ZAKAJ VSI RINETE NA HRVAŠKO!!??
POSLUŠAJTE LJUDJE, PA ZAKAJ ZABOGA VSI RINETE NA HRVAŠKO. A NE VIDITE DA NAS HRVATI SOVRAŽIJO, DA SE V LOKALIH ODVRATNO OBNAŠAJO, DA NIMAJO NOBENE PONUDBE, DA NIMAJO CEST, ČE JE DEŽ LAHKO CELE DNEVE PRESEDIŠ V APARTMAJIH IN SE DOLGOČASIH… PA ŠE SVINJSKO JE DRAGO. JAZ SEM SE ODLOČILA DA JE BILO LETOS DEFINITIVNO ZADNJIČ… VSAJ ZA NASLEDNJIH NEKAJ LET.
PA NOČEM BIT ZOPRNA ALI NESRAMNA. AMPAK ALI STE POMISLILI DA SE V LJUBLJANI POČITE NA AVTOCESTO IN STE DO ŽELJENEGA KRAJA V ITALIJI ALI FRANCIJI V NAKEJ URAH.(BREZ ŠLEPARJEV NA JADRANSKI MAGISTRALI)
LJUDJE SO PRIJAZNI, V LOKALE IN GOSTILNE TE VABIJO Z ODPRTIMI ROKAMI, PARKARAT PRIDEŠ V ISTO GOSTILNO PA ŽE PADAJO RUNDE… GRATIS. ČE JE DEŽ IMAŠ TISOČ STVARI KI SI JIH LAHKO OGLEDAŠ, KI JIH LAHKO POČNEŠ… UGLAVNEM PA ŠE TO … ZAPRAVILI BOSTE ENAKO KOLIČINO DENARJA ČE NE MOGOČE ŠE MANJ… NIKAKOR PA VEČ.
IN KO PRIDEŠ NAZAJ, MAŠ DEJANSKO OBČUTEK DA SI BIL NA DOPUSTU, NE PA DA SI OS JUTRA DO VEČERA LEŽAL NA PLAŽI IN POTEM V ENI IN IST GOSTILNI JEDEL KAO FRIŠKE RIBE(KI MIMOGREDE PRIDEJO IZ JAPONSKE- PREVERJENO OD DOMAČINOV) KI JIH ITAK NE ZNAJO PRIPRAVIT DRUGAČE KOT NA ŽARU Z BLITVO, POL TI JIH PA RUKNEJO NA TISTO ROSTFREJ PLOŠČO … FUJ IN FEJ…
SREČNO, PA PROBAJTE ENKRAT DRUGAČE, BOSTE VIDELI DA NE BOSTE RAZOČARANI, ŠE VEČ, NA HRVAŠKO NA BOSTE VEČ POMISLILI… KVEČJEMU ZA KAKŠEN VIKEND
MAJA
Ja, res – kakor pac kdo hoce. Tole temo smo v casu dopustov ze velikokrat obdelali. Jaz osebno se z Majo strinjam in ze kakih 8 let na Hrvasko ne hodim, ker si najdem bolj zanimive pocitnice drugje – in takih krajev je po svetu veliko.
Ampak – pac vsak kot sam zeli – res pa je, da je nekoliko cudno, da so ljudje, ki hodijo tja ze leta in leta (po moznosti celo v isti kraj) in se potem vsakic, ko pridejo nazaj domov, razburjajo ampak grejo potem drugo leto spet tja.
Tega pa res ne razumem.
jest pa mislem,da ma hrvaška eno najlepših obal in najlepše morje v evropi. in folk hodi dol zaradi lepe obale, lepega morja in otočkov. in pač vzamejo v zakup mal bl šepajočo gostinsko ponudbo ipd. pa še blizu je in se ti ni treba pacat 48 ur na trajektu npr. za grčijo.
večinoma so drugod po sredozemlju razmere še slabše:betonska naselja, gužva,manj čisto morje, jezikovna ovira in drugo.
