ZAKAJ VEGETA IN JUŠNA KOCKA
Pri nas doma smo vedno uporabljali Knorr, pa ni nihče bolan. Imamm 200 cm in 100 kg.
Kupim Knorr Govejo ali Kokošjo juho, Omako za pečenko, koncentrat 1 kg (piše za 45 l juhe) in jo imam za zelo dolgo, mogoče 1/2 leta.
Tisti, ki mislite, da ni zdravo – kaj pa mislite, da jeste v gostilni, restavracijah?
Vegeta in druge jušne kocke, vsebujejo ogromno soli in umetnih snovi od barvil, ojačevalcev okusa, raznih arom in Ejev….
Zato ne uporabljam nič od naštetega. TUdi sicer mi sol škoduje, zato se jo izogibam in nekje sem prebrala da jo današnji kruh vsebuje skoraj 30% več kot jo je pred 20, 30 leti, in da jo je v rezini kruha skoraj popolnoma dovolj za cel dan, če ničesar drugega ne solimo niti pikice.
pol si pa zdrava , da kar prekipevaš…a računaš na 100let ??
no , jaz tudi…pa veselo konzumiram vegeto , ker je super in da jedem okus ! in sem zdrava in vesela ! in jebe se mi za barvila , glutaminate in ostale brezvezne stvari ! vse skupaj nič , prroti vsem škodljivostim ,ki nas obkrožajo vsak dan !
kdor je navajen na ojačevalce okusa se mi vsa ostala hrana zdi brez okusa. posledičnu mu je vsa zelenjava prazna, ne prenese okusa čaja zbrez sladkorja, …. če ne doda vegete mora vsaj bolj zabelit (če že ni ocvrto).
vse sodobne bolezni – visok pritisk, sladkorna, rak debelega črevesja – so delno posledice NEZDRAVE PRAHRANE. sedaj pri tridesetih in štiridesetih posledic ne čutimo, jih bomo pa po 50. zagotovo.
Forum je zaprt za komentiranje.