ZAKAJ VSI RINETE NA HRVAŠKO!!??
Nekaj pa mi gre res na živce pri Hrvatih. Namreč, znano je in tudi oni dobo vedo, da mi Slovenci pač ne znamo čisto prav hrvaško. In pol ti pobegne kakšna srbska beseda in te gledajo ko tele v nova vrata..
Zato se jaz s Hrvati pogovarjam po angleško, pa naj se še tako smešno sliši.
Oni pa seevda veselo govorijo hrvaško, ko pridejo k nam.
Zdej pa že mal pretiravate. Na Hrvaško hodim na morje že cca. 15 let in VEDNO povsod govorim slovensko. Do mene so zelo prijazni in ustrežljivi. Tko da ne pretiravat. Bilo bi pa tud meni vseeno če bi Hrvati govorili na pol slovensko in na pol češko ko bi kaj naročali, sam da bi pol plačali. Smo pa Slovenci zelo zelo občutljivi zgleda.
ZDRAVO LJUDJE,
JAZ SE VAM OPRAVIČUJEM ČE JE TOLE MOJE PISANJE IZPADLO NACIONALISTIČNO. NISEM RASNI NESTRPNEŽ, NIKOLI NE BOM IN NIKOLI NISEM BILA.
MOJ NAMEN NI BIL TA, DA BI PLUVALA PO HRVATIH (IMAM KAR DOSTI PRIJATELJEV IN ZNANCEV – IZ HRVAŠKE, SARAJEVA, BEOGRADA…) AMPAK
DA BI MORDA KATERI IZMED VAS, KI HODI TJA NA MORJE POIZKUSIL PAČ ŠE KJE DRUGJE. KER JE TUDI DRUGOD FINO, AMPAK VČASIH LJUDJE RABIJO MALO VZPODBUDE. SLOVENCI SMO V BIVŠI JUGI PAČ OBALO IMELI ZA SVOJO IN SMO PAČ VSI HODILI TJA. NEKATERI SE PAČ ŠE VEDNO NE MOREJO OTRESTI TEH NAVAD.
SEVEDA PA NIKOGAR NE SILIM, VSAK PAČ DELA PO SVOJE IN HODI NA DOPUST TJA KJER MU JE VŠEČ.
LEP POZDRAV IN FINO DOPUSTOVANJE VSEM KI STE PODAJALI SVOJA MNENJA NA TOLE MOJE PISANJE.(RAZEN NEKOMU KI ME JE ZMERJAL Z GNOJEM AL KAJ…, TOLE PA RES NI ZA NIKAMOR, NE- SEJ ME NITI NE POZNAŠ, NE VEŠ KAKŠNA SEM IN KAJ POČNEM)
PA ŠE TO. PREDLAGALA SEM VAM TO TUDI ZATO, KER IMAMO LJUDJE MALO DOPUSTA , V VEČINI GA IZKORISTIMO ZA POLETJE. LETA MINEVAJO, HODIMO NA ISTE KONCE, POTEM PA DOBIMO OTROKE IN ROKE SO BOLJ ZVEZANE…, ZATO TISTI KI JIH ŠE NIMATE, POGLEJTE SI SVET OKOLI VAS, DA NE BOSTE NA STARA LETA KAZALI ALBUMOV SVOJIM VNUKOM- VEDNO ISTA PLAŽA, ISTA GOSTILNA, ISTO MESTO.
CIAO, MAJA
Maja, ma kaj imaš slučajno ti kakšno turistično agencijo, pa bi rada nas Slovenclje usmerila na druge destinacije, veš, pa saj nismo tako zaostali kot ti misliš pri vseh teh reklamah. Je pa res, da vsak izmed nas ima dobre in slabe izkušnje, samo vedno znova se prepričam, da ima hrvaška res zelo lepo obalo in čisto morje in verjemi, da sem bila skoraj že povsod od Iste do Južne Dalmacije, ker nerada hodim v isti kraj in tudi tujina mi ni tuja.
Ta tema je bila že nekajkrat obdelana, tako da……Tisti, ki “rine” na hrvaško naj pač gre, pa kaj potem! Nekaj časa nazaj se je nekdo in vsi ostali za njim razpisal o salmoneli, ki so jo kasirali naši bančniki nekje na hrvaškem, do danes nisem zasledila enega posta o salmoneli, ki je “usekala” pri nas! Jaz bom še naprej hodila na hrvaško, pa čeprav na isto plažo, med iste ljudi, tako mi je tudi bolj všeč! O hrani po gostilnah smo se pa tudi že dosti pogovarjali…..najemate si apartmaje z kuhinjami, pa se vam ne ljubi enih špagetov skuhat, raje zapravljate celo premoženje za zanič pečene ribe z blitvo in razkuhanim krompirjem, hja, kaj naj človek še reče!
Pa, kaj vas Hrvate tako goni ta Evropa? Bemti, kok ste ljubosumni. To je grdo, hahah!
Ej, Hrvat, a si se že kdaj peljal po italijanskih avtocestah? Tudi tam ves čas kopljejo kakšen odsek in tudi tam se kar na enkrat 3 pasovnica skrči v enopasovnico in stojiš na mestu tudi več ur…. Hahaha, ampak je tudi ta Italija v EU. Da ne bi o Grčiji in grških cestah…..
Sem Hrvatica, rojena v Sloveniji, in žal mi je za vse nevšečnosti ki jih doživljate na morju.
Kam pa hodite, v večja turistična mesta, v kempe kjer so tako in tako sami Slovenci, službeno pa tam nezadovolni domačini?
