Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj želite ostati za vsako ceno v zakonu-vezi, ki to ni?

Zakaj želite ostati za vsako ceno v zakonu-vezi, ki to ni?

Moji starci.

Od kar se zavedam zase se moja dva NE razumeta, ne Sodita skupaj, funkcIOnirata na nivoju jaz-ti, moje tvoje, boljše slabše. Skoz tekmujeta kdo bo koga bolj zajebal.

In zdaj kO je fotr predlagal rAZVEZO, MENI OSEBNO NEKAJ NAJBOLJ PAMETNO KAJ  JE IZUSTIL V SVOJEM ŽIVLJENJU.

Zdaj bi pa mama naredila vse sorte in rešila zakon????

Če pa ne gre, če 20 let ni šlo in se je samo prelagalo, reševalo. Ne razumem jo. Ne pusti mu oditi.. TO NI SREČEN ZAKON.

Zakaj reševati nekaj kar je mrtvo?

Pusti človeku oddit. Pa sta moja starša, ampak zaradi vseh nesoglasij skozi vsa leta si ne želim druga bolj kot da se razideta. In najdeta partnerje, kjer bosta srečna. Po mojem že dolgo let tudi ne sexata.

Dvajset let v fazi boja za premoč???(!)

Odgovor na objavo uporabnika
pikimepiki, 13.07.2025 ob 08:26

Dvajset let v fazi boja za premoč???(!)

Vztrajaj pri svojem.

Oče je očitno nekoga spoznal in želi oditi.

Pomagaj jima, da se sporazumno razideta.

Ker sta razveza in samskost stigmi, nevzdržen zakonski stan pa ne.

Nedoraslost. Ljudje niso zmožni biti sami, živeti sami. Raje živijo z nekom ki ga sovražijo. Zato sta bila toliko časa skupaj. In zato tvoja mati noče ločitve. Oče jo hoče zato ker si je našel eno k kateri se bo prislinil. Ne bo sam. Nista zmožna. Tvoji materi se bo pa verjetno odpeljalo ko bo ostala sama. Ker nikoli ni odrasla. Tako kot tvoj oče ne. Samo dva osebka s starima telesoma in glavo najstnika. Noben od njiju nima niti malo samospoštovanja, niti spoštovanja do drugih. Tudi do tebe ne. Če si pametna se boš odmaknila od njiju in odrasla. Si očitno že sedaj ju prerasla. Ne dovolit da te vlečeta na  svojo raven.

zato ker ste babe  fukjene, zato je toliko nesoglasij v vezi. NE VESTE KAJ BI RADE. Vse vam je odveč, v vezi vam ni za sexat, zato si moški najde drugo. Ko bi pa šel vstran, pa vam spet ni prav. DORASTITE ŽE ENKRAT.

Kar sem se naučila iz takih zgodb je, da videz vara. Imata tak način in jima ustreza, četudi pravita da ne. Večina, ko pride do resnih namer o ločitvi, se namreč potegne nazaj.  Pusti jih naj živijo kot jim paše, ne dovoli pa, da stresajo svoje jamre nate in imaš mir. Komur ne paše, verjemi v trenutku gre.

Pusti ti starša živet, tako kot želita. V zakonu pride marsikaj in najležje je oditi. Ti pa povem, da se imajo pari, ki zdržijo ta krizna obdobja, pogosto veliko rajši, kot pred tem. Slišano, videno … Ti naredi vse, kar je v tvoji moči, da bo njun odnos sedaj boljši, kolikor je pač lahko. Bodi pozitivka v tej situacije, ne razdiralka.

Upanje umre zadnje.

mmtj5, 13.07.2025 ob 11:20

Pusti ti starša živet, tako kot želita. V zakonu pride marsikaj in najležje je oditi. Ti pa povem, da se imajo pari, ki zdržijo ta krizna obdobja, pogosto veliko rajši, kot pred tem. Slišano, videno … Ti naredi vse, kar je v tvoji moči, da bo njun odnos sedaj boljši, kolikor je pač lahko. Bodi pozitivka v tej situacije, ne razdiralka.

ne, najtežje je oditi! zato pa mnogi ostajajo v slabem zakonu, vezi..