zdej če so par naših nabutal, to še ne pomeni, da so vsi taki in ne moreš tako posploševati.sploh pa so dalmatinci čist drug folk kot hrvati. druga zadeva je, da niso slovenci nobeni angelčki:mladina se frajari v navitih polotih in 206kah od svojih fotrov in popiva ipd, tastari se pa tut rinejo povsod s pasati in audiji karavani in se jim že na deleč vid, da bodo lagano živeli dol tist teden. domačini se pa komi čez mesec prebijejo. če so pa to še vojni veterani, ki majo še dost dugih težav pol pa sploh.
v glavnem, jest se ne bom delal perle in bom še naprej hodil na hrvaško na morje.men je čist fino.
mislm kako so pa nekateri ljudje tukaj zavidni…mislm sej ne morm verjet? A te je kdo silu na morje v Hr? najbrz si vedla da majo “slabo” ponudbo, da delajo samo ribe na gradele pa blitvo ipd. ( k sreci ne strezejo samo potice in pehtranke kamorkol prides)!!
Pa najbrz nisi sla prvic na morje dol verjetno hodis ze vrsto let in tako preklinjas zmeraj ko se vrnes…
Izrazi svoje mnenje, prosm ne pa silt nekoga kaj in kam naj gre oz. dela!
LP!
VINO, PANCETA, KAPULICA….HAJDUK ŽIVI VJEČNO!
Maja, sama se ne strinjam, da bos prisla v Franciji ceneje skozi kot na Hrvaskem. Sploh se, ce se res prehranjujes in popivas po lokalih in gostilnah. Zunaj se res da poceti marsikaj, vendar se pa strinjam z Bokijem, da je jadranska obala pac najlepsa. Vendar se moras malo potruditi iti juzno od Makarske, se bolje pa na otoke. Glede voznje – Hrvatje pac ocitno se dolgo ne bodo v Evropi. Macehovski odnos do nas Slovencev bodo tudi se dolgo imeli, vendar ce ves, kam gres, se imas lhako prav lepo in pades med prav prijazne ljudje. Odvisno pac, kaj isces – samotne pocitnice, kjer se zelis odpociti in uzivati lepote jadranske obale ali pa kozmopolitansko dogajanje. Meni pac pase vsakega nekaj, enkrat, enkrat drugo.
Ajde ne laprdajte.
Ce ti ni vsec, pac ne it v Hrvasko.
Recimo ta teden bi ti priporocal da gres v Umag, ker se veliko dogaja (Umag Open, ATP turnir v tenisu). V Rovinju bo “Valcana Beach Party”, .. Sibenik, Split, Zadar, Dubrovnik, Makarska, .. tam se vedno nekaj dogaja ce je dez al pa ne.
Da o otokih ne govorimo.. Samo treba se je pozanimati kje dobiti tisto kar tebe zanima.
Recimo, ko je dez ti predlagam malo turizma v dalmatinski zagori (Sinj, Drniš, Cetinjska krajina, ..), ti povem da je prelepo v tem delu Hrvaske.
KAMEN, KRŠ I MASLINA
VINO, GANGA, NERETVA
SVE TO IMA ZEMLJA TA
MOJA HRVATSKA (hercegovina)
Oprosti. Ne bi rad bil nesramen, ampak to za ceste je malo prevec smesno.
Poglejmo recimo koliko se je napredovalo na autocesti Ljubljana – Zagreb? S Hrvaske strani je ze urejena par let.
Ali pa recimo autocesta Zagreb – Maribor – Graz?
V Sloveniji dva najvecja mesta nista povezana z autocesto. Je to Europa?! Heh.. smisno.
Zadnjic se peljem v Zagreb, v koloni z mano tuji turisti in kar naenkrat smo se na tisti “magistrali” peljali po makadamu, kaksnih 100-200 metrov. Europa?! Uff..
