Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj ste se cepili

Zakaj ste se cepili

Cepili so se zato:

– da lahko potujejo

– da se družijo

-ker ne zdrzijo pritiskov

– ker ne marajo in ne prenesejo PCT

Ne poznam pa nobenega da se je cepil zaradi zdravja.

Dragi cepljeni jaz tudi, ce bom, ko bom bi zahteval PCT za vse, lepo v nosek in upam da to uvedejo.

Zarad takih so zdej pritiski vecji. Cepis se zaradi zdravja ne pa zaradi plakata ki oglasuje da se bos lahko druzil.

keri bolani bedaki in revcki.

Ker nocem zboleti v hujsi obliki, biti hospitalizirana, imeti posledice. Ker nocem virusa siriti naokoli, ker zelim, da solstvo, gospodarstvo ostane odprto, da kultura in vse dejavnosti delujejo, da drzava normalno funkcionira, da ne blokiramo zdravstva….

Sama jih nekaj poznam, ki so se zaradi zdravja, predvsem starejši. Verjeli so, da bodo z enim odmerkom zaščiteni za vedno. So kar razočarani, ker se zdaj ve, da cepivo le pomaga, da ne zboliš težje, in ker se je treba cepit večkrat. Marsikdo zdaj precej manj verjame obljubam in zagotovilom.

Ravnokar se je moja 2x cepljena znanka okužila od cepljene osebe in je zbolela. Tako da učinkovitost tega cepiva je porazna (pa ne zdaj rečt, da bi šla direktno na respirator, če ne bi bila cepljena, ker je srednja generacija).

Meni so placali 300 €.

Odgovor na objavo uporabnika
Brezdomec, 10.09.2021 ob 19:05

Meni so placali 300 €.

Dobro je. Tvoja tarifa je bar 300.

A vam ni bila Švedska za zgled? Sedaj, ko so Švedi precepljeni, ste jo zamenjali z Zimbabvejem?

Jaz ne rabim ptc ne v službi ne doma. V lokal ali frizerju ravno tako grem lahko brez ptc. Zadnjih 14 dni sem bil marsikje in nikjer nisem kazal ptc.

Torej se nisem in se ne bom cepil zaradi pogoja PTC. Saj ga nihče ne gleda, mislim da še na meji ni problema.

Po tej logiki se verjetno ljudje cepijo zaradi, česa drugega. Mogoče pa za to, da imaš doma plaketo ali pa cepilno kartico.

KOliko doz po 300 pa si že prejel?

Anticepilci, ki se ne zelijo cepiti, bi pa mahali okoli z PCT in flankedrali na okoli…brez kakrsne koli morale ponujajo denar da se brezdomci cepijo namesto njih… zaradi potrdila!!!!

Brezdomci cepljeni po vec deset doz…

Da jih ni sram, kako lahko spijo.

Cepljenje mora biti prostovoljno in brez pogojevanja in prisile

naša država ti da 500 kun, če se cepiš.

Jaz se nisem špiknila, ker ne verjamem v komunizem, v katerem smo vsi enako cepljeni. Ena pravi, da se je cepila, da bo gospodarstvu pomagala. Kolikor vem, fabrike in trgovine že ves čas delajo na polno, samo javne službe so zaprte.

Cepila sem se:

-ker so mi lani zboleli mož, sestra, svakinja in dva svaka

-ker sem videla kako težak je potek bolezni in kakšne so posledice

-ker je bila sestra dva meseca v komi in nismo vedeli Če bo preživela,

-ker sem težek kronični bolnik in vem da bi me covid pokopal

ker zaupam stroki.

Vi pa kakor želite, izbira je vaša.

Objava čaka odobritev

1. del

ODPRTO PISMO VLADI TER VSEM ODGOVORNIM
V začetku meseca avgusta je umrl moj oče. Dolga leta je živel z rakom. Zaradi bolezni in svojega zelo oslabljenega imunskega sistema je bil zelo zaskrbljen ob misli, da bi se okužil z novim virusom Covid – 19. V strahu, da bi ga doletela še ta dodatna bolezen, se je bil primoran popolnoma izolirati. Tako je živel več kot eno leto in pol. Ko je prišlo cepivo, je v tem videl tudi rešitev zase. Ker pa je bil bolan, je dvomil, da je cepivo zanj primerno. O tem, ali naj se cepi, je spraševal različne strokovnjake z medicinskega področja, onkologe, osebnega zdravnika, poklical je tudi na NIJZ itd. Nihče mu ni želel oz. znal dati kakršnihkoli informacij, na podlagi katerih bi se lahko odločil najbolje zase. Vsakodnevno pa je bil podvržen dnevnim novicam, pozivom politikov in različnih zdravstvenih strokovnjakov k cepljenju ter ustrahovanju s posledicami ne cepljenja. Vsakdan vse večjim in večjim pritiskom.
Odločil se je za cepljenje. Zato, da bi se zaščitil, da bi spet lahko začel srečevati svojo družino, prijatelje, da bi živel. Prvo cepljenje je prenesel brez večjih stranskih učinkov (vsaj na videz). Konec julija je načrtoval praznovanje svojega 66. rojstnega dne, v restavraciji, z družino. Verjel je, da bo takrat popolnoma varen pred okužbo, saj ga je sredi julija čakalo še drugo cepljenje.
Objava čaka odobritev
2. del
Drugi odmerek cepiva je prejel 15. julija. V 24 urah je telo odreagiralo. Organizem je doživel kolaps, organi, v že tako zelo prizadetem telesu, so začeli odpovedovati. Po dveh tednih hudega trpljenja je umrl. Večinski odziv in razmišljanje takoj, ko se je smrt zgodila, je bilo olajšanje, da se je rešil trpljenja. Saj je bil prav vsak dan zadnjih dveh tednov hudo trpljenje zanj in za vse, ki smo bili temu priča.
Prvi val čustev ob izgubi očeta je za mano. Nastal je prostor za vprašanja o tem, kaj se je pravzaprav sploh zgodilo. Zakaj je moral oče umreti, ko pa je kljub bolezni, ki ga je že sama po sebi ubijala, želel še živeti in bi lahko še živel? Zakaj je moral umreti na tako strahoten način?
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

