Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj so nepremičnine v Gorici pol cenejše kot v Novi Gorici?

Zakaj so nepremičnine v Gorici pol cenejše kot v Novi Gorici?

Midva ne bi iskala služb, bi prišla že s svojima službama. Mož bi ostal pri isti firmi, samo na drugi lokaciji. Moje delo pa jaz lahko opravljam kjerkoli, tudi na Tenerifih (I wish).

Midva drugače eno nepremičnino v Novi Gorici že imava, ampak je veliko premajhna za družino, zato sva gledala kaj večjega in naletela na dejstvo, da se kaj večjega skoraj pol cene dobi samo par metrov čez mejo. Zidanje ne pride v poštev, tudi hiša ne. Midva bi kupila stanovanje.

Točno tako zato ne mešaj zraven politike, kapitalizma in socializma. [/quote]

Ne gre za politiko, ampak za ekonomski sistem, ki je postavil glavne okvirje v katerih je potem trg v posamezni državi deloval.
Avtorica je spraševala o vzrokih in jaz sem ji odgovoril z argumentom.
Očitno pa je, da tebe moje mnenje tako iritira, da se spotikaš vanj in ga hočeš spremeniti v politikantsko blebetanje.

ti povem iz prve roke…

Glej, NG je nekaj takega kot ljubljana…. štacune, poslovni prostori, včasih cel kup industrije, dans revšna. NG je pokonci držal tud HIT, ki ji je omogočil razcvet, ble so fajn službe in posledično višji standard.

Italija, oz Gorizia ali po naše stara Gorica je pa (govorimo za objekte takoj čez mejo) nekakšno oborbje. NI neke industrije, ni nekih hudih služb, niti nakupovlanih središč. je pač bolj kot ne neka oblika obrobja, vasi. Tud nepremičnine so dokaj stare, imaš pa tud sem in tja kako novogradnjo oz stare ki so obnovljene

meni je stara Gorica dost luštna glih zarad tega ker ni nekega jumbusa, ni prenapihnjena in je nekako bolj umirjena, zasanjena…

nepremične so res znatno cenejš.Je nekako tko, kot če bi primerjal vasi okrog NG in NG kot tako. S tem da je v NG užasno živt. Razen če uživaš v ozonu, viskoih temperaturah in asfaltu

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

mogoče bi dodal še tole…

NG ima dost dobro cestno infrastrukturo (torej dokaj nove in soliden ceste, dostop do AC, železniška postaja, bus postajališče….) V taliji je to mogoče piko slabše urjeno oz zavisi od lokacije. je pa Italija kot taka dost luštna, skoraj vsaka hiša ima kakšno mucmuc….

meni deluje dosti bolj prijazno, umirjeno kot NG. pa mam z obema opravt

Stanovanja so najbolj dostopna prebivalstvu v državah z obsežnimi socialnimi programi. Najbolje je bilo za prebivalstvo poskrbljeno na Švedskem, kjer so od petdesetih let dalje država in občine gradile mnogo neprofitnih naselij in še danes iz proračuna ljudem izplačujejo subvencije in stanovanjske dodatke. Podobno je bilo na Nizozemskem, malo manj V Nemčiji, Avstriji, ampak še vedno precej. Celo v Veliki Britaniji do thatcherizma. Tam, kjer je ponudba v glavnem prepuščena trgu in komercialni gradnji, kot v mediteranskih državah in pri nas po letu 1990, tam je draginja in nedostopnost. Ni čudno, da toliko Slovencev, Italijanov, Špancev, Grkov… še po tridesetem letu obtiči pri starših.

Midva ne bi iskala služb, bi prišla že s svojima službama. Mož bi ostal pri isti firmi, samo na drugi lokaciji. Moje delo pa jaz lahko opravljam kjerkoli, tudi na Tenerifih (I wish).

Midva drugače eno nepremičnino v Novi Gorici že imava, ampak je veliko premajhna za družino, zato sva gledala kaj večjega in naletela na dejstvo, da se kaj večjega skoraj pol cene dobi samo par metrov čez mejo. Zidanje ne pride v poštev, tudi hiša ne. Midva bi kupila stanovanje.[/quote]

kot sem vama napisal…ne v NG, poglejta si vasi,zaselke okrog NG, pa tud kak Solkan, morda Plave….

ti kraji so oddaljeni kakih 10,15 min od NG, solidn ainfrastruktura, nepremičnine za 50 posto bolj ugdne, zrak hudi bojlši, ni hrupa, vrveža, poleti nimaš užasnih 40 C in kup ozona…

glejta okolico NG in občine, zasleke ki so zraven NG…ga zmagaš na celi črti. Z eno nepremičnino v NG skor verjento kupiš kaj konkretnega v njeni okolici in maš za iste peneze hudo bojlš naložbo

Menda so tam zelo ugodne cene nepremičnin :)))

aja še to…. v NG oz okolici NG je ponekod dovoljena montažna gradnja (ni burje)… morda vama pride bolj prav kaka montažna hiška. Preverte tud te opcije.

