Najdi forum

Zaklepanje direktorija

Pozdravljeni,

se da kje nastavit, da zaklenemo direktorij oz. mapo z geslom.Tako, da je dostop do vsebine mape možen le z geslom. Vem le za zaklepanje datotek in ob zagonu računalnika.

thnx

Primeren program za tovrstno zaščito je lahko FolderGuard.

Ja obstajajo tudi programi s katerimi zakleneš ali celo skriješ datoteke, mape in celo diske. Priporočam ti take, kjer mapo skriješ in ne zakleneš, saj veš, kar je prepovedano je sladkooooo, kar se pa ne vidi, pa ponavadi ne veš da sploh obstaja.

Vendar večino teh programov zaklene ali skrije zadeve le pri normalnem zagonu sistema, če pa v sistem prideš na kak drugačen način (zagonska disketa, prenos diska v drug računalnik,…) pa so datoteke/folderji vidni in dostopni čisto normalno.

Za programe pa poglej na

Ta se mi zdi še najboljši probaj pobrat dol kako verzijo. S tem programom lahko skriješ, zakleneš, read only,…

Tudi sam skrivam vsebino računalnika s tem programom.

CIAO

Rešitev je Linux 🙂

jada jada jada

Noben operacijski sistem ti ne more pomagati, če ga ne znaš uporabljati..

Tudi Linux ni lahek za uporabo..

lp

Vsekakor, vendar se Microsoftovi sistemi ne morejo primirjat z linuxom kar se tiče kompleksnosti. To je dejtvo.

Tadej!

Kot sem že enkrat dejal, portebna je pravilna uporaba OS, ter predvsem znanje
uporabe OS.

Delam z Linux-om že od ver. 1.2 naprej, Windowsi od 3.1 naprej, Sun SOlaris,
HP Unix, ter SCO Unix, Novell-om že od ver. 2.10 naprej, ter DOS-om od 2.15 dalje..

Tudi na *Unix okolju ni vse čisto, če ga ne znaš uporabljati na žalost je temu tako.
Vsak ki zna kar nekaj “klikati” misli, da raztura Linux, Windows in ne vem kaj še.

lp

Tudi sam se ze dolgo časa ukvarjam z računalništvom. Imel sem opravka že s številnimi operacijskimi sistemi, vendar se mi zdijo unix sistemi nekako najboljši za uporabo, seveda imajo tudi ti določene pomanjkljivosti.
Vsekakor pa se strinjam s tabo ko praviš da moraš najprej obvladat operacijski sistem, šele nato ti lahko kaj koristi pri delu.

lp, Tadej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close