Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj so ljudje taki?

Zakaj so ljudje taki?

Eno mislijo, drugo govorijo, tretje delajo …

Zakaj je toliko hinavcev?

Zakaj ljudje ne povejo tako kot je in tako kot iskreno mislijo?

Nisi edina, ki se to sprašuje. Takih ljudi je ogromno. Navadno jih jaz poslušam in vzamem za rezervo. Ko prvič pokaže dvoličnost je pri meni ” za rezervo”. Ne zanašam se na njih saj niso zanesljivi. Hranijo svoj ego, recejo eno delajo drugo. Ne pustim da vplivajo na moje mnenje in razmisljanje. Takim tudi ne pripovedujem svojih dogodkov in skrivnosti.

Drugace ne gre. Naj oni imajo svoj užitek. Jaz pa zase vem kaj sem in kaj mislim. Tista pescica  ki jih imam okoli sebe so iskreni ostali ( prijatelji/ce, sodelavci/ke pa…) tudi taki morajo biti…da lahko bolj ceniš iskrene 🙂

Problem je, ko imaš take starše. Očeta in mamo, na katera se ne moreš zanesti, ker nikoli ne stojita za svojimi besedami. Nimaš kaj … distanca …. ker drