Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj so zmagali Italijani?

Zakaj so zmagali Italijani?

Odgovor na objavo uporabnika
še velja, 23.05.2021 ob 12:46

Oh ja ja, 23.05.2021 ob 12:38

Po moje so zmagali zato, ker so izstopali.

Sem roker po dusi, ampak njihov komad mi je pa kar nekaj. Nobenega pravega ritma nima.

Ni klasičen rock, temveč ima elemente dub rocka.

Med  intevujem skupine 20. maja v Looklab-u je bila ta zvrst  poimenovana za violent pop .

Violent crap. Brez vsebine, brez duše.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Neučakana, 23.05.2021 ob 13:03

no ja ni ravno tako, 23.05.2021 ob 12:19

Tiinca, 23.05.2021 ob 12:11

izražanje čustev skozi glasbo, 23.05.2021 ob 12:03

Evrovizija, 23.05.2021 ob 10:48

Vsem, ki ni čisto jasno, zakaj so zmagali Italijani.

Odgovor je enostaven, zato, ker so pokazali daleč največ čustev. Tok so jezni, da se to čuti.

Za razliko od pevk formata, dajmo eno, da bo migala dejmo jo čimbolj slečt,pa neki plesalcev zraven, pa obleka s franžami, da se čim bolj vse trese in veter v lase. Takih je bilo letos čist preveč, pesmi sicer všečne ampak odpete brez nekih čustev. Sem sodijo Azerbajdžan, Ciper, Grčija, Moldavija, Malta, Albanija, Srbija … pa tudi Švedska, Nizozemska, Norveška in Nemčija, samo da so one uporabila moški format.

Nekaj malega čustev je pokazal edino še Švicar, Finci in Ukrajinci sicer manj, ampak tam se je čutilo, da so vsaj pristni. Mene niti Rusinja ni prepričala.

Vse ostalo je bilo umetno narejeno, posebej za evrovizijo, tehnično sicer OK ampak prazno in ljudje to opazijo.

Tipičen primer Francozi, super pesem, tehnično brezhibno odpeta, ampak prazna. Če bi pevka pokazala malce več čustev, če bi bila malce bolj jezna/žalostna …, bi zmagala.

Trenutno so ljudje fejst jezni, še posebej mladi. In Italijani so točno to. In to jezo začutiš skozi njihovo pesem, čeprav nimaš pojma o čem pojejo.

če pa nastop francozinje Barbare, ki j bajdevej tudi jogolovanskh korenin ni bil čustven, francoski šanson,  si pa res slep/a  in gluh/a :).  Očitno tebe čustveno prebudi samo agresivno 2dratarsko2 čustveno dretje.

Kocine gredo pokonc od čustvenosti ob poslušanju njene interpretacije  fransoskega šansona in izvedbe. Čustveno, da so šrpicala čustva na odru.  Ampak Voila Voila Voila refrenček očitno zate ni dovolj ustven 😉 Nič ne obsojam, vsak čustva doživlja na svoji stopnji “agresije” in čustvenega izliva, tudi skozi glasbo.

Ja, jasno je bila pa očitno premalo “korona stajl” tematična francoska pesem. Ni bilo sporočilo “jezno”, kot od italijanskih izvajalcev, ja.

Damiano , pevec skupine Manekin zna pa odlično plesat ob drogu v visokih ženskih škornjih ( je pač stil Končite Wuršt, avstrijskega predstavnika eme izpred let, samo v rock izvedbi)

Poišči na Youtube posnetek iz leta 2017, italijanski X factor, z naslovom XFfactor 2017 Italy Maneskin – Kiss This – ne pusti Starševski čvek povezav do Youtuba sicer….  Pa si oglej njegov performance ob drogu – dosti bolje, kot marsikatera ženska sicer, se vidi, da ima prakso – zagotovo mu bo cena v določenih gejevskih eltinih krogih zrasla sedaj.  Ah, Evrovizija je zadnji 20 let čista kuhnja,politična. in dokler imajo države denar za metat ga skozi okno takole, potem bo še trajala.

Hehehe, pa naj, men tist snif koke, štanga, frenchie… dol visi. Pesem je super, bend pa tudi. In nastop v stilu.

Ti kr glej slečene radodajke, so temu namenjene. Tam lahko izklopiš zvok, itak je sam podlaga za ritanje in razkazovanje.

Zadeva je veliko bolj enostavna kot jo ti razlagaš.:) Za Italijo so glasovale najstnice od 12 do 19 iz preprostega razloga, ker je tipček hot in energetičen. Moja 15-letnica sicer ni glasovala, je pa takoj rekla, da ji stil glasbe sicer ni ravno in, je pa tip luštkan. Če bi že za koga, bi zanj.:) Grem stavit, da so tako razmišljale tudi ostale najstnice.

