Zakaj so v Švici tako nesramno bogati?
Hja, Švicarji niso bili pod Srbi, niso imeli komunizma. Mi pa smo se navlekli komunističnih navad, srbskih navad in še sedaj, ko smo se jih odkrižali, ni nič boljše. Narod samo gleda kako bi kaj goljufal, politiki so bivši komunisti, eni politiki na oblasti že 30 let. Ves čas kradejo, ljudje pa jih volijo.
Aja pa v Švici se dela zato, da se kaj naredi. Podobno tudi v Avstriji, Nemčiji. V Sloveniji pa učinkovitost ni pomembna. Važno je, da se nekaj prčka, ni pa važen učinek.
Tako, da sto let za leseno žlico smo, kaj šele za Švico.
Bo treba ta prvo lopovske politike, sodstvo, direktorje pognati iz države. Samo kaj, ko so ljudje ravno taki. Bo pa nov politik, spet lopov.
zurich bern geneve, 15.12.2021 ob 22:53
Kako jim uspeva, da imajo toliko denarja Švicarji, kaj točno počnejo? In kako, da smo Slovenci tako nesramno revni proti njim, pravi klošarji?
Najprej se seznani z zgodovino Švice in našo zgodovino.
Potem boš ugotovil, da je tudi Slovenija lepa in da tudi v Švici ne tečeta med in mleko z drevesa in da Indija Koromandija tudi tam ne obstaja.
So stvari, ki so pri nas boljše in so stvari, ki so boljše v Švici.
Če pa potegneš črto vidiš, da je pri nas prav lepo.
Jaz ne grem nikamor.Raje sem med domačimi ljudmi, kjer so moje korenine, moj slovenski jezik in moji prijatelji in moje vse, kar imam in poznam.
Povprecno gledano je to res bogata drzava. Vendar ne mislit da v Svici ni revnih ljudi. Zakaj je tako nesramno bogata drzava? Ce samo primerjam zeleznisko postajo v Bernu in v Ljubljani, mi je vse jasno, kje smo smo mi obticali. Banke, gospodarstvo, turizem. Njihove banke pokajo po sivih od (nakradenega) zlata med 2 svetovno vojno.
niso bili, 15.12.2021 ob 22:58
Hja, Švicarji niso bili pod Srbi, niso imeli komunizma. Mi pa smo se navlekli komunističnih navad, srbskih navad in še sedaj, ko smo se jih odkrižali, ni nič boljše. Narod samo gleda kako bi kaj goljufal, politiki so bivši komunisti, eni politiki na oblasti že 30 let. Ves čas kradejo, ljudje pa jih volijo.
Aja pa v Švici se dela zato, da se kaj naredi. Podobno tudi v Avstriji, Nemčiji. V Sloveniji pa učinkovitost ni pomembna. Važno je, da se nekaj prčka, ni pa važen učinek.
Tako, da sto let za leseno žlico smo, kaj šele za Švico.
Bo treba ta prvo lopovske politike, sodstvo, direktorje pognati iz države. Samo kaj, ko so ljudje ravno taki. Bo pa nov politik, spet lopov.
Zakaj so vam vedno Srbi krivi za vse? Srbi vas šišajo na vseh področjih. So najnaprednejši narod na Balkanu in tudi v svetovnem merilu (kvantni um). Na katerem področju, pa se sami pozanimajte. Vedno ste drekali, kako vam Beograd ne paše, upam, da vam zdaj Bruselj bolj paše, pa Merklova … ! Glupi Slovenci. Nikdar ne boste dojeli, da ste sami sebi največji sovražnik, in ne Srbi, Hrvati, Makedonci itd., Vi ste bolj balkanski od celega Balkana. Vi imate najvišjo stopnjo samomorov, droge, alkoholikov, incesta in pedofilije. Sram vas je lahko za take izjave. Srbi so vedno spoštovali Slovence, medtem ko ste jih vi poniževali in pljuvali po njih. Slovenija kot država ima cca stoletno zgodovino svojega obstoja. Še svojega jezika nima tako kot se gre, neka mešanica hribovcev in Švabov. Srbija pa je medtem imela carje, kralje, bogato kulturno zgodovino. Obeležujejo herojstva tako iz prve kot iz druge svetovne vojne. Ubogi ubogi ste.