KAMEN, KRŠ I MASLINA
VINO, GANGA, NERETVA
SVE TO IMA ZEMLJA TA
MOJA HRVATSKA (hercegovina)
Živjo,
meni se zdi sicer hrvaška obala najlepša, kar sem jih videla (mislila sem, da so na ŠriLanki morda še lepše, pa se lahko skrijejo pred evropejskimi). Ampak, se pa strinjam, da so Hrvatje marsikdaj prav zelo neprijazni do Slovencev (v Južni Dalmaciji tega nisem zasledila, pač pa v Istri). Pa drago je postalo …
Jaz predlagam Malto, pa Ciper (tu so pa res lepe plaže), Santorini (tiste divje plaže so enkratne). Prijazni so Španci (Katalonci), Grki, Maltežani (govorim o tistih deželah v Evropi, kjer sem bila), Ciprčani, tudi Italijani, pa seveda tudi nekateri Hrvatje (ne moremo posploševati).
Letos greva z možem v Turčijo (od vseh poslušam le pohvale) – komaj čakam morje, pa mislim, da moj še nerojeni otročiček tudi :)))
Komur se zdijo Hrvatje neprijazni pa: saj imam zadnja leta v Sloveniji kar fajn ponudbo raznih “Last Minute” variant in mnogokrat so te cenovno bolj ugodne kot Hrvaška. Poskusimo:)
Lepe počitnice vsem skupaj!
Ciao,
Tadeja
Jaz se le delno strinjam s tabo. Toda, ko pa prebiram odgovore na tvoje pisanje, me pa kar malo stiska, ker imam občutek, da že malo smrdi po nacionalizmu. Vsak ima pravico razmišljati po svoje, pa tudi, če na glas. Zgleda pa, da dokler smo bili slovenci tiho je bilo vse uredu. Zdaj pa, ko povemo naglas, jih pa nabijmo, po balkansko. Hrvatje se niti ne zavedajo, da več kot polovica njihovega turizma živi na naš račun. Ampak z nami bodo delali kot pred 12 leti, kot, da smo še vedno v isti državi, bratje. Za njih smo drugorazredni turisti, klanjali se bodo pa nemcem, čehom… Nikoli nisem razmišljala nacionalistično. Hrvaška mi je bila vedno všeč, pa ne samo morje in ljudje, tudi sicer. A žal se moje mnenje obrača v drugo stran. Dejstva in dogodki te prisilijo v to. Naj pomislijo Hrvati in tudi vsi ostali neslovenci kako bi jim bilo v Sloveniji, če bi bila naša mantaliteta takšna kot je njihova. Pojedli bi se.
Pa brez zamere,
Sonja
Kaj pa če imaš manjše otroke? Jaz nimam srca, da bi jih ure in ure pacala v avtomobilu, da bi prišla do željenih počitinic v Italiji, Grčiji, Španiji…..Pa je res tam toliko ceneje in toliko lepše?? Poleg tega sem se vedno bala, če bi z otroci bilo kaj narobe (alergije, driske….); še vedno sem nahitreje nazaj iz Hrvaške. Sicer pa jaz se v Sloveniji in tujini držim mojega vodila: kakršna sem jaz do drugih, takšni bodo drugi do mene. In samo toliko, da veste, nasmeh in prijazen pozdrav odpirata vsa vrata!
MAJA (in ostali), ne vem, kaj se razburjaš. Očitno si bila na Hrvaškem tudi letos, pa ti spet ni bilo všeč? Spadaš med sadomazo ali med neumne, da to ponavljaš iz leta v leto?
Lepo pojdi v Francijo, kjer, kakor si napisala, ko “PARKARAT PRIDEŠ V ISTO GOSTILNO PA ŽE PADAJO RUNDE… GRATIS”. Se priporočam za naslov tiste gostilne, pa tudi za podatek, kolikokorat (parkrat?) moraš priti v tisto gostilno, da potem padajo runde in koliko rund tako lahko pade?