Menda so tam zelo ugodne cene nepremičnin :)))[/quote]

Ja, samo potem je pa mož brez službe tam.

Poznava zelo dobro NG, ker je mož Novogoričan. Jaz sem navajena na Ljubljano in zato okoli sebe hočem imeti beton, meni obrobje in vasi ne pridejo v poštev. Hočem biti v mestu. Priznam pa, da se mi z vsakim letom manj ljubi gužvati po ljubljanskih cestah. V Novi Gorici mi je všeč, ker stopiš ven in imaš pred nosom vse, občino, banko, pošto, zdravnika, šola. Ampak vizualno in po atmosferi mi je pa Gorica, tista ta stara veliko bolj všeč, tako za dušo mi je boljša. Edino, česar ne bi imela pred nosom v ta stari Gorici, je otrokova šola, ampak tudi to pet minut vožnje po Erjavčevi in si tam.

http://www.immobiliare.it/24930562-appartamenti-in-vendita-Gorizia.html

A tole kdo pozna? Piše, da je novogradnja. Kateri del Gorice je tole?

Menda so tam zelo ugodne cene nepremičnin :)))[/quote]

Ja, samo potem je pa mož brez službe tam.[/quote]

Na Tenerifih to ne bi smel biti problem. Spremeni poklic v srfarja, lahko prodaja školjke ali začne izdelovati nakit :)))
Š

Ja, samo potem je pa mož brez službe tam.[/quote]

Na Tenerifih to ne bi smel biti problem. Spremeni poklic v srfarja, lahko prodaja školjke ali začne izdelovati nakit :)))
Š[/quote]

Ah, Šavrinka…vsa taka delovna mesta na Tenerifih so že krepko oddana.

Nisam brala vsega.

Dejstvo je, da glede cen stanovanj ne moreš primerjati Trsta in Gorice. Trst je v Italiji bolj pomembno mesto, prestižno in zelo meščansko, zato so cene neprimerno višje. Gorica je umirjena, lepa, nekoliko odmaknjena.

Čeprav ne živim več na Vipavskem, vem, da je vsaj pred leti veliko mladih družin raje kupilo stanovanje v Gorici, kot pa v Novi Gorici. Predvsem so mi čez mejo všeč tisti manjši bloki, ki imajo po par stanovanj, hodniki so vedno počiščeni, svetli, urejeni. V velikih stolpnicah (npr. Cankarjeva v NG) pa vemo kako je, množica stanovalcev, ki se niti ne poznajo med sabo. Stopnišča in hodniki brez naravne svetlobe, zmeraj nekaj počečkano in v večini primerov vsaj nekoliko zanemarjeno.

Lokaciji zgoraj omenjenih prvih dveh stanovanj sta v bistvu v centru Gorice. Zadnje je pa nekoliko izzven, čez Sočo. Cene se tudi meni zdijo zelo zanimive. Pred resno odločitvijo je pa tako treba na licu mesta pogledati okolico bloka.

Če bi še živela na tem koncu, bi tudi sama razmišljala o nakupu stanovanja čez mejo.

Š[/quote]

Ah, Šavrinka…vsa taka delovna mesta na Tenerifih so že krepko oddana.[/quote]

Kako oddana? Saj gre za svobodne poklice. Tipo, če nabereš lepše školjke kot sosed in postaviš nižjo ceno boš prodal vse, če ne pa ne :)))

Hvala za tvoje mnenje.

Ja, tisti bloki v centru so tudi meni zelo všeč. Manjši so, lepo vsak za svojo ograjo, vse lepo urejeno. Cankarjevo poznam, Gradnikove brigade, me sploh ne mika. Gledala sem neke nove bloke, tam pa cene v višave. V sami Novi Gorici bi mi bil Nebotičnik še najbolj sprejemljiv, ampak tam pa vem, da je precej težav s ščurki in me ne mika imeti njih za domače živali.

TO JE dokaj blizu…pritisni nekajkrat minus, da se ti poveča obseg in za izhod vzemi vrtojbo (MOP Vrtojba) pa krožišče…. Tisto krožišče je v bistvu na koncu avtoceste in naprej je Italija. V bistvu greš do konca po avtocesti in to je to.

sedaj p an azloglasno krožišče

St Andrea je če se ne motm izvoz zraven trgovine Smart (imaš manjšo tablo, ki se zaključi s puščico in gor piše st andr…) Smart je v bistvu dost velka stavba – štacuna in na strehi oz steni štacune piše Smart.

