zakaj so se mi kaneloni razpadli?
Zivjo punce!
Vceraj sem naredila kanelone.Vse lepo in prav dokler jih nisem postavila na mizo,sploh niso hoteli ven iz pekaca,prijeli so se dna pa se cist razpadli so se.Bili so okusni vendar pacasti.Ker zivim v ita sem kupila njihovo znamko testa prav za kanelone.Poleg tega sem napolnjene zalila s polivko iz besamela ter pomodora.Tudi na dno pekaca sem dala nekaj te polivke.Morda kdo ve kaj je bilo narobe?
Hvala vsem in lep dan!!!!!!!!!!!!!
Hej!
Ne vem, katere si kupila. Jaz namesto pravih kanelonov ( cevke) kupim vedno testo ( ravni kvadratni listici) za lazanjo ( barilla) in jih raje sama zavijem. Kupim tiste, ki se prej malo skuhajo v vreli vodi. Tudi polnjenje je lazje.
Na dno dam vedno samo paradiznikovo omako. Besamel zamesam ponavadi kar v omako za na vrh .Se nikoli mi niso razpadli ali se prijeli.
Delam jih tudi s palacinkami. Enako lepo.
Se mi je pa nekaj podobnega zgodilo, ko sem kupila tiste, ki jih das brez kuhanja v omako. Nisem potem nikoli vec ponovila.
V tem primeru mora biti omake malo vec in brez besamela spodaj. V besamelu je moka in ce manjka tekocine, se vse prime.
Mogoce si tudi ti imela premalo omake.
Tako si jaz razlagam.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.