pa sem že povedala. Zmešal mi je glavo in če bi se zdaj pojavil na mojih vratih, bog ti ga vedi, kaj bi bilo….. No, najbrž bi ga nagnala domov, čeprav bi ga srčno rada povabila naprej in čeprav bi celotno moje bitje želelo, da pride naprej. Kaj naj rečem, vem, da se obnašam kot najstnica. Saj zato sem odprla ta post. Če bi se 100% obvladovala in vedela, da mi ne more do živega, vam niti pisala ne bi.
Pa dajte nehat, ve matere koklje s tem otročarjenjem do 30. otrokovega leta in čez. A misliš, da ona posiljuje tega revčka otročka, ki niti ne ve, za kaj gre in ga spolno izkorišča?
Do kdaj se boste slepile, da so vaši otroci nespolna bitja?
19-letnik že krepko seksa, če pa to ne, pa ga vsak dan vsaj enkrat zdrka. Če na učiteljico ne, potem pa na kakšno drugo dobro babo.
Kakšen otrok neki? 19-letniku stoji po 5 ur na dan (ali na noč) v povprečju, če ne več. Položil bi pol vasi, če bi lahko, ti pa jokaš o nekih otrocih. Če si ti baba, ki ji že davno več ni do seksa, govori zase.
Pred nekaj leti sem delala v šolstvu, na srednji šoli. V kolektivu je bilo več kot 40 učiteljev in v tistem času se je vedelo, da sta med njimi dve, ki sta spali z dijakom. Ena, ki ni mogla zanositi s svojim možem in je probala, dijak pa se je takoj pohvalil kolegom, in druga, ki je zanosila, ko je bila “samska” in se je še pred porodom izvedelo, da je noseča z dijakom. Starši so ga potem takoj izpisali, a renome ostane.
Seks z učencem se ne pozabi, poznam primere, ko se je kaj zgodilo 30 let nazaj, pa so govorice še vedno aktualne. Madež se ne odstrani nikoli, četudi zamenjaš okolje. Te govorice so med najbolj zaželjenimi, učitelj naj bi izkazoval avtoriteto in učenci ga naj bi spoštovali. Lahko so še tako dobri strokovnjaki, vedno obvelja, sploh v glavi pubertetnika, če je nekomu uspelo, bo še meni. In če ne uspe, je še toliko slajše obrekovati, tako ostane stvar vedno aktualna, četudi ne more nihče nič dokazati…
Moj nasvet: učiteljski kolektiv je bil najslabši izmed vseh, kar sem jih spoznala in delala v njihovi sredini. Ne daj jim priložnosti, da dobijo žrtveno jagnje že v začetku tvoje poti.
Sam res, v tejle temi so pa na okope proti učitlci stopile matere koklje, ki bi do penzije rade pod perutjo skrivale svoje zlate sončke. In zdaj jim tu gor bluzi ena dobra mrha, ki bi jim sina “zlorabila” v samem hramu učenosti, do koder njihova perut ne seže…
Drage majke, vaši sinovi pri 19-ih kadijo, pijejo in seksajo, če le morejo. Če ne, ga pa pridno mečejo na roke. In pri tem jim je najljubša fantazija navadno dobra mrha iz njihovega delokroga. Če je le par let starejša in malo bolj izkušena, je to zakon! Učitlce so vedno bile in so najljubša mašta prebujajočih se dečkov in mladih odraslih moških. Moj frend je še pri 40ih nor na prfokse s strogim pogledom izza šegel, v dominantni drži pred tablo s palico v roki in našobljeno šobco.
HOT TIČR
Jaz takoj uturim sina eni prfoksi – čist nč se ne bojim za njegovo “trpljenje”.
1. moj sonček bo uspešen v vsaj enem predmetu
2. moj sonček bo v dobrih rokah
3. ” ” ” bo možat, izkušen
4. ” ” ” …………………………………….
…………….mogoče celo konča kakšno šolo. In mi ne dela sivih las.
JA! TAKIH TOVRŠIC MANJKA POVSOD!!!
Najboljši naš prijatelj je samo čas, bilo i ostalo…
Koliko je on zrel pri svojih 19. letih, nažalost ne veliko, pokaže že ta njegova iskrenost, da ne more čakat in ti tudi ne….
Zrelost bi narekovala tudi v vrhuncu zaljubljenosti, da se nam ni potrebno izpostavljati nevarnosti.
Če so pri vaju dveh v igri vključene ne samo gole strasti, ampak tudi pristna čustva, bi potem ti kot starejša oseba morala predlagati, da on naprej zaključi srednješolsko šolanje in glede na to da je zadnji letnik, bi bilo veliko bolje, da se posveti trenutno bolj šoli kot tebi, ker to bi na nek način bilo fer kako do njega, tako tudi do tebe.
Samo na ta način, da ne ogrožata drug drugega, bi jaz podprla vajin odnos, sicer pa ne, ker ne podpiram nepremišljene in nekontrolirane poteze.
Srečno =)
Forum je zaprt za komentiranje.