Zakaj tako slabo znanje nemščine v Slo?
pa vseeno bežimo, 18.01.2022 ob 21:03
Desperadodajka, 18.01.2022 ob 20:58
Res je, 18.01.2022 ob 20:30
Nemščino je učni sistem namenoma zatrl, da jim ne bi pobegnili v AT, DE…
Angleščino vam je sistem vzpodbujal, pa vseeno niste zbrisali v angleško govoreče države, ker pojma nimate.
Daj ne klati neumnosti no. Je pa malce drugače it v Avstrijo, ki je sosednja država kot v angleško govoreče države. V EU je itak samo Irska in Malta angleško govoreča, oboje daleč stran. Pa oboje drugačna kultura. Da ne omenjam recimo Avstralije, ZDA… daleč stran.
Avstrija je pa blizu, podobna kultura, podobna narava, podobni običaji in je bistveno lažje se odseliti. Ja, moja nemščina je bila čisto zanič, angleščina dosti boljša pa sem šla v Avstrijo, ne v ZDA, Avstralijo, Irsko, …
Celo življenje gledate ameriške filme, potem vam je pa avstrijska kultura bližje? Naštej pet avstrijskih igralk v naslednji minuti, brez da na google škiliš!
Ne gre. Tako kot ti tudi angleščina ne gre. Napiši odgovor po nemško, ko ti je tako blizu.
Ti Desperatorka, a tebi so filmi realno življenje? Daj ne klati neumnosti no.
Veš kaj imamo skupnega z Avstrijci? Recimo Alpe, veš kaj je to? Planike, zgodovino, mlaje, stadle – kozolce, lederhose, prehrano, žgance, …
In ja, bližje so mi serije kot je Gorski zdravnik kot pa Obalna straža pa Beverly Hills.
Desperadodajka, 18.01.2022 ob 21:08
Celo življenje gledate ameriške filme, potem vam je pa avstrijska kultura bližje? Naštej pet avstrijskih igralk v naslednji minuti, brez da na google škiliš!
Ne gre. Tako kot ti tudi angleščina ne gre. Napiši odgovor po nemško, ko ti je tako blizu.
Aja, že dolgo nisem gledala kakega ameriškega filma tako, da bi težko naštela 5 ameriških igralk.
smo znani po tem, 18.01.2022 ob 17:29
Slovenci smo znani po tem, da nismo ravno pismeni, brihtni, razgledani, sposobni. Tako, da pričakovat, da bi znali nemško ali pa francosko? Ha, ha, ha. Angleško za silo pa še to bolj malo ljudi. Redko kdo zna ok angleško pa je tam okrog 40 star. Da ne govorimo o starejših.
Izjemno redki so tisti, da znajo dva jezika. Nemščina je itak porazna pri nas. Francoščina še bolj. Primorci pa pogosto znajo italijansko. To jih pa moram pohvalit.
Potem pa vidiš, da lepijo povsod srbohrvaške članke kot vir informacij. Hja, ker je to edin tuj jezik, ki ga razumejo. Pa zato jim je Hrčkarija edin pravi dopust.
Moja angleščina je na nivoju native speakerja, brez težav pesnim tudi pogodbe ipd. Italijansko se zmenim vse, berem časopis, edino TV in radio voditeljem težje sledim, ker govorijo nenormalno hitro. Dejansko sem pa največ aktivno vložila v nemščino, kjer je moje znanje slovnice na nivoju C1 (saj vem, da ne razumeš kvalifikacije), govorno pa se, iskreno povedano, raje zatečem k angleščini, čeprav je to potuha. Ja, nemščina je težek jezik, poln pravil in še več izjem k tem pravilom, in ne gre v uho. Aja, pa še srbo / hrvaško / bosansko se tudi vse zmenim.
Tako da govori prosim zase.
ne seri, 18.01.2022 ob 21:17
Moja angleščina je na nivoju native speakerja, brez težav pesnim tudi pogodbe ipd. Italijansko se zmenim vse, berem časopis, edino TV in radio voditeljem težje sledim, ker govorijo nenormalno hitro. Dejansko sem pa največ aktivno vložila v nemščino, kjer je moje znanje slovnice na nivoju C1 (saj vem, da ne razumeš kvalifikacije), govorno pa se, iskreno povedano, raje zatečem k angleščini, čeprav je to potuha. Ja, nemščina je težek jezik, poln pravil in še več izjem k tem pravilom, in ne gre v uho. Aja, pa še srbo / hrvaško / bosansko se tudi vse zmenim.
Tako da govori prosim zase.
Tvoja angleščina je na nivoju kitajščine.
veliko slo dela, 18.01.2022 ob 21:34
Res je, ogromno Slovencev nas dela v Avstriji. Tu se počutim povsem domače. Podobno okolje, ljudje pa bolj pošteni, bolj prijazni kot v Sloveniji.
Za selitev recimo v ZDA pa rabiš ogromno poguma, kaj ZDA, že v VB ni enostavno. Avstrija je pa tako domača.
Ti še mejnega prehoda z Avstrijo ne najdeš.
Pa ti veš, da smo bili z Avstrijci 1200 let v skupni državi oz politični tvorbi? Pa, da smo sedaj sosedi? Se ti ne zdi, da imamo kaj skupnega z njihovo kulturo?
