zakonec in osebni stečaj
Pozdravljeni,
ker ne zmorem več plačevati kredita in limita premišljujem o osebnem stečaju. Invalidske pokojnine imam 446 €, kredit je obrok 150€ in limit 35€, mož prejema varstveni dodatek in socialno denarno pomoč. Kredit in limit sem vzela še ko sem hodila v službo, sedaj pa že 3 leta ne morem shajati čez mesec, ker je invalidska pokojnina tako majhna. Poleg tega je mož zgubil službo. Z banko sem se večkrat želela pogovoriti, da bi mi zmanjšali obrok in vsa ta tri leta nisem želela osebnega stečaja. Sedaj ne gre več, banka mi ne prisluhne. Zanima me ali bodo v stečajno maso dali tudi lastnino mojega moža. Mož ima avto star 14 let. Ali je kot premoženje potrebno prijaviti tudi televizijo, računalnik in mobilni telefon. Kako naj mož dokazuje kaj je njegovo. Ali se kot dolg štejejo tudi neplačane položnice, saj jih že 3 mesece nisva mogla plačevati. Zanima me še koliko časa traja ta stečajni postopek?
Najlepša hvala za vse odgovore
Spoštovani,
V stečajno maso gre tudi delež na skupnem premoženju, vendar le v primeru, če bodo s sodno odločbo to zahtevali upniki. Glede na to, da gre za premoženja manjše vrednosti, menimo, da tega ne bodo storili. Navadno to storijo za primer nepremičnega premoženja.
Računalnik, TV in mobilni telefon lahko prijavite, če smatrate, da gre za večjo vrednost.
Kot dolg se štejejo tudi neplačane položnice.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.