Govoriš o glasovanju na X-Factorju in Sanremu, medtem ko je bilo včerajšnje glasovanje nič drugega kot investicija Italije v zmago.  Ali res verjameš, da so dobili toliko glasov s strani mularije, ki Evrosonga skorajda ne gleda?

Torej praviš, da je nekdo mastno po “italijansko mobstersko”  plačal ?

wd40, 23.05.2021 ob 13:24

Violent crap. Brez vsebine, brez duše.

Nimaš pojma. Drži se svojega plota, da te veter ne odnese.

še velja, 23.05.2021 ob 13:39

Nimaš pojma. Drži se svojega plota, da te veter ne odnese.

Ti ga imaš? Razloži. Izobrazi me.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

energija, strast, sex, sicer so zmagali že na Sanremu, zažigali na x factorju…

majdaa, 23.05.2021 ob 14:03

energija, strast, sex, sicer so zmagali že na Sanremu, zažigali na x factorju…

Ker so dobri ali ker so v koraku z ćasom? Bomo videli če se bo čez pet let še kdo spomnil nanje.

wd40, 23.05.2021 ob 13:56

Ti ga imaš? Razloži. Izobrazi me.

Ach, mensch. Kako ti naj razložim dušo? 21 gramov. Vsebino pa najdeš na spletu, vrzi jo v tranzlejt in poskusi prebrati v ključu mlade generacije v trenutni Italiji in drugod po Evropi na oni strani občinskih meja Oplotnice. Kar se same glasbe tiče, je vrhunsko aranžirana, z dobrimi vokali, vendar, kot smo že ugotovili, to ni nujno recept za uspeh. Je treba še kaj več, in tile Italijani so očitno našli pravo recepturo. Niso zastonj zmagali in na Sanremu in na Evroviziji.

Sicer te pa nihče ne sili, da jo poslušaš. Imaš še vedno na izbiro našo AmenAlelujo.

še velja, 23.05.2021 ob 14:44

Ach, mensch. Kako ti naj razložim dušo? 21 gramov. Vsebino pa najdeš na spletu, vrzi jo v tranzlejt in poskusi prebrati v ključu mlade generacije v trenutni Italiji in drugod po Evropi na oni strani občinskih meja Oplotnice. Kar se same glasbe tiče, je vrhunsko aranžirana, z dobrimi vokali, vendar, kot smo že ugotovili, to ni nujno recept za uspeh. Je treba še kaj več, in tile Italijani so očitno našli pravo recepturo. Niso zastonj zmagali in na Sanremu in na Evroviziji.

Sicer te pa nihče ne sili, da jo poslušaš. Imaš še vedno na izbiro našo AmenAlelujo.

Sori, poslušam samo dobro glasbo, v kar pa naša ne sodi, prav tako kot evrovizijska po letu 79 ne. Italjane sem poskušal poslušat samo zaradi pisanja na monu. Ti bodo pozabljeni takoj ko se zamenja moda.

Jeza, kritika, nezadovoljstvo, čez vse, vsi so krivi, vsi so lopovi, vsi buteljni, a nihče ne ve zakaj, niti sami rokerji, ki so zmagali ne.

Njihova oblačila, telesa, tetovaže, vse kliče po uporu, uporu proti komu.

Še enkrat čestitke Italijanski skupini za zmago

Tukaj je besedilo. Če uspeš razumeti, bravo, v nasprotnem se pa ne trudi. Niso vsi za vse:

“Loro non sanno di che parlo
Voi siete sporchi, fra’, di fango
Giallo di siga fra le dita
Io con la siga camminando
Scusami, ma ci credo tanto
Che posso fare questo salto
E anche se la strada è in salita
Per questo ora mi sto allenando
E buonasera, signore e signori, fuori gli attori
Vi conviene toccarvi i coglioni
Vi conviene stare zitti e buoni
Qui la gente è strana, tipo spacciatori
Troppe notti stavo chiuso fuori
Mo’ li prendo a calci ‘sti portoni
Sguardo in alto tipo scalatori
Quindi scusa mamma se sto sempre fuori, ma
Sono fuori di testa, ma diverso da loro
E tu sei fuori di testa, ma diversa da loro
Siamo fuori di testa, ma diversi da loro
Io ho scritto pagine e pagine, ho visto sale poi lacrime
Questi uomini in macchina e non scalare le rapide
C’è scritto sopra una lapide, in casa mia non c’è Dio
Ma se trovi il senso del tempo risalirai dal tuo oblio
E non c’è vento che fermi la naturale potenza
Dal punto giusto di vista, del vento senti l’ebrezza
Con ali in cera alla schiena ricercherò quell’altezza
Se vuoi fermarmi ritenta, prova a tagliarmi la testa perché
Parla, la gente purtroppo parla
Non sa di che cosa parla
Tu portami dove sto a galla
Che qui mi manca l’aria
Non sa di che cosa parla
Che qui mi manca l’aria
Non sa di che cazzo parla
Che qui mi manca l’aria
Ma sono fuori di testa, ma diverso da loro
Noi siamo diversi da loro”

