Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Zaklepanje map na namizju

Zaklepanje map na namizju

Pozdravljeni! Mi lahko prosim kdo pomaga z nasvetom kako na namizju, kjer imam vrsto najrazličnejših map le-te zakleniti, tako, da bi imel dostop do njih samo jaz? Se to da?

Živjo,

Google -> lock folders

Imaš čuda predlogov, vendar (recimo) najbolj enostaven trik je (saj sklepam, da sprašuješ za Windows OS ?), da mapo(e), do katerih ne bi rad, da bi nekateri dostopali, v Lastnostih odkljukaš Hidden (Skrito), potem pa v Tools->Folder Options->View uvihek->Do not show hidden files & folders (odkljukaš). Za tole velja, ko odpreš recimo Moj Računalnik (My Computer).

Boljša različica, a mogoče malce bolj “zoprna”, a 100 % “failsafe” pa je ustvarjanje šifrirnih datotečnih kontejnerjev s pomočjo TrueCrypt programa. Sam imam recimo kar nekaj svojih USB ključkov šifriranih oz. urejenih kot t.i. “traveller disk”. Tako da če pomotoma izgubim kakšnega, NOBEDEN ne more do mojih podatkov (lahko da ali pa tudi ne uporabljaš še skrite kontejnerje). S tem programom si lahko tudi svoj trdi disk širiraš in imaš (ali pa nimaš) še skriti operacijski sistem. Nekdo se je celo dolgo časa nazaj očitno postopil prevajanja programa oz. njegovega vmesnika.

LP,
12thDNAStrandActive

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close