Drgač si pomagaj še z Winklerjem (to je neka kovinska štacuna oz štacuna z kovinsko galanterijo) in ta je tud vidna iz krožišča

TO JE dokaj blizu…pritisni nekajkrat minus, da se ti poveča obseg in za izhod vzemi vrtojbo (MOP Vrtojba) pa krožišče…. Tisto krožišče je v bistvu na koncu avtoceste in naprej je Italija. V bistvu greš do konca po avtocesti in to je to.

sedaj p an azloglasno krožišče

St Andrea je če se ne motm izvoz zraven trgovine Smart (imaš manjšo tablo, ki se zaključi s puščico in gor piše st andr…) Smart je v bistvu dost velka stavba – štacuna in na strehi oz steni štacune piše Smart.

Drgač si pomagaj še z Winklerjem (to je neka kovinska štacuna oz štacuna z kovinsko galanterijo) in ta je tud vidna iz krožišča[/quote]

Poznam ja, tako MOP Vrtojba, kot tudi vem, kje je Smart. Grem brskat.

Po moje so pa stanovanja v Gorici cenejša tudi zato, ker se je kar konkretno zmanjšalo prebivalstvo. Npr. z padcem meje se je ogromno vojakov in njihovih družin odselilo. Gorica je zelo osiromašena s padcem trgovske branže in na splošno je mesto starih dobro stoječih penzionistov. To je res,da z manj denarja kupiš dosti bolj kvalitetno,večje in lepše stanovanje napram v Novi Gorici- ampak v stari Gorici za vsako malenkost se moraš zapeljat z avtom,vse je dokaj daleč.Gorica se je lahko širila horizontalno,Nova Gorica se je pa morala vertikalno in s tem imaš vse na dosegu roke. Po moje je za odraščajoče otroke boljša Nova Gorica(vrtci,os.šole,telovadnice!,igrišča…) Ideja, da bi družina živela v
Gorici in otroke da bi vozakala v šolo v Novo Gorico ima en velik minus,da popoldne bodo otroci brez prijateljev. Gorica očitno umira-mladi jo zapuščajo,Nova Gorica je pa kljub krizi bolj živahna.

Pozdravljeni !

V Stari Gorici (ita.) imam možnost nakupa stanovanja 57m po zelo ugodni ceni. Zanima me, ali je kdo med vami, ki si je urejal rezidenstvo v italiji.
Nakup in kasnejši stroški življenja so v primeru italijanskega rezidenstva precej bolj ugodni.
Na davčni upravi v slov. so mi rekli,da za pridobitev ita. rezidenstva nimam nobenih možnosti, glede na to, da imam tukaj v slov.ekonomski interes (služba, vsak dan bi bil na “naši” strani…)

Lep pozdrav iz Nove Gorice !

Gradnikova – na Cankarjevi so bloki.

V novi gorici je najbolj kvalitetna gradnja ravno gradnikova in cankarjeva. Vse novogradnje so krš in problemi z zamakanjem, plesnijo itd.
Kar se tiče gorice….stanovanja cenejsa, stroški rahlo večji, ni pa kritično….slovenski vrtec v gorici prakticno zastonj, imas tudi slovensko šolo. Vse to je velika prednost za otroke, ker bodo odlično znali dva jezika.
Gorica je pa precej mrtvo mesto….napram novi gorici, ampak, če si na dobri lokaciji jenova gorica res par sto metrov stran.
Veliko mladih iz naše strani je kupilo nepremičnino tam in so zadovoljni.lllsicer pa itak lahko vedno prodaš in gres nazaj.

To z rezidentstvom vem, da so se slovenskega komaj znebili (ali pa sploh ne) ljudje, ki so šli živet v Belgijo, Luksemburg. Kri so jim spili, dobesedno. Okej, zdaj malo pretiravam, ma toliko da na koncu ni bilo, da ne, da ne bo šlo, ker so tukaj včlanjeni v knjižnico. Lahko pa se greš z njimi živčno vojno in mogoče celo zmagaš.

Halo?

Ti primerjaš NG z Ljubljano, kjer imajo ljudje največ možnosti za zaposlitev? Umiri se.

NG kot naselbina, je crknila takrat, ko je crknil Hit. Tam je sicer še nekaj podjetnikov, ki držijo mestece pokonci, sicer pa je vse šlo v maloro.

Pa noben link do stanovanj v ITA ne odpre.

Ker je tema stara dve leti, stanovanja pa prodana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close