Ogromno je takih situacij, ko si z ženo samo cimer. Imaš pa skupno hišo, v bistvu bolj mojo, in skupne otroke. In kdo bi zdaj kam šel? Sledila bi katastrofa, tako finančna kot organizacijska. Pa tudi čustvena, ker smo kljub vsemu družina. In z ženo se imava po svoje rada. Ne v romantičnem ali seksualnem smislu. Ampak z vidika podpore in stabilnosti.

Anonimno 5486, 13.07.2025 ob 12:39

Ogromno je takih situacij, ko si z ženo samo cimer. Imaš pa skupno hišo, v bistvu bolj mojo, in skupne otroke. In kdo bi zdaj kam šel? Sledila bi katastrofa, tako finančna kot organizacijska. Pa tudi čustvena, ker smo kljub vsemu družina. In z ženo se imava po svoje rada. Ne v romantičnem ali seksualnem smislu. Ampak z vidika podpore in stabilnosti.

Pa to se ne bi smelo dogajati.

Ženske preprosto niso samozavestne, neodločne so.

Namesto, da bi poskrbele za svojo srečo in odšle, se raje ubadajo kako “cimra” obdržati.

Isto po prevari, ki v neki vezi traja nekaj let in ve glupe kokoši bi reševale kaj?

KAJ BI REŠEVALA S SVETOVALCEM? LJUBEZNI NI, ČE TE JE VARAL(A TOLIKO LET, KAJ BI TI REŠEVALA? CIMRA?

ŽENKE PREPROSTO RAJE NESREČNO ŽIVITE, KAKOR, DA BI BILE SREČNE. IN OSTAJATE OB VARALICI IN V SLABIH ZAKONIH.

MOŠKI SE VAM PA V FRIS SMEJIJO.

= Nedoraslost. Ljudje niso zmožni biti sami, živeti sami. Raje živijo z nekom ki ga sovražijo… PODPIŠEM

Ne nujno sovražijo. Saj v tem je poanta. Ga pač ne “ljubijo” v smislu kot so napisani ljubezenski romani. Za katere se itak postavlja vprašanje, koliko so realni za resnično življenje.

Največkrat partnerje/partnerke jemljemo kot zmes dobrih in slabih lastnosti. In se po dolgih letih skupnega življenja zavedamo naše soodvisnosti.

Zlasti ženske pa se ne zavedajo, da če najdejo koga novega, sploh ni rečeno, da bo kaj boljše. Zelo možno je, da bo še slabše. Pogosto iščejo nekega imaginarnega princa ne belem konju, potem pa vedno znova končajo kot čustvene razvaline.

Ker otroka nista kriva, da je on egoist. Ker je plačilo skupnih stroškov vse kar zmore. Če se ločiva bo to protivrednost alimentov in potem bo imel še najemnino in lastne stroške in ne bo shendlal. Otroka imata mir pred narcističnim besom in malo boljše življ.na račun dopustov, tečajev. A čas seveda teče.

Anonimno 5486, 13.07.2025 ob 13:08

Ne nujno sovražijo. Saj v tem je poanta. Ga pač ne “ljubijo” v smislu kot so napisani ljubezenski romani. Za katere se itak postavlja vprašanje, koliko so realni za resnično življenje.

Največkrat partnerje/partnerke jemljemo kot zmes dobrih in slabih lastnosti. In se po dolgih letih skupnega življenja zavedamo naše soodvisnosti.

Zlasti ženske pa se ne zavedajo, da če najdejo koga novega, sploh ni rečeno, da bo kaj boljše. Zelo možno je, da bo še slabše. Pogosto iščejo nekega imaginarnega princa ne belem konju, potem pa vedno znova končajo kot čustvene razvaline.