Sploh pa mislim, da bo najboljše, če greš naslednjič na počitnice v Portorož (priporočam tudi Piran)
– prekrasna obala, mirni zalivčki,
– odlične gostilne (že ko parkiraš pred gostilno, te počaka lastnik z zastonj pijačo; pradon, redar z mandatno kaznijo),
– vožnja po avtocesti iz notranjosti do obale ti sploh nudi posebne užitke,
– če dežuje, si lahko omisliš vrsto aktivnosti (tudi brezplačen sprehod po dežju),
– turistična taksa služi zgolj bogatenju turistične ponudbe in infrastrukture,
– goste z ljubljanskimi registrskimi tablicami domačini, enostavno povedano, obožujejo,
– cene so tako nizke, da je že kar smešno, kako lahko turistični delavci sploh preživijo,
– ribe pa, ne, te niso japonske, so iz slovenskega morja (ops, zamrzovalnika) – garantirano, sploh lososi, lignji, pa tudi raki in ostali morski sadeži), pa še postreženi niso nikoli s kromprirjem z blitvo (fuj!), ampak s pomfrijem in majonezo Thommy (vrhunec kulinarike, užitek tudi za največje gurmane!).
Pa še to, kar je tudi zelo pomembno: s pobranimi davki bomo polnili luknje v našem proračunu, in ne hrvaške, ki bi denar tako ali tako porabili zgolj za to, da bi se naslednje leto še bolj šopirili pred neumnimi slovenskimi turisti.
s tem nacinom kritiziranja slovenci ne mecemo ravno lepe luci…kaj pravite!?
meni se zdi hrvaska obala-predvsem j dalmacija in otoki ena najlepsih! zato tudi rada grem tja dol. kar se prijaznosti in cen tice bi rekla,da sem bila res delezna v vseh teh letih precej vec naprijaznosti ,kot bi bilo zazeleno. cene so visoke-predvsem za to ,kar ponujajo. nekako imam obcutek,da se gredo turizem-pa se vedno ne znajdejo najbolj.
ce komu to ni vsec,naj pac ne hodi vec ! ni pa treba na tak primitiven nacin kritizirati. tako nekako ….lp petra
A res nihče ni gledal na RTL-u ali Pro7 (ne vem – na eni izmed res znanih nemških kabelskih tv) prispevka na račun Riminija in Umaga? Delali so namreč primerjavo (oboje ne ravno neznani turistični destinaciji)…
Facit: Rimini je drag kot pes (hotel, vodni športi, hrana…), Umag cenejša varianta. Samo dve “slabi” strani jim le uspelo najti na Umagu: namreč diskoteke ponujajo slabše “party” kot tiste v Riminiju (ni primerjave – opomba: tudi v ceni ne, ker v Riminiju v diskoteki vsaka!! pijača stane 10 evrov) in Umag nima plaže z mivko. To je bilo to. Zaključne besede novinarke: Umag je zelo primeren za (mlade) družine in tiste, ki si želijo počitka (kar za moje pojme dopust tudi je). Za take, ki si želijo zabave do onemoglosti, pa je seveda bolj primeren Rimini.
Maja: toliko k tvoji primerjavi cen… Sicer pa: obnašaj se kulturno in tako se bodo obnašali tudi do tebe…. Ti je tako že večina zgoraj precej dobro povedala. Jaz pa bom še naprej, na lastno željo (ker mi je preprosto všeč – za denar primerne storitve), hodila na Hrvaško. Me take antipropagande niti malo ne ganejo – v bistvu si naredila bolj antipropagando za sebe.
P.S.: Se mi počasi že dozdeva, da take antipropagande sem pošilja bolj ali manj ena in ista oseba… Pa naj. 🙂
bravo maja!!! se popolnoma strinjam s tabo! dodala pa bi še to, da hrvate slovenci preživljamo, pol pa prebereš v novicah da so ene slovence kar tak premlatli… sploh mi več ne pride na pamet da bi na hrvaško šla… letos sem bla v sloveniji, pa je prav tak lepo, drugo leto pa mal v francijo, pa tak ”last minute” ponudbe pa bo.
tudi jaz sem mela slabe izkušnje s hrvati, pa kaj čem govort. itak me bodo pol vsi napali, češ da ni res.
Kar se tiče cen:
Marsikje na Hrvaškem pijemo lahko cenejše pivo kot v Sloveniji ali drugje po Evropi.Cene v trgovinah,skoraj popolnoma enake kot v Sloveniji,redki artikli so dražji za cca.20-200sit.Kar se tiče narave in prijaznost ljudi,sploh v Dalmaciji,ne zamenjam za nobeno Italijo,kaj šele Francijo
Forum je zaprt za komentiranje.