tralala, 23.05.2021 ob 10:54

Men je bla najbolj vsec Malta (iz Slovenije ni dobila po glasovanju ljudi niti tocke!) – dobro odpeta in ni bil kar en cirkus.

Vsec pa so mi bili tudi Italijani, verjetno imas kar prav o razlogih. Ceprav, ce jih pogledas kot ljudi, bi se jih ustrasil in ne hotel imeti nic z njimi.

Oprosti, ta pesem je bila največji cirkus – glejte me, kako sem debela, samozavestna in srečna. Glasujte zame! Čip fora.

Meni je bila francoska pesem zelo čustveno odpeta. In če ne bi bilo Italijanov, bi tudi zmagala. Italijani so bili letos pač glasbeno stopničko višje od vseh. Če greš malo raziskovat skupino, ti je jasno, da je morala zmagat. In se njihov uspeh sigurno ne bo ustavil pri eni Evroviziji. Neverjetni so, pa še tako mladi.

Večino drugega so bile pa glasbene smeti.

denar lahko kupi marsikaj, 23.05.2021 ob 13:28

Torej praviš, da je nekdo mastno po “italijansko mobstersko”  plačal ?

100% sem.  Zanimiv je tudi trend glasovanja žirij, naša in hrvaška žirija sta dali Italijanom 12 točk, zelo zanimivo glede na to, kakšno zvrst glasbe in izvajalko je RTVSLO poslala letos na tekmovanje (čisto nasprotje, a s pravo politično opredeljenostjo).

Mene pa fascinira, kako nekdo, ki bi očitno rad povedal nekaj proti gejem in skupine baje sploh ne mara, med vsemi posnetki te skupine izbrska ravno posnetek 19-letnika na X-factorju, ki pleše ob drogu.  Latentni geji, pa to.

Fant je pač klasičen rokovski frontman. Jezen, ekshibicionističen, divji. Predvsem pa zelo, zelo talentiran. Je treba tudi kakšen video brez TV-šova pogledat.

Neučakana, 23.05.2021 ob 17:17

100% sem.  Zanimiv je tudi trend glasovanja žirij, naša in hrvaška žirija sta dali Italijanom 12 točk, zelo zanimivo glede na to, kakšno zvrst glasbe in izvajalko je RTVSLO poslala letos na tekmovanje (čisto nasprotje, a s pravo politično opredeljenostjo).

Italija je od nas dobila 12 točk samo zato, ker je Hrvaška izpadla. Da radi dajemo točke sosedom, pa res ni nič novega. Tudi dve leti nazaj smo podprli Mahmudov Soldi, ki je bil drugi.

Se je tako težko sprijaznit, da Italija, odkar pošilja na Evrosong zmagovalke San Rema, enostavno raztura? Tudi to ni dovolj, da so jim vse stavnice napovedovale zmago?

koprčan, 23.05.2021 ob 16:45

Še enkrat čestitke Italijanski skupini za zmago

Tukaj je besedilo. Če uspeš razumeti, bravo, v nasprotnem se pa ne trudi. Niso vsi za vse:

“Loro non sanno di che parlo
Voi siete sporchi, fra’, di fango
Giallo di siga fra le dita
Io con la siga camminando
Scusami, ma ci credo tanto
Che posso fare questo salto
E anche se la strada è in salita
Per questo ora mi sto allenando
E buonasera, signore e signori, fuori gli attori
Vi conviene toccarvi i coglioni
Vi conviene stare zitti e buoni
Qui la gente è strana, tipo spacciatori
Troppe notti stavo chiuso fuori
Mo’ li prendo a calci ‘sti portoni
Sguardo in alto tipo scalatori
Quindi scusa mamma se sto sempre fuori, ma
Io ho scritto pagine e pagine, ho visto sale poi lacrime
Questi uomini in macchina e non scalare le rapide
C’è scritto sopra una lapide, in casa mia non c’è Dio
Ma se trovi il senso del tempo risalirai dal tuo oblio
E non c’è vento che fermi la naturale potenza
Dal punto giusto di vista, del vento senti l’ebrezza
Con ali in cera alla schiena ricercherò quell’altezza
Se vuoi fermarmi ritenta, prova a tagliarmi la testa perché
Non sa di che cosa parla
Che qui mi manca l’aria
Non sa di che cosa parla
Che qui mi manca l’aria
Non sa di che cazzo parla
Che qui mi manca l’aria
Ma sono fuori di testa, ma diverso da loro
Noi siamo diversi da loro”