Velika večina zaradi dopusta, neomejenih potovanj, in priseljenci zaradi odhoda domov, oziroma obiskovanja svojcev. Zelo majhen % iz prepričanja, oziroma zaradi svojega zdravja. Nekaj takega, kot pri volitvah v Sloveniji, imamo večino, a dobili so volitve z 8% glasov.

Zaradi birokracije. Moram priti v Slovenijo (zaradi zahtev slovenske birokracije) in se hitro vrniti domov, ker pa nisem tajkun s privatnim letalom, te rajže brez cepljenja nisem kos narediti.

Moje zaupanje stroki je pa tako: pred cepljenjem sem pospravila hišo, pokosila travo in napisala oporoko.

Oporoko je napisala. Se sedaj se smejim. ????

Rbko, 10.09.2021 ob 18:48

Cepili so se zato:

– da lahko potujejo

– da se družijo

-ker ne zdrzijo pritiskov

– ker ne marajo in ne prenesejo PCT

Ne poznam pa nobenega da se je cepil zaradi zdravja.

Dragi cepljeni jaz tudi, ce bom, ko bom bi zahteval PCT za vse, lepo v nosek in upam da to uvedejo.

Zarad takih so zdej pritiski vecji. Cepis se zaradi zdravja ne pa zaradi plakata ki oglasuje da se bos lahko druzil.

keri bolani bedaki in revcki.

se strinjam…

ampak kar je še najbolj bolno je pa to – da take razloge zakaj naj se cepimo pri nas izgovarjajo zdravniki, medicinci… zanje so to razlogi za cepljenje… potem veš kako daleč smo padli…

za strokovnega in odgovornega medicinca bi moral biti edini razlog predipisovanja, prepričevanja cepljenja , zdravila pacientu – ugoden, ozdravitveni, zaščitni vpliv na pacientovo zdravje, varovanje zdravja-  nikakor pa taki razlogi, ki jih navajajo dohtarji sami – od beovičke logarce, do unega bedaka, v tem spotu, ki jih zdaj vrtijo… še celo več podpirajo celo korupcijo… ko so logarco vprašali, kaj meni o tem, da podjetje ljudem ponuja 70 e za cepljenje, je izjavila nekaj v smislu: vsak način,da se človek cepi je dober…

že samo taki njihovi odzivi ti dajejo jasno rdečo zastavo, da ti ljudje niso zaupanja vredni

Mimosa, 10.09.2021 ob 18:52

Ker nocem zboleti v hujsi obliki, biti hospitalizirana, imeti posledice. Ker nocem virusa siriti naokoli, ker zelim, da solstvo, gospodarstvo ostane odprto, da kultura in vse dejavnosti delujejo, da drzava normalno funkcionira, da ne blokiramo zdravstva….

a te lahko vprašam – kaj pa če boš zbolela v hujši obliki (cepljenje namreč tega ne preprečuje), kaj pa če boš hospitalizirana( tam so dokazano tudi cepljeni) in ne vem zakaj verjameš,da ne širtiš virusa naokoli, ker ga – dokazano ga, tudi učiteljica cepljena ga je (samo en primer, tudi ministrica ga je, cepljena zbolela v hujši obliki)

content not found, 11.09.2021 ob 11:11

se strinjam…

ampak kar je še najbolj bolno je pa to – da take razloge zakaj naj se cepimo pri nas izgovarjajo zdravniki, medicinci… zanje so to razlogi za cepljenje… potem veš kako daleč smo padli…

za strokovnega in odgovornega medicinca bi moral biti edini razlog predipisovanja, prepričevanja cepljenja , zdravila pacientu – ugoden, ozdravitveni, zaščitni vpliv na pacientovo zdravje, varovanje zdravja-  nikakor pa taki razlogi, ki jih navajajo dohtarji sami – od beovičke logarce, do unega bedaka, v tem spotu, ki jih zdaj vrtijo… še celo več podpirajo celo korupcijo… ko so logarco vprašali, kaj meni o tem, da podjetje ljudem ponuja 70 e za cepljenje, je izjavila nekaj v smislu: vsak način,da se človek cepi je dober…

že samo taki njihovi odzivi ti dajejo jasno rdečo zastavo, da ti ljudje niso zaupanja vredni

Stroka raje prejema covid podkupnine in se ob praznih ambulantah praska po ritih. Tako kažejo, kako jim je mar za javno zdravje.

In naj se zdaj javi debil, ki zaupa takšni stroki.

A ime pa priimek ima ta oče?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close