Pojdite v “bogu za hrbtom” vasice, k preprostim ljudem,…k takim, ki so veseli gostov…ko vam na mizo postavijo bevando, pa gradala,…poiščite in obiščite te kraje, pa boste videli kaj je gostoljubnost,…in radi se boste vračali.
Dalmatinci rečejo”Fali more – drž se kraja”
Mirno morje
Tonka
Živjo, Moni,
saj obstajajo tudi cenovno ugodne različice počitnic z letalom. Morda poskusite, saj je prav fajn, da si ogledamo čimveč stvari, če je le možnost.
Na internetu ali pa tudi pri zavarovalnici, kjer sklepate zdravstveno zavarovanje v tujini, se lahko pozanimaš, kje se dobre bolnišnice v tisti deželi. Tudi za zasebne ti povedo – doplačilo za zavarovanje, ki tako zdravljenje vključuje, je pa le malenkost višje.
Je pa, kot sem napisala v predhodnjem odgovoru, hrvaška obala zares ena najlepših, kar sem jih videla.
(Se strinjam s tistim o nasmehu:) )
Lepo se imej,
ciao.
jaz se tudi strinjam z Majo. na Hrvaško boste lahko hodili ko boste starejši in z mlajšimi otroci. zdaj pa raziščite svet! s tem pa ne mislim samo najbolj turističnih destinacij(kar je pač zdaj in). kar se pa Hrvaške same tiče pa jaz pravim da je zelo lepa ampak obstajajo še lepši kraji, z lepšim morjem in če nisi tip zapravljivca za nič večji denar- PREVERJENO. pa še o ribah in blitvi:ne velja da je na Hrvaškem vsepovsod neokusno…verjetno pa res ni tako kot na Vzhodu ko dobiš morskega kaj hočeš in za tako smešno nizko ceno(npr.otoki pri Maleziji, Tajska..)
kakor komu! Slabše izkušnje kot jo imam z Italijo al pa Španijo najbrž sploh ne bi mogla met! Vsrano morje, nabite plaže razpredalčkane po hotlih, še ležalnik na plaži je imel številko sobe. Daleč od hotela. Da o glavobolih in slabosti zaradi gratis rund ko dobiš bog ve kaj sploh ne govorimo.
O nesramnosti pa toliko: Zgodilo se nam je v PIRANU! Bile smo skupina 15punc, večina v krilcih, vse lepo oblečene. Obnašale smo se normalno, nobena ni bila pijana. Želele smo na večerjo v neko Piransko pestavracijo, ko so nas ob vhodu odslovili! Z izgovorom, da imajo vse polno in da je picerija nekaj metrov vstran! Ko smo zahtevale šefa pa se je kot po čudežu našla miza. Seveda smo šle drugam! Kaj takega se mi ni zgodilo še nikjer drugje!
Lp, Špela
MAJA napisal:
> TI PEC,
>
> A SI TI MOGOČE ŠTAJERC. NE VEM ZAKAJ NAS LJUBLJANČANE ZMERI VSI
> TOK ŠINFATE. SMO PAČ DOMA V GLAVNEM MESTU , HI HI HI
> ………………
>
> MAL SEM NESRAMNA, AMPAK TI SI PA TUD.
>
> LP, MAJA
Kaj bi hodili na Hrvaško, kjer nas sovražijo Hrvati, če je sovraštva dovolj DOMA ????
Eh, glavno, da vidite polno SOVRAŽNIKOV OKROG SEBE!!!
Evo,
pozdravček od ene, ki se je že vrnila iz te tako “zoprne” Hrvaške.
Bila sem v kampu, kjer sem vsak dan v trgovini srečevala zelo prijazno prodajalko oz.blagajničarko, ki je v ustreznem jeziku ogovarjala otroke, bila vedno nasmejana… prav tako čistilka v sanitarijah.
Že ob prijavi so enega otroka kar pomladili, da zanj ni bilo treba plačati stroškov.
Zamikal nas je izlet z ladjico, oz.šele začeli smo si ogledovati plakat, pa nam je lastnik že ponudil prevoz po malo več kot polovični ceni, vstopnine za ogled lokalne znamenitosti tudi nismo plačali… pa ravno kaki reveži verjetno ne izgledamo :))))
še najbolj začudena pa sem bila, ko smo si privoščili kosilo v obalni restavraciji v mestu.. ko je natakar otrokom prinesel sladoled in lizike.. pa jih niso zaračunali. Ja vem, tisti tatečni boste rekli: saj je bilo všteto v ceno, majo tako maržo… ampak, dajte no.. zakaj morate v vsaki stvari iskati negativno.. a res ne znate uživat?
Pa vse to ni bilo kje na jugu Hrvaške, ali pa v malem privat kampu… bilo je sredi Istre, v enem večjih kampov. Ki je resnici na ljubo poln Slovencev. Ima peščeno igrišče za otročke, plažo z okroglimi kamenčki, s katere gredo tudi manjši otroci lahko sami v vodo ali pa se le igrajo ob njej… in še in še..
Z veseljem bom šla prihodnje leto spet.. če se le ne bo kaj veliko boljšega ponujalo. Pa si niti ne predstavljam, kaj naj bi to bilo.
Ampak je pa res, tudi sama hodim okoli nasmejana, prijazno pozdravim, se zahvalim… skratka, obnašam se do drugih, kot želim, da bi se oni do mene. Mogoče je pa to recept.
Pa lep dopust vsem, ki šele odhajate.
Forum je zaprt za komentiranje.