Mal pa zastopim:-)
Lej pikica ta pravega rocka ni več že 40 let. Meteriči ni hipsterji se lahko napihujejo, to je pa tudi vse.

wd40, 23.05.2021 ob 14:43

Ker so dobri ali ker so v koraku z ćasom? Bomo videli če se bo čez pet let še kdo spomnil nanje.

Torej očitno so mnenja nekaterih, da si v koraku s časom ” v korona vojni” sedaj tako, da med  agresivnim dretjem med  popevanjem in dretjem izražaš svoja čustva, se nalivaš s šampanjcem med tiskovko novinarjev po zmagi, kar je počel pevec Damiano včeraj  danes zjutraj po zmagi, da plešeš od drogu v kurbiš škornjih s 15 cm peto kot moški – npr. na X factorju  leta 2017 ( ker kaj, je frajer, ker si je upal, cmon…)- kaj a je to zdaj nek moralni odraz današnje družbe? To je odraz neke posebnega elitnega dela družbe, pa krogov, ne pa neke morale. Not my cup of tea – pa nisem noben tercialski človek, v inštitucijo RKC sicer tudi niti ne hodim, ker je ne priznavam, da ne bo pomote;  ampak tak gejish nasilni prodor preko glasbe v javnost , da si dovolijo  vse skozi  masko umetnosti izražanja v javnosti pač ne sede.  Pa nimam nič proti drugačnosti sicer, če je ta okusna v javnosti. Sem tudi  glasbenik sicer, samo kar si pa določeni klani skozi svobodo izražanja  skozi glasbo dandanes dovolijo, je pa še huje, kot v časih flower power generacije. In ja,čas je ravno primeren – ko se folku e “odfukava” v glavi od koroa “vojne” – in so glasovali zato. Ker jih taka agresivna glasba očitno sprošča. Rocm my ass – to ni niti R od rocka. 🙂

wd40, 23.05.2021 ob 17:37

Mal pa zastopim:-)
Lej pikica ta pravega rocka ni več že 40 let. Meteriči ni hipsterji se lahko napihujejo, to je pa tudi vse.

V bistvu Italijani niso nikoli imeli presežkov v rock glasbi in niti ta ni ne vem kaj. Je pa toliko bolj sporočilno besedilo. Vseeno mislim, da je zmagalo sporočilo in ne sama glasba.

tfiošgha, 23.05.2021 ob 17:19

Mene pa fascinira, kako nekdo, ki bi očitno rad povedal nekaj proti gejem in skupine baje sploh ne mara, med vsemi posnetki te skupine izbrska ravno posnetek 19-letnika na X-factorju, ki pleše ob drogu.  Latentni geji, pa to.

Fant je pač klasičen rokovski frontman. Jezen, ekshibicionističen, divji. Predvsem pa zelo, zelo talentiran. Je treba tudi kakšen video brez TV-šova pogledat.

Ja, saj je znano, da so slavni umetniki, ne smo glasbeniki največji sajko frikci 🙂 Brihten je, zelo , to se vidi, ko je trezen pa še posebno – inteligentna sta oba s kitaristko – ostaladva pa sta tihi inteligentni vodi.

Kam je taka slava vodila nekatere že tčno določene svetovno znane rockerske glasbenike, pa itak vemo ( Sex & Drugs & Rock’nRoll še najmanj) Ker folk to rabi, da se jim ob poslušanju njihove glasbe “odrolava” v glavi. Ker se z njo poistovetijo. In tale korona čas je idealen za to. Ko se folku že dobesedno cufa.

sam fprašam, 23.05.2021 ob 17:42

V bistvu Italijani niso nikoli imeli presežkov v rock glasbi in niti ta ni ne vem kaj. Je pa toliko bolj sporočilno besedilo. Vseeno mislim, da je zmagalo sporočilo in ne sama glasba.

Sporočilo da je nekaj posebnega nima nobenega pomena. Saj so v tem da hočejo biti nekaj posebnega vsi enaki.

