Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakjučevanje ocen

Zakjučevanje ocen

Pozdravljeni!

Zanima me zaključevanje ocen pri mojem sinu star je 13 let obiskuje 8.razred osnovne šole. Ocene so sledeče:

2,3,4,4,4

Ustno:3,4,4

Pisno:2,4

Pri urah sodeluje, dela domače naloge, ne moti pouka. Tudi na daljavo je delal brez težav.

Zanima me koliko bi bila njegova zaključna ocena?

Po moje je to 3.

4

Pri nas pri zaključevanju letos gledajo tudi, ali so redno oddajali naloge, ko so imeli šolo od doma.

Kako so si pa sledile ocene po vrsti? Jaz bi upoštevala tudi to.

2,3,4,4,4

Tako kot je napisano:

2,3,4,4,4

Odgovor na objavo uporabnika
tevz, 26.05.2021 ob 14:11

Pozdravljeni!

Zanima me zaključevanje ocen pri mojem sinu star je 13 let obiskuje 8.razred osnovne šole. Ocene so sledeče:

2,3,4,4,4

Ustno:3,4,4

Pisno:2,4

Pri urah sodeluje, dela domače naloge, ne moti pouka. Tudi na daljavo je delal brez težav.

Zanima me koliko bi bila njegova zaključna ocena?

Jaz bi mu dal priložnost popravit tisto dvojko, če mu ne uspe zaključim oceno na 2.

Osnovnošolska matematika:

2+3+4+4+4=17

17 / 5 = 3,4  –>  se zaključi na 3

Igrajmo se, 26.05.2021 ob 14:56

Osnovnošolska matematika:

2+3+4+4+4=17

17 / 5 = 3,4  –>  se zaključi na 3

To ne gre tako. V kolikor določeno snov zna samo za 2, potem tudi zaključena ocena ne more biti več.

Med 3 in 4. Lahko bi mu zaključila na 4 ker je redno delal. Tako bi bilo prav.

Če zdaj jaz prav razumem je zaključena ocena 2?

RE: GUM, 26.05.2021 ob 15:00

Med 3 in 4. Lahko bi mu zaključila na 4 ker je redno delal. Tako bi bilo prav.

realno je to med 3in 4- ker  je tudi manj nižjih ocen od 4….

vse je odvisno od tega, kaj je ocenjeno s tisto dvojko in ali je bila tista ocena potem na kakršen koli način popravljena

če ni bila popravljena, potem je težko več kot 3, če pa je popravljena, pa je lahko po mojem tudi 4

čekdisout, 26.05.2021 ob 15:22

vse je odvisno od tega, kaj je ocenjeno s tisto dvojko in ali je bila tista ocena potem na kakršen koli način popravljena

če ni bila popravljena, potem je težko več kot 3, če pa je popravljena, pa je lahko po mojem tudi 4

Ja, ta 2 je bila popravljena s 4

Čista 3.

Meni je pa ful veliko da ma 5 ocen ok če prav razumem so v bistvu 4 ocene tista 4 je pa 2 popravljal. v tem primeru bi rekla da je 4 zaključeno…. drugače pa je med oceno včasih so ponudili možnost, da si bil še enkrat vprašan če si bil med oceno…..

Sicer pa se ravno jezim letos je bilo jasno rečeno da rabijo manj ocen in izvem da naslednji teden pišejo angleščino…. imajo že 1 pisno oceno in 2 ustni grem goglat in če ima dost ocen se bomo pogovarjali na svetu staršev :S

Med 3 in 4. Ni fer da zaključi 3, ampak mu mora dati možnost, da bi bil vprašan

Samo če je *** mu bo zaključila 3.

Boš znala povedat s časom.

Brez težav in korektno je to prav dobro, 4.

Ne govorim na pamet, ampak iz prakse, če si človeški. V času zdaj in kadarkoli prej bi tako zaključila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close