zakaj?
Lp,
Ne vem zakaj se me v službi vsi bojijo? Sem 24 let stara in sem vodja oddelak za marketing in opažam, da se večina zaposlenih v našem podjetju obnaša do mene zelo “uradno” nihče sploh ne poskuša navezati pogovor z menoj, vsi me vljudno pozdravljajo in me vikajo, čeprav sem izrazila željo da me tikajo…Ne vem mogoče je to zato ker delam tu slaba 2 meseca in me kot osebo ne poznajo…ne vem…mogoče so pa kriva leta in me ne jemljejo dovolj resno, ker sem med mlajšim kadrom v podjetju….ne vem kaj naj naredim saj bi želela imeti dobre odnose z zaposlenimi,kajti le tako mislim, da bom lahko dobro spoznala tim, ki drži podjetje skupaj.
Kot prvo:
menim, da je dobro, da si kot nadrejena nekoliko distancirana – ne mislim da te morajo vikati, neko spoštovanje pa si vseeno zaslužiš!
Drugače pa še malo počakaj, 2 meseca ni ravno dolga doba in ko te bodo dovolj spoznali in videli, da si “samo človek”, se bodo že unesli. Nekateri nikoli, nekateri preveč… Pa tudi ti jih boš že bolje poznala in ti bo morda celo nekoliko olajšalo zadevo, ker ne boš vsem “tanajtaboljša prijateljica”.
In na koncu še iskrene čestitke za tvoj uspeh!!
YOU GO GIRL!!
Če boš postala ‘tanajtaboljša prjatlca’, boš izgubila avtoriteto, ki jo za opravljanje svojega dela potrebuješ. Nikoli ne boš enaka ljudem, ki si jim vodja, samo dve možnosti sta: ali te bodo spoštovali in gledali malo z distance in boste sčasoma imeli malo bolj odprte in še vedno korektne odnose, ali pa bodo opazili, da si zelo želiš njihovo prijateljstvo in ti bodo to iluzijo prijateljstva nudili, in to zato, ker bodo ocenili, da te bodo tako lažje ovili. Bodi vesela, da imate urejene in korektne odnose z nekaj distance, ker pravega prijateljstva med šefi in podrejenimi ne more biti. Lahko je kolegialnost, spoštovanje, korektnost, odlično sodelovanje, ne pa prijateljstvo. Višji kot bo tvoj položaj, večja bo osamljenost v službi, s tem se je treba sprijazniti.
Forum je zaprt za komentiranje.