Zakaj so se razpadli Slapovi?
Čeprav jih ne poznam kaj dosti, vendar pa sem jih včeraj z veseljem poslušala in bi rekla, da so za svojo še mladost naredili zelo veliko… da imajo pri teh letih za sabo 15 let uspešnega ustvarjanja… dobri so.
Vladka
Jaz se jih v stoje nagledam in naposlušam, niso mi ravno oh in sploh, ne gre mi tisti njihov jokavi melos. So pa znali prodret in osvojit tiste, ki do takrat domače glasbe niti slišat niso mogli, to jim je treba priznat.
Vsakogar, ki prime v roko harmoniko primerjat kar takoj z Avsenikom, je pa tudi malo mimo. Kot bi vsak, ki malo plenka po klavirju, bila kar takoj Mozart. Že sama primerjava klavirske in diatonične harmonike je nemogoča. Sicer pa Štibernika in SKubic itak ostajajo na sceni.
Glede na to, da Slapove posluša vsa generacija, od najmlajše pa do tistih, ki so že na tem planetu več kot 90 let (npr.) lahko vidimo, da so zelo dobri pevci. Škoda, da so razpadli, imeli so lepe pesmi pa besedila, tako glasba kot pesem sta zelo lepo sedla v uho.
Glede primerjanja Avsenikov, Slakov ipd … Ne morete primerjati več ansamblov iz 70ih in današnjih časov, tudi pop in rock scena sta se skozi desetletja spremenili v glasbeni sceni, tako da danes več ni benda in skupine, ki bi delala isto kvaliteto glasbe, kot so jih delali v 80ih ipd. Če pa primerjate Slapove z drugimi ansambli iz 90ih, pa vidite, da so si kar podobni.
Meni so tudi zelo všeč Avseniki, Slaki, itd, ampak ne pozabite, da se glasba spreminja skozi desetletja in stoletja … če bi radi, da se ne bi spremenila, bi še danes igrali glasbo samo na klavir in bobne.
Pojdite s časom naprej. Tudi jaz pravim, da ni boljše pop in rock glasbe, kot je bila ob koncu 70ih, v 80ih in v začetku 90ih, danes na tuji sceni vrtijo še samo striptiz in šminkerje … bolj se sleče pevka, bolj ima neumna besedila, bolj so slavni. To je trend, moremo iti s časom naprej, če tudi je nam slabo nekaterim, ko poslušamo tako glasbo, ki imajo besedilo kar nekje.
Avseniki so legendarni pri nas in po svetu zato, ker so edini najbolj znani ansambel oz. glasbena skupina v sloveniji. Ne pozabite pa še na ostale. Zelo veliko je ansamblov bilo v 80ih, 90ih in v 2000h, ki so nastopali po tujini in so tudi veliko tam gor.
Največ poslušam narodno glasbo (narodnozabavno) pa ne delam take panike s tem, kdo je največji … vsak je po svoje odličen. Tudi Modrijani gredo ljudem vedno bolj na živce, ker so že za nekatere “zlajnani” in “kar neki” ansambel, v resnici pa pozabljate na bistvo … Modrijani so mladino odvrnili stran od tujih muzik, in so spet začeli poslušati slovensko glasbo in glasbo, ki je sloveniji najbližje. Če še niste bili na veselici na Modrijanih, vam priporočam, da greste, če tudi jih ne marate nekateri, ampak take “čage” kot jih oni naredijo, jih noben ne naredi. Pleše se nonstop, uživa, in pojejo lepe pesmi (ne samo svoje komade) in ljudje prav uživajo tam. Ne govorim pa spet samo o njih, in da bi jim delal reklamo, sploh ne, saj so še drugi ansambli, ki so odlični.
Glede Slapovov, pa tisti, ki ste tista generacija, lahko veste, da so bili zelo slavni in zelo priljubljeni starejši generaciji (dedkom in babicam), tako da … primerjave je brezveze delati …
Znanstveniki so dokazovali, da ni niti enega človeka na tem svetu, da bi bile vse pesmi, ki so všeč enemu, všeč še drugemu. Delali so eksperiment … enega mimoidočega so na ulici vprašali, če jim izbere 20 najboljših pesmi po njegovem okusu in 5 od teh 20ih morejo biti drugačne zvrsti (pop, rock, jazz, rap in klasika) ko jih je izbral, so izbrali 500 ljudi, in niti enemu niso bile všeč vseh 20 pesmi, eni niti niso marali klasike, rapa, jazza ipd … kaj še le, da bi ocenjeval neko pesem. Vsaka pesem je edinstvena, in enemu je všeč, drugemu pa ne.
Če ti je všeč, poslušaš, če ti ni, ne poslušaš. Zaradi tega ne rabiš “obmetavati” glasbenike, ker nekomu so pa všeč, če tudi si lahko nekdo misli, da muzika “xy” benda ni za (tvoja) ušesa.
Forum je zaprt za komentiranje.