žaljenje časti in povzročitev psihičnih bolečin
pozdravljeni!
zelo vam bom hvaležna, če mi podate svoje mnenje.
problem je sledeč., sestrin partner je meni osebno preko sms sporočil in osebno večkrat izjavil, da moj oče ni moj biološki oče,.. s tem me je zelo prizadel in mi povzročil veliko psihične bolečine.. ali bi uspela, če proti njemu vložim tožbo, ker se vtikuje v naše družinske odnose.
pa to še ni vse. meni je bila pisana hiša z darilno pogodbo, sestra se je pisno odpovedala svojemu deležu..sestrin partner pa me še zaradi hiše vznemirja, da sem sestro okrog prenesla..
želim imeti mir in da se nihče ne vtikuje v moje osbne zadeve in zadeve moje družine. mi imamo urejeno tako kot je treba.
lp jerneja
Spoštovani,
Tožbo zaradi navedenega je možno vložiti, vendar pa vam uspeha nihče ne more zagotoviti, saj praksa od sodišča do sodišča različna.
S spoštovanjem!
Spoštovani
Ker ne vem več kam se naj obrnem po odgovor se obračam na vas.Mogoče si boste vi vzeli trenutek in mi svetovali kako naprej ,ker počasi mislim da bom potrebovala že sama stokovno pomoč psihologov.In sicer bom bolj na kratko poskusila napisat in seveda jedernato da boste vedeli v čem je problem.Moj partner ima probleme in to ogromne z bvšo ženo,že nekajkrat ga je napadla dobila tudi prepoved približevanja ampak ji ne zaleže.ko so zadeve prišle na sodišče je tako dobro igrala da je bila oproščena vsega meni je vlomla v avto odtujila dokumente in bila na sodišču oproščena češ da je hotela samo odkrit indetiteto partnerju pošilja dnevno sporočila z katerimi me zmerja z kurbo in da sem dala celo vojsko skozi,da kako me lahko sploh gleda skratka to in še več.ta sporočila so že dnevna če ne sporočila pa po pet do mogoče tudi več klicev na dan -seveda se partner ne javi.Ko je prišla k njemu v najeto hišo z izgovorom da morata uredit zadeve glede sina ga je hotela ;zaklati;se opravičujem izrazu.in takpo je dobila prepovet približevanja ampak sedaj se je gospa znajdla in dala kontra ovadbo češ da ji je partner sam dal nož v roke in sedaj sodijo njemu ona pa se smeji ko jo ne gledajo policisti sodnica ali kateri drug pomemben člen,ko pa je na obravnavi pa joče se trese ko vidi partnerja izjavlja da se ga kao boji.ko pa ga dobi na samem se mui pa smeji in pravi kako ga bo zrihtala.ko sva se preselila na drugo lokacijo me je nekajkrat čakala pred blokom zgledalo je kot v filmu prpelala se je kot divjak me zaparkirala tulila žalila zmerjala in grozila da tudi js dobim svoje ampak sedaj je najprej partner bivši njen na vrsti.to se je zgodilo dvakrat zaporedoma tako da sem šla na policijo a mi niso mogli pomagat ker bi morala poklicat takoj ne pa po dogodku.te dogodke je partner tudi povedav na sodišču ko sta imela eno izmed mnogih obravnav a je sodnica rekla da se to ne tiče trenutnega primera.da ne pozabim na parkirišču so tudi kamere na določenem delu in sedaj ko ve si tja ne upa več.me pa spremlja vozi se mimo bloka vsak dan mimo mojega doma celo z mojim dvema sorodnikoma je že prišla v stik in me žalila zmerjala.pred enim mesecem m ogoče kaj več je njena mama naredila samomor in sedaj gospa bivša še poleg vsega drugega krivi in obtožuje zopet mojega partnera tako da je že on skoraj nor.aja da še povem to ko so imeli na socijalni razgovor ker gospa kao se je bala zelo in je rabla nasvete kako naprej je podala izjavo da je bila zaradi partneraj v bolnici 15 dni in eno na drugo nekaj posvetov nje in socialne delovke skratka dosegla je da je dobila od socialne da je ogrožena,niti preverili niso zakaj je bila res v bolnici kakkšna je realni nč,samo vse so ji vrjeli in zaščitili kljub temu da partner ni bil kriv.jaz pa ne vem več kaj naj naredim bojim se zjutraj odit v službo ker nikoli ne vem kje me bo počakala kaj mi bo pripravila -zakuhala,ne obiskujem već sorodnikov ker ne vem komu je kaj lagala ,ponoči se zbujam ob vsakem najmanjšem šumu ker mislim da je ona kje sploh ne spim več kot po polurce urco in počasi se mi je že začelo mešat ker vsak dan ali klic ali sporočilo z žalitvijo.
hvala vam za nasvet
obupana
Spoštovani,
predlagamo vam, da dogodke takoj prijavite na policiji ter pridobite nekaj prič, ki bodo lahko vašo zgodbo potrdile. Smiselno bi bilo, da pridobite morebitne priče tudi v moževem primeru.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.