Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Žalec-znamenitosti

Žalec-znamenitosti

V kratkem načrtujemo izlet in pot nas bo vodila tudi skozi Žalec. Kakšni predlogi, ideje, kaj ne smemo zamuditi? Kakšna možnost za kratek skok v kakšen bazen? Vem, google vse ve, ampak kak nasvet domačinov oziroma vsaka izkušnja je dobrodošla! Hvala že vnaprej

Savinov muzej, Eko muzej(hmeljarski inštitut), središče Žalca, fenomen sladoledarja, ki odlično prodaja slab sladoled. Bazena ni, Savinja pa zelo blizu.
Nenazadnje, jaz delam v Žalcu.

Obisk mlekomata… Mislim, z vidika “turista” si bolj dolgočasen kraj težko predstavljam.

Vidim, da nisem edina, ko mi ni všeč sladoled v Žalcu, medtem ko ga nekateri fuul hvalijo.

Sladoled je zanič, tudi moji otroci ga ne marajo, ga raje kupimo v trgovini. So pa kakšno lepo soboto ali nedeljo neverjetne vrste za sladoled, tudi več kot trideset ljudi čaka.

a sladoled prodajaš?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

V Žalcu si pa res nimaš kaj ogledati ( so pa zastopani vsi trgovci in banke ), razen res lepo in poučno urejenega Eko muzeja hmeljarstva ( priporočam ).

Če si že na tem koncu, si raje oglej Jamo Pekel pri Šempetru, pa Nekropolo v Šempetru.

Kaj pa je v Žalcu: nedavno pogorela tržnica, . . . razmišljam, pa nič ne najdem ?

priporočam obisk k***enhausa v bližnjih Kasazah

Hvala vsem, bomo naredili veliki ovinek mimo Žalca!!!

Milslim pa kaj vam je, predvsem tistim, ki ste iz Žalca. Vsak gost doprinese h kraju vi si pa tako antireklamo delate. Čisto malo iz centra ven je umetno jezero oz. ribnik Vrbje s prelepo sprehajalno potjo – , brunarico in izredno urejenim otroškim parkom PONIRKOV INFO CENTER. Ob vikendih imajo tudi delavnice za otroke, tam pa dela tudi en umetnik skulpture iz lesa in si lahko ogledate tako njegove izdelke, kot gospoda pri delu.
Preverite na http://www.zkst-zalec.si/turizem/index.asp

Sama živim v eni izmed vasi v okolici Žalca in osebno mi je mesto zelo všeč. Sama verjetno ne bi zamenjala kraja bivanja, saj le ta omogoča vse (ima vse kar imajo veliki). Imamo čudovito naravo (gozdove, polja ,travnike, jezera) na dlani, hkrati pa zelo dobre povezave do povsod (v LJ si v 30 – 40min, v Mariboru prav tako, 10min do Celja, 20 min do Velenja….). Imamo vse večje trgovine in vso infrastrukturo na dosegu roke. Je pa res da v kraju ni ne vem kakšnih turističnih presežkov, saj jih niti ne morete pričakovati zaradi same velikosti kraja. Je pa v radiju parih km kar nekaj za videt: Jama Pekel, Rimska nekropola, Muzej starih motorjev, razna jezera, super kolesarske poti…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close