TO JE ROCK, 23.05.2021 ob 15:12

Jeza, kritika, nezadovoljstvo, čez vse, vsi so krivi, vsi so lopovi, vsi buteljni, a nihče ne ve zakaj, niti sami rokerji, ki so zmagali ne.

Njihova oblačila, telesa, tetovaže, vse kliče po uporu, uporu proti komu.

Kliče po uporu proti komu – Billu Gatesu&  rest korona frontmenom  v tej korona vojni morda ?   ( sarcasm off).

wd40, 23.05.2021 ob 17:47

Sporočilo da je nekaj posebnega nima nobenega pomena. Saj so v tem da hočejo biti nekaj posebnega vsi enaki.

No, pozabi.

koprčan, 23.05.2021 ob 18:23

No, pozabi.

Sem že:-) Ok resnost na stran- če se poslušalcu zdi da ima pomen, ga je prebudila, mu dala določena čutenja… je dosegla svoj namen. Oz ima neko korist. Čeprav je namen lahko samo komerciala in s tem nima nujno veze.

skrivanje za masko rocka, 23.05.2021 ob 17:46

Ja, saj je znano, da so slavni umetniki, ne smo glasbeniki največji sajko frikci 🙂 Brihten je, zelo , to se vidi, ko je trezen pa še posebno – inteligentna sta oba s kitaristko – ostaladva pa sta tihi inteligentni vodi.

Kam je taka slava vodila nekatere že tčno določene svetovno znane rockerske glasbenike, pa itak vemo ( Sex & Drugs & Rock’nRoll še najmanj) Ker folk to rabi, da se jim ob poslušanju njihove glasbe “odrolava” v glavi. Ker se z njo poistovetijo. In tale korona čas je idealen za to. Ko se folku že dobesedno cufa.

No, dajmo ločit šov od reale. Če to, da nagneš šampanjec pred kamerami iz flaše pomeni, da boš kar umrl od alkohola, pa tudi bohpomagi, no. Ja, zveni tercialsko.

Hecno, da ko to delajo športniki in polivajo vse naokoli s šampanjcem, je pa družbeno čisto sprejemljivo.

To je pač Evrosong, ekscesi welcome – za popestritev dogajanja in samopromocijo. Fant ima 22 let, ljudje. Dobre glasbe pa ustvaril že toliko kot večina glasbenikov vse življenje ne.

tfiošgha, 23.05.2021 ob 18:42

No, dajmo ločit šov od reale. Če to, da nagneš šampanjec pred kamerami iz flaše pomeni, da boš kar umrl od alkohola, pa tudi bohpomagi, no. Ja, zveni tercialsko.

Hecno, da ko to delajo športniki in polivajo vse naokoli s šampanjcem, je pa družbeno čisto sprejemljivo.

To je pač Evrosong, ekscesi welcome – za popestritev dogajanja in samopromocijo. Fant ima 22 let, ljudje. Dobre glasbe pa ustvaril že toliko kot večina glasbenikov vse življenje ne.

Pa ravni ti ne ločiš šova od reale 🙂

Ne, nikakor ne pomeni to to  “da boš kar umrl od alkohola”, ampak da se  ga nazauga med novinarsko, ko govori tam – je bil več kot očitno zadet – sorry; ampak nek odnos, moralni odnos pač mora bit. Tudi zato, ker ga gledajo milijoni ljudi po svetu, ki so zanj glasovali. . A ti tudi se ga npr.  na sestanku pred poslovnimi partnerji, ali pa na kakšen briefingu takle nacuzavaš iz flaše direkt – drugi so pa pridno vzdržni,ker vedo, da morajo, ker je to moralno ?

Gre za to, da se nošalantno pod krinko nekega rocka dela norca iz folka tam, novinarjev, ki so prišli na tiskovko in med enourno novinarsko konferenco scuza pred njimi več kot pol flaše šamanjca -dugi pa prazne kozarce tam pred seboj – ne, on je zaugal, sebično, ni prej niti drugim nalil v tiste kozarce… A štekaš point?   :). Noben športnik, ki šrica s šampanjcem po zmagi aokoli ali pije iz pokala, tega ne počne tako- si videl kdaj katerega pijanega, ko je dajal izjavo za javnostpot tistem, ko s eje odprla botiglia? Dejmo bit mal realni no. En odnos pa vseeno mora bit – tisti cajt  ko sedi za mizo, naj bo oseba pač prisebna, trezna, se ti ne zdi? Ker so točno s sporočilom svoje posmi dosegli Italijani to, kar so – dali svetu vedet tudi preko te prireditve, da sicer je dovolj nam vsem tega, kar se nam dogaja, ampak čeprav so zmagali, bi malo nonšalance vseeno morali zadržat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close