Zakaj tako čutim?
Pred letom in pol sva šla s partnerjem narazen. Imava punčko staro 4 leta. Pred 3 meseci sem spoznala čudovitega moškega, mali starejšega, ki ima 2 hčeri (10 in 12). Ima deljeno skrbništvo, moja je pri meni 90%. Kljub dejstvu, da je novi moški v vseh pogledih 100x boljši od bivšega (bolj pozoren, prijazen, spoštljiv, razgledan, boljsa služba, nenazadnje boljša postava…) jaz nikakor ne morem nehati misliti na bivšega. Vem, da je kreten, ki me ni spoštoval in je dajal vse druge pred naju s hčero, ampak jaz se vseeno v tega novega ne morem zaljubiti. Saj nama je lepo, ampak čutim da to ni tako kot je bilo pri bivšemu na začetku. Je to zato, ker sem bolj previdna, ker sem bila močno prizadeta? Ali sploh nočem nove zveze ker mi je res lepo, ko sva sami (ne manjka nama nič, sva preskrbljeni plus veliko si privoščiva). Je to zato, ker sem starejša, kot sem bila, ko sem spoznala bivšega? To je bilo v študentskih časih, 10 let nazaj.
Pozdrav.
Normalno da neka vez ostane ze zarad otroka.
Je pa takooo da ce te je prevaro al kako drugace. Zenske doytikrat ne znate cenit dobrote ki jo pol imaste in vsega spostovanja od moskega. Verjetno zato ker ste rajsiii v poziciji ko nikol ne veste kdaj bo kaj narobe v zvezi al prepir al ce boste naredle okej al se ostalooo.
Ceni cloveka ki ga imasss sedaj ob sebi in vse se zgodi z razlogom da do tegaaa prideee in vsak mora vlagat v odnossss drugace negreee. Ce bos ti njega cenla bo tudi on tebe.
Cjgfeznf, 10.05.2022 ob 22:09
Pred letom in pol sva šla s partnerjem narazen. Imava punčko staro 4 leta. Pred 3 meseci sem spoznala čudovitega moškega, mali starejšega, ki ima 2 hčeri (10 in 12). Ima deljeno skrbništvo, moja je pri meni 90%. Kljub dejstvu, da je novi moški v vseh pogledih 100x boljši od bivšega (bolj pozoren, prijazen, spoštljiv, razgledan, boljsa služba, nenazadnje boljša postava…) jaz nikakor ne morem nehati misliti na bivšega. Vem, da je kreten, ki me ni spoštoval in je dajal vse druge pred naju s hčero, ampak jaz se vseeno v tega novega ne morem zaljubiti. Saj nama je lepo, ampak čutim da to ni tako kot je bilo pri bivšemu na začetku. Je to zato, ker sem bolj previdna, ker sem bila močno prizadeta? Ali sploh nočem nove zveze ker mi je res lepo, ko sva sami (ne manjka nama nič, sva preskrbljeni plus veliko si privoščiva). Je to zato, ker sem starejša, kot sem bila, ko sem spoznala bivšega? To je bilo v študentskih časih, 10 let nazaj.
naj povem, da je iz Beograda, kot pravijo moje sodelavke, ni ga lepotca kot je lepotec iz Srbije, uh!
“Vem, da je kreten, ki me ni spoštoval in je dajal vse druge pred naju s hčero…” Ženske pač ljubite dominantne kretene, ki so vam izziv. To vas vzburja. Želite ustreči in zadovoljiti dominantne, sebične moške. Stavim letno plačo, da si ga bivšemu vedno konkretno obdelala in se trudila, da si ga zadovoljila (“osrečila”), “novemu” pa nikakor ali z muko… To je v vaši ženski naravi. Ni pomoči tukaj.
Avtorica, če je bil bivši v resnici tak, kot ga opisujete pa vas še vedno vleče k njemu pomeni, da ste mazohistični in nespoštljivi do sebe. Če sama sebe ne boste spoštovala vas tudi drugi ne bodo. Poiščite si nekaj terapij v zvezi s tem, pri dobri psihoterapevtki, da si ne boste z nespametnimi odločitvami poslabšali življenje.-
Pravis: ” … ampak čutim da to ni tako kot je bilo pri bivšemu na začetku … “
Tu se verjetno skriva odgovor na tvoje vprasanje. Pricakujes zasipanje z ljubeznijo, ki pa ga dejansko dajo zgolj “toksicni” primerki. In kot ugotavljas – zgolj na zacetku. Tvoje opcije so: skaces iz cveta na cvet, dokler trajajo “metuljcki” in se zavedas, da so titvoji partnerji “skart”, ali pa… spremenis mindset.
Po 18.mescih še definitivno niste zreli za novo vezo.Najprej pri sebi razrešite bivšo vezo,ki očitno ni bila dobra za vaju z hčerko.
Potem razčistite sama s sabo ,KAJ si želite,postavite si cilje,ki so vezani na vaju z hčerko.
Želje si lahko uresničimo tudi sami….majhne ali velike….
In lepo vas prosim….spoštujte novega partnerja in mu povejte svoje občutke oz.čustva glede njega in ga ne lažite,ker to kar dajete to se vam vrne…
Ampak tega ne boste naredili,ker vas pa vseeno mika tisti kos mesa med nogami…..
Forum je zaprt za komentiranje.