Čustvene razvaline so zato ker niso nikoli odrasle. In iščejo srečo in zadovoljstvo v drugih. Nihče ti tega ne more zagotovit. Moški (in ženske) niso čarovniki, ki so na svetu zato da bodo drugega “srečnega” naredili. Odrasli ljudje imajo svoje življenje, so zadovoljni, se odločajo tako da je njim ok, in če imajo srečo najdejo nekoga s katerim lahko to delijo. Ne iščejo nekoga da jih osreči. Iščejo nekoga s katerim bodo svojo srečo lahko delili in on z njimi. Ker pa ljudje pričakujete od drugih nekaj kar sami niste si zmožni zagotovit….imate pa čustvene izpade in probleme in slej ko prej sindrom žrtve pride na plano. Ste jezni ker vam partner ne zna dati tistega kar rabite. Kako točno naj vam to da če si še sami niste zmožni dati? S takšnimi ljudmi je nemogoče graditi partnerstvo in iti zadovoljno in v večini srečno čez življenje. Nemogoče. Škoda časa. Samo sebi zagreniš življenje. S takimi lahko živijo samo isto poškodovani in prazni ljudje. In potem en drugega obtožujejo da ne dajo dovolj, da niso srečni. Imajo krivca. Zato se takšni nočejo raziti. Ker potem bi bili spet sami in ne bi imeli koga kriviti za svoje bedno življenje. Bi si morali priznati da so oni sami razlog. Ne ljudje okoli njih.

razlog, 13.07.2025 ob 16:14

Čustvene razvaline so zato ker niso nikoli odrasle. In iščejo srečo in zadovoljstvo v drugih. Nihče ti tega ne more zagotovit. Moški (in ženske) niso čarovniki, ki so na svetu zato da bodo drugega “srečnega” naredili. Odrasli ljudje imajo svoje življenje, so zadovoljni, se odločajo tako da je njim ok, in če imajo srečo najdejo nekoga s katerim lahko to delijo. Ne iščejo nekoga da jih osreči. Iščejo nekoga s katerim bodo svojo srečo lahko delili in on z njimi. Ker pa ljudje pričakujete od drugih nekaj kar sami niste si zmožni zagotovit….imate pa čustvene izpade in probleme in slej ko prej sindrom žrtve pride na plano. Ste jezni ker vam partner ne zna dati tistega kar rabite. Kako točno naj vam to da če si še sami niste zmožni dati? S takšnimi ljudmi je nemogoče graditi partnerstvo in iti zadovoljno in v večini srečno čez življenje. Nemogoče. Škoda časa. Samo sebi zagreniš življenje. S takimi lahko živijo samo isto poškodovani in prazni ljudje. In potem en drugega obtožujejo da ne dajo dovolj, da niso srečni. Imajo krivca. Zato se takšni nočejo raziti. Ker potem bi bili spet sami in ne bi imeli koga kriviti za svoje bedno življenje. Bi si morali priznati da so oni sami razlog. Ne ljudje okoli njih.

ljudje smo tako različni, da je zastonj, da skupina MONOvcev definiramo zakonce.

ljudje smo skupaj iz popolnoma različnih razlogov, včasih objektivno nam nejasnih, ampak očitno nam tako ustreza.

in soditi drugega o tem zakaj ostaja v zakonu čeprav ni videt, da je srečen je ded end, ker ne nosimo njihovih čevljev.

isto je z bivšimi, ko nam je za nekom žal, šele takrat vidimo, da se zanj nismo dovolj potrudili. jbg, tako to je.

pusti starše, da sami rešijo.

Veste, zakaj imate ljudje slabe veze? ker ste sami polni slabe energije. Ničesar produktivnega ni v vas, nimate volje do življenja, od drugega samo pričakujete, niste pa sposobni ničesar dati. Tako nastajajo samo toksični odnosi. Ljudje mislijo, da jim bo drugi dal, česar niso sposobni dati niti sami sebi. Niste pa sposobni samskosti , ker niste nikoli odrasli.

Pod črto vidim, da so nesrečni vsi, tisti ki so samski, ločeni in tisti ki so v vezi. Razsulo od življenja. Razsulo od ljudi.

Nekaj najlazjega je obupat in it. Odnosi pa so tezko delo, prilaganje, komunikacija, treba je vlozit veliko casa in truda.

Problem je v tem, ker smo sli iz ene skrajnosti v drugo. Prej se niso smeli locit, zdaj se pa vsi locujejo po tekocem traku in se nobenemu ne da vec vlagat v odnos. Ena malenkost in ze si najdete drugega ali drugo in potem locitev. KAR STE SI OBLJUBILI NA POROCNI DAN, ste pozabili. Cemu se sploh porocate ali se greste koruznistvo??

