Zakintos poleti
piha, PIIIIIIIIIIIIIIIIIIHA :)))))))
ma res ful piha! ta otok je raj za srfarje, potem si predstavljaj 🙂
ko smo mi prišli dol prvi dan ni nič pihalo, smo skoraj izpareli :)) tako da smo bili potem vetra kar veseli … ampak to ni vetrič, pač pa močan veter. julija si se opoldan brez težav sprehajal po soncu … nobene vročine … zaradi vetra seveda …
sicer smo bili mi dol z 2-letnikom pa je res užival … tavelik pa itak. Plaže so noro lepe, morje kristalno čisto, vidiš ribice, ki so 100m stran
otok še ne turistično izkoriščen … niti nimajo infrastrukture za to, kar je super.
mi smo bili v enem manjšem hotelčku, družinskem, imeli samo zajtrk, ker je bilo super, saj so tavernice na vsakem koraku …
malo z iskalnikom pobrskaj je veliko že napisanega …
B* nič hudega, ker mene pa ravno Karpatos zanima! Kateri hotel priporočaš, smo tudi 4članski, glede na vse prebrano (priznam, pretiravam) se ne morem odločiti Amopi/Pigadia, ker se tudi zvečer radi peš sprehajamo – torej blizu mesta. Če se ti da, napiši še kaj točneje kje je kaj? Hvala, lp
enadrugaB
no lepo :)))
če imate radi sprehode, tavernice in tako je boljša Pigadia … plaže pa so lepše v Amopi-ju … sicer je najboljše rentati avto in se potepati po otoku 🙂
drugače tudi vozi Bus iz Pigadie na večino talepih plaž …
otok je pa majhen in ga pregledaš hitro … le ceste so bolj tako tako … na severu je Olymbos, luškana vasica, sicer enkoliko skomercializirana ampak se jo vseeno splača pogledati … na jugu so srfarji … vmes pa plaže … ena lepša od druge 🙂
Jaz bi vam samo toplo odsvetovala Zakintos v avgustu, ker je glede na ostale mesece povsem neprepoznaven zaradi hord podivjane angleške mularije, še posebej LAganas. Sicer pa je otok zelo lep, če boste tam nekje do 15 julija ali po 20. avgustu. Luštno mestece je Tsilivi, no tudi v LAganasu se najde kaj mirnejšega saj je življenje samo v glavnem v na glavni ulici, ampak je v sezoni čisto predivje.
Drugače pa lepooo – če se boste sprehodili do tistega dela plaže v Laganasu kjer gnezdijo želve, lahko v juliju ujamete tudi kakšno “v živo”. Kolikor vem, se da dobit namestitev tudi izven Laganasa brez težav. Glavno mesto je pa bolj dolgčas, pristanišče in nekaj hiš.
Bili lani z družinico na Zakintosu(5 in 2 leti) nepozabno. rentali smo avto in pregledali cel otok. Morje je božansko, želvice tudi, skratka močno priporočam. Otroka sta uživala maksimalno, ker jima je voda segala le do gležnjev ali do kolen in sta si nosila igračke v vodo.Na drugi strani pa voda globoka, da si se naplaval in opazoval morsko dno. Super, bomo še ponovili.
Bila pa sva tudi na KArpatosu pred 7 leti, brez otrok seveda in je bilo tudi zelo lepo. Res pa je, da piha, ampak če ne bi, bi se skuhala.
Reči moram, da je Grčija res lepa (bila že na Rodusu, Krfu, KArpatosu in Zakintosu) in vem, da na Zakintos še pridem.
NAstanitev je pa bolj tako-tako. Bili v hotelih z 3, 4 zvezdicami in ni to tako kot v Turčiji, ko se vse sveti. A saj samo spiš in ješ tam.
Mislim, da se angleški mulariji sploh ne da ven iz Laganasa, saj jih na drugih delih otoka ni bilo videti, so bile bolj družine. Take so tudi izkušnje drugih, ki so bili na Zakintosu: v Laganas res ni za hodit,če se ti ne žura, ostalo je pa kraaaaaasno!
Oglašam se samo zato, ker se mi zdi škoda, da bi kdo zaradi bojazni pred pijanimi hordami izpustil Zakintos!
Forum je zaprt za komentiranje.