Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti zakon za uravnoteženje javnih financ

zakon za uravnoteženje javnih financ

Spoštovani,
do ZZZS imam dolg iz naslova obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki izhaja iz leta 2007. Zaradi nezmožnosti plačila sem zaprosila za odpis dolga in dobila odgovor, da od 31.5.2012 velja Zakon za uravnoteženje javnih financ in s tem odpade pravna podlaga glede odpisovanja in zmanjšanja prispevkov za obvezno zdravstveno zavarovanje.
Prosim, če mi lahko odgovorite ali ta zakon velja tudi za nazaj, glede na to, da se moj dolg nanaša na obdobje pred sprejetjem zakona.
Zahavaljujem se vam za odgovor in vas pozdravljam, Altea.

Spoštovani!

Zakon za uravnoteženje javnih financ ukinja možnost odpisa dolga iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
Glede na to, da ste vlogo za odpis dolga vložili po uveljavitvi navedenega zakona, se za postopek uporabljajo njegove določbe, tudi če dolg izvira iz leta 2007. Pomemben je torej le začetek postopka.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani,

Postavil bi podvprašanje.

Glede na to, da zakon “za uravnoteženje javnih financ” ukinja možnost odpisa dolga iz obv. zdrav. zavarovanja, me zanima če po vašem mnenju sploh še obstaja možnost/način da posameznik v socialni stiski reši ta problem?

hvala

Spoštovani!

Predlagamo, da se obrnete na pristojni Center za socialno delo (morda zaprosite za izredno denarno socialno pomoč, ki je sicer namenjena le osebam, ki imajo izredne stroške vezane na preživetje (npr. ozimnica, kurjava, elektrika, voda, …) ali druge organizacije, ki ponujajo pomoč ljudem v socialni stiski.
Obenem bi vas opozorili še na absolutno zastaranje dolga, ki natopi v 10 letih od dneva, ko je prvič začelo teči.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close