Večji del naše zgodovine je skupen z njihovo. Posledično tudi kultura podobna.
Razen, če misliš, da smo tako bebavi kot Američani v raznih bebavih ameriških filmih, ki jih je na tone na naših TV? No, z razlogom ne plačujem POp TV, Kanal A…
kaj si res tako, 18.01.2022 ob 21:46
Pa ti veš, da smo bili z Avstrijci 1200 let v skupni državi oz politični tvorbi? Pa, da smo sedaj sosedi? Se ti ne zdi, da imamo kaj skupnega z njihovo kulturo?
Večji del naše zgodovine je skupen z njihovo. Posledično tudi kultura podobna.
Razen, če misliš, da smo tako bebavi kot Američani v raznih bebavih ameriških filmih, ki jih je na tone na naših TV? No, z razlogom ne plačujem POp TV, Kanal A…
S Turki si tudi že stoletja delite Evropo. Balkan si s Srbi delite. To se vam tudi pozna na “kulturi”.
Tudi jaz se v gimnaziji nisem nič kaj nemščine naučila. Se jo pa sedaj učim in je zakon. Ogromno virov je v nemščini. Marsikatero knjigo lahko veliko ceneje kupiš v nemščini kot v slovenščini. Veliko spletnih virov v nemščini. Dosti fajnih filmov, serij je v nemščini.
Aja pa slovenskih TV ne rabiš plačevati. Imaš bistveno bolj kvalitetne nemške programe pa še zastonj so. Ne pa naš Pop pa Planet pa podbna greznica.
Dokler je bila srbska komunistična komanda iz Beograda, je Slovenija gospodarsko cvetela. Potem ste slovenčki vzeli fabrike v svoje roke, jih polovico v desetih letih uničili, drugo polovico pa k sreči prodali Srbom, tako da zdaj vseeno obratujejo. Za Slovenijo je najbolje, da jo beograjski kapital vodi. Slovenčki ste samo z rokami za delat, z glavo morajo drugi.
Desperadodajka, 18.01.2022 ob 22:28
Dokler je bila srbska komunistična komanda iz Beograda, je Slovenija gospodarsko cvetela. Potem ste slovenčki vzeli fabrike v svoje roke, jih polovico v desetih letih uničili, drugo polovico pa k sreči prodali Srbom, tako da zdaj vseeno obratujejo. Za Slovenijo je najbolje, da jo beograjski kapital vodi. Slovenčki ste samo z rokami za delat, z glavo morajo drugi.
Daj ne seri. Ko smo šli v yugo, je začelo vse it navzdol. K sreči smo se jih 1991 rešili. Lahko pa si ogledaš kako na dnu je Srbija. Je še katera država bolj zaostala kot Srbija? Kosovo? Bih?
Pred mnogimi desetletji smo imeli angleščino od 5. razreda naprej in vsa 4 leta v gimnaziji. Naučili so nas dovolj za študij v tujini, a ne tudi za bolj zahtevno delo v angleščini, česar itak ne učijo v nobeni državi, ker gre prvi tuji jezik samo do nivoja B2.
Kot drugi jezik smo imeli francoščino. Drugi jezik gre običajno do A2, kar so res samo osnove. Kljub temu smo v 4. letniku morali prebrati knjigo v francoščini in napisati oceno. Za A2 se mi zdi to kar velik dosežek. V vseh teh desetletjih nisem vzdrževala francoščine, a še vedno nekaj malega razumem, govoriti ne znam več, razen nekaj zelo osnovnih stavkov.
daj ne s, 18.01.2022 ob 22:32
Daj ne seri. Ko smo šli v yugo, je začelo vse it navzdol. K sreči smo se jih 1991 rešili. Lahko pa si ogledaš kako na dnu je Srbija. Je še katera država bolj zaostala kot Srbija? Kosovo? Bih?
Ja, Srbija je na dnu, ker ni več komunistov. Slovenčki tudi jamrate zaradi podražitev vsega in srednji razred vam propada, a ne? A se slovenčki kaj hvalite, kako ste vedno bolj bogati in še na bolje vam gre? Samo jamrate. V Srbiji isto jamrajo. Srbski komunisti, taki, kot so bili leta 1945, bi lahko edini red naredili v celi jugi: parazite kapitalistične razlastit in v proizvodnjo nagnat; delavske lenuhe vpet v 12 urni delovnik; socialce v delovna taborišča; pedre in lezbijke tudi na gradbišča; mularijo v šolah nazaj tepst, da se naučijo reda;vse tako naredit, da bo tudi desničarjem prav.
Nemška slovnica je težka. Tako, da butasti pač raje rečejo, da je grd jezik kot, da bi priznali, da so prebutasti, da bi se jezika naučili.
Meni je nemščina lepa, rada se je učim. Tudi francoščina, italijanščina, španščina, ruščina… se mi faj slišijo. Samo priznam, da mi jeziki pač ne gredo v glavo. Francoščina se mi zdi ekstra težka. Je pa slišat fino. Ker mi ne gre v glavo, še ne pomeni,d a je grd jezik :).
Forum je zaprt za komentiranje.