Ti si otrok ki se nima pravice mešati v odnos staršev. Kaj si ti želiš je drugotnega pomena.
Očeta nihče ne zadržuje in se lahko loči kadar želi. Skupaj sta iz ekonomskih razlogov: ona je njegova gospodinja, on njen provajder.
Fotr si je našel novo gospodinjo ki jo še seksa zato se tudi zdaj ločuje.
Mama je zdaj v paniki ker z ločitvijo izgubi 1/2 financ in bivališče. Logično da se zdaj trudi za zakon=finance.

Otrok884, 14.07.2025 ob 10:51

Ti si otrok ki se nima pravice mešati v odnos staršev. Kaj si ti želiš je drugotnega pomena.
Očeta nihče ne zadržuje in se lahko loči kadar želi. Skupaj sta iz ekonomskih razlogov: ona je njegova gospodinja, on njen provajder.
Fotr si je našel novo gospodinjo ki jo še seksa zato se tudi zdaj ločuje.
Mama je zdaj v paniki ker z ločitvijo izgubi 1/2 financ in bivališče. Logično da se zdaj trudi za zakon=finance.

to si ti naumil v svoji glavi. saj foter tudi žre, serje in spi nekje, torej se porabljajo skupna sredstva. Pri takih primerih gre za čustveno odvisnost od napetosti, zato mati želi ohraniti svoj vir problemov. in po 20 letih takega življenja, sta oba tako zelo okvarjena, da tudi z novimi partnerji ne bo nič bolje. Bi morala biti oba najprej samska 10 let, da bi se spucala vsega tega sranja.

Kako mu ne pusti oditi? Saj ga menda ni priklenila na radiator ali pač?

Tanja927, 13.07.2025 ob 07:36

Moji starci.

Od kar se zavedam zase se moja dva NE razumeta, ne Sodita skupaj, funkcIOnirata na nivoju jaz-ti, moje tvoje, boljše slabše. Skoz tekmujeta kdo bo koga bolj zajebal.

In zdaj kO je fotr predlagal rAZVEZO, MENI OSEBNO NEKAJ NAJBOLJ PAMETNO KAJ  JE IZUSTIL V SVOJEM ŽIVLJENJU.

Zdaj bi pa mama naredila vse sorte in rešila zakon????

Če pa ne gre, če 20 let ni šlo in se je samo prelagalo, reševalo. Ne razumem jo. Ne pusti mu oditi.. TO NI SREČEN ZAKON.

Zakaj reševati nekaj kar je mrtvo?

Pusti človeku oddit. Pa sta moja starša, ampak zaradi vseh nesoglasij skozi vsa leta si ne želim druga bolj kot da se razideta. In najdeta partnerje, kjer bosta srečna. Po mojem že dolgo let tudi ne sexata.

Se najdem v tej zgodbi. Moja dva starša sta enako delovala. Popolnoma različni karakterji in interesi, mama brez življenja, oče pa veseljak, dobričina. Na zunaj delovala prav grdo nastrojena drug proti drugmu, doma alkohol, pretepi, in začaran krog.

Kdo je nasrkal-OTROKI, torej mi2 z bratom.

Zdaj pa mi naj ne serjejo tukaj zagovornice obdržati zakon za vsako ceno, ker sva midva z bratom najbolj trpela v takem zakonu.

Za božjo voljo to ni ljubezen in spoštovanje ne do partnerja ne do svojih otrok.

NAMREČ TA DVA STARŠA ZA NAJU NISTA NAREDILA NIČ. DOVOLILA STA, DA SVA ZARADI NJUNIH TEŽAV IMELA NEPRESPANE NOČI, DA JE IMEL BRAT TRAVME, JAZ IMAM TEŽAVE S SPANJEM ITN.

TOREJ NE MI SRAT OBRDRŽATI ZAKON, KO SE VARA, TEPE ITD…

ČEMU?

ločite se in otrokom poveste zakaj se ločujete-to je dosežek, ne pa krpati, ker bi tako naj bilo.

dva, ki nista skupaj iz ljubezni ne rabta bit zaradi otrok.

ker ti ne rešijo težav, samo poglobijo jih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close