Imam žlahto v Švici, pa živijo slabše od nas. Tam si samoplačnik za vse. Revež na minimalcu je povsod revež, pa čeprav je v Švici ta minimalec ulala.
Država je bogatejša, prebivalci pa kakor kateri. Se je treba kar znajti. Pa v navadnih službah se res dela. Osebno mi je naš življenjski slog bliže. Ko je plača nižja, vendar človek še ima nekaj od dneva in življenja. Vse to pa se seveda prelije tudi v nižji standard. Ampak kupim! Nočem zahodnjaškega pehanja za denarjem in statusom.
švica je bogata država, ker bogataši tam skrivajo svoj denar. z razlogom imajo tudi najbogatejše organizacije tam svoje sedeže… ker njihove banke omogočajo tajne račune in bi šli bančniki v zapor, če bi komurkoli izdali kdo ima koliko denarja pri njih shranjenega…
poleg tega je tam ostalo deponiranega tudi na tone nacističnega zlata in denarja.
navadni ljudje živijo bolj ali manj podobno, kot pri nas. plače so višje, so pa toliko višji tudi stroški.
Slovenski mali ljudje, 16.12.2021 ob 00:07
Zakaj so vam vedno Srbi krivi za vse? Srbi vas šišajo na vseh področjih. So najnaprednejši narod na Balkanu in tudi v svetovnem merilu (kvantni um). Na katerem področju, pa se sami pozanimajte. Vedno ste drekali, kako vam Beograd ne paše, upam, da vam zdaj Bruselj bolj paše, pa Merklova … ! Glupi Slovenci. Nikdar ne boste dojeli, da ste sami sebi največji sovražnik, in ne Srbi, Hrvati, Makedonci itd., Vi ste bolj balkanski od celega Balkana. Vi imate najvišjo stopnjo samomorov, droge, alkoholikov, incesta in pedofilije. Sram vas je lahko za take izjave. Srbi so vedno spoštovali Slovence, medtem ko ste jih vi poniževali in pljuvali po njih. Slovenija kot država ima cca stoletno zgodovino svojega obstoja. Še svojega jezika nima tako kot se gre, neka mešanica hribovcev in Švabov. Srbija pa je medtem imela carje, kralje, bogato kulturno zgodovino. Obeležujejo herojstva tako iz prve kot iz druge svetovne vojne. Ubogi ubogi ste.
Ha, ha, Srbi razviti? V čem pa?
Leta 1918, ko smo šli v Yu, so bili Slovenci večinoma pismeni, Srbi večinoma nepismeni. Pa precej poturčeni?
Heroji? Ja, zakuhali so veliko vojn pa večinoma vse izgubili.
Srbi spoštovali Slovence? Hm, a tako, da so v času YU skušali srbščino uvesti kot edini uradni jezik? V JLA pa jim je to celo uspelo?
V čem pa se kaže uspešnsot Srbije? Če so tako super, zakaj so ena najrevnejših držav v Evropi? Zakaj narod beži iz Srbije v Slovenijo, še raje pa bolj na sever?
Ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled. Res so tam plače mnogo višje, ampak življenjski stroški pa gredo v nebo. Znanec plačuje najemnino za manjše stanovanje okoli 3.000 eur. Ima sicer še enkrat višjo plačo, saj je visoko izobražen in iskan kader, ampak vseeno, dati polovico (dobre) plače za 1-sobno stanovanje, poleg tega pa plačati vsak obisk pri zdravniku, zobozdravniku itd, da o cenah storitev mojstrov (vodovodarjev, električarjev, serviserjev gospodinjskih aparatov) sploh ne govorimo. Bog ne daj, da se ti kaj pokvari, zamaši ipd, si takoj še ob drugo polovico plače.
Dalje: v Švici si lahko lastno hišo privoščijo samo ultra bogataši. Tisti s povprečno plačo (5.000 eur) lahko kar pozabijo na lastno nepremičnino, pri čemer je treba vedeti, da se tam dela po cele dneve, družabnega življenja pa skorajda ni. V Sloveniji ima lastno nepremičnino 90% prebivalstva, hišo pa si lahko postavi vsakdo z vsaj povprečno plačo in malo spretnosti ali prijateljske pomoči.
Če potegnemo črto, imamo v Sloveniji mnogo višjo raven kakovosti življenja.
Po študiju sva z možem odšla v Švico, delala tam kar nekaj let, živela v majhni garsonjeri, delala od jutra do mraka. Res sva našparala fuf, imela pa sva tudi dosti višje življenjske stroške, trošila sva res minimalno, večino je šlo v varčevanje. Ko sva dobila otroka smo šli nazaj v SLO. S prihranki 7ih let sva si lahko kupila pri nas hišo, tako, da smo brez kreditov. Tukaj imava jaz 1500, mož okoli 2000+ in živimo čisto ok z dosti višjim standardom, kot bi ga v Švici.
raziskovalni novinar, 16.12.2021 ob 10:31
Švica se od Slovenije razlikuje samo po demokraciji in redu. Pri nas se že 30 let ne ve kdo pije in kdo plača. V Zloveniji je vse mogoče, ko v Švici je pa to pošlihtan tako kot to mora biti. Kar je pri nas normalno je v Švici nenormalno. In obratno. No pa še kaj bi se našlo. Ampak škoda besed.
pa razlikujemo se še po tem, da pol svetovne mafije tam skriva svoj denar
Na osebnem nivoju, nivoju delavca, ni veliko razlike. Brat dela gor kot knaufar, plača ogromna, stroški tudi ogromni. Samo varstvo otroka plačuje 1.700 frankov mesečno. Če žena ne bi delala, bi bila reveža.
Je pa tudi druga stran, javna. Infrastrukutra urejena, ceste v nulo, stroitve v nulo, ljudje vedo, da imajo oni oblast in da oblast ima denar. Ljudje so disciplinirani do stopnje kompliciranja, ki si ga na Balkanu ne moremo predstavljat. Pri nas bi to bilo samo pritoževanje in hvatanje krivin. Brat je od začetka imel kar nekaj težav s prijavami sosedov. Sedaj se je umirilo, ker se je navadil na njihov način.
Država definitivno je bogata, je pa tudi urejena kar se tiče pravil, ki jih ljudje upoštevajo. Na Balkanu tega ni. Pri nas so vsi proti vsemu in vsi hvatajo krivine povsod. To je velika razlika med urejeno in neurejeno državo.
krele janšistično, če že pametuješ.., omeni še to, da Švica ni bila nikoli v vojnah in ruševinah tako kot se je to dogajalo na teh balkanskih prostorih.
Drugače pa, vsi gasarbajterji se vračajo iz Švice v svoje domače kraje po koncu dela v Švici in začnejo svobodno dihat šele takrat, ko dobijo švicarsko penzijo, ki je pa za nas nebeška. Večja je švicarska penzija za 10 let dela kot slovenska za 40 let dela.
Ni fora v višini plače in stroškov, ampak v razmerju med plačo in stroški. Če je razmerje dovolj veliko in s preostankom ljudje živijo bolje kot pri nas, lahko rečemo, da ljudje živijo lažje.
Tudi ni fora v lastništvu nepremičnine, ampak v možnosti najema, delujoče zakonodaje na tem področju, možnosti bivanja v nepremičnini, sploh mladih, ki lahko odidejo od doma in jim ni treba viseti v mama hotelih.
Popay npr, 16.12.2021 ob 11:21
krele janšistično, če že pametuješ.., omeni še to, da Švica ni bila nikoli v vojnah in ruševinah tako kot se je to dogajalo na teh balkanskih prostorih.
Drugače pa, vsi gasarbajterji se vračajo iz Švice v svoje domače kraje po koncu dela v Švici in začnejo svobodno dihat šele takrat, ko dobijo švicarsko penzijo, ki je pa za nas nebeška. Večja je švicarska penzija za 10 let dela kot slovenska za 40 let dela.
Ma proklet idiot, se spraviš komentirat nekaj, o čemer nimaš pojma. Ja, se vrnejo. Ampak potem živijo. Kaj pa tukaj? Celo življenje se muti in na pol crkuje, na koncu pa crkne od penzije mizerije. A to je boljše al kako? Mater, če ne bi ti in tebi podobni pljuval in mutil na vsakem koraku (od servis avta do velekraje v vladah vseh do sedaj) bi pa mogoče bilo kaj drugače? Ali ne? Bumbar zblojen, boš ti mene s kreletom obkladal, socialc blesav.
Forum je zaprt za komentiranje.