ZAKINTOS – GRČIJA
Jaz sem bil pred nekaj leti v hotelu (manjša zadeva z nekaj sobami) mislim da Sirene (nasproti Avstralije). Sicer sem že pozabil samo upam da imajo v sobah vgrajene klima naprave, ker sicer zna biti zelo, zelo vroče (od temperature jasno). Če imaš nočitev z zajtrkom te moram razočarati, ker vsak dan dobiš isto kava ali čaj + kruh + marmelada, če niso v vseh teh letih zamenjali menija.
Drugače pa je za moj okus zadeva čudovita. Do peščene plaže Laganas imaš nekaj metrov, tako da bližje skoraj ne moreš biti. Dodatno moraš všteti stroške za vsakodnevni najem ležalnika in “marele”, razen če ne želiš ležati na soncu in pesku. (ne priporočam)
Meni je sicer od vseh Grških otokov kjer sem bil Zakinthos najlepši, morda zato ker je majhen in se ga da prekolesariti in ima čudovite plaže. Obvezno ogled otoka z ladjo (zaliv tihotapcev z gusarsko ladjo je na vseh prospektih Grčije), ki sicer vzame cel dan.
Vsekakor je Zakinthos dober izbor, pa še let je krajši ker je otok v Jonskem morju.
ravno prišel iz zakintosa……
tvoj hotel se nahaja v mestu Laganas, ki je najbolj živahno mesto na otoku…..
Če je hotel ne glavni ulici se kar poslovi od mirnega spanca…..
Drugače je pa zadeva kar kul, moznosti zabave je ogromno, obstaja tudi diskač za neumorne, kateri se odpre ob osmih zjutraj, zapre pa ob šestih popoldne……
Kot je škratek rekel…. storitev z zajtrkom je brez veze ker dobiš kos kruha, marmelado, puter, vsak drug dan pa mogoče rezino sira in salame seveda brez putra in marmelade….. heheheh
Mesto je popolnoma prirejeno angležem, celo zaposleni so angleži, po oštarijah nudijo ang.zajtrke (ki ti bojo dali odgovor zakaj je toliko angležev debelih……)
Cene:
2€ pivo (amstel, mithos)
8€ staneta 2 ležalnika+marela
grška hrana od 6-8 €, šnicli od 10-15€
najem skuterja za 1 dan od 15€ naprej (odvisna kje rentaš)
našli smo tud oštarijo kjer za 8€ požreš kolikor hočeš……
hehehe
bacardi v štacuni je pa pocen – 12 €.
odsvetujem restavracijo Garden of eden – draga in nič posebnega……
Domačini, natakarji in vsi ki so tam v turizmu so zelo prijazni in ustrežljivi….
lepo se imej
Forum je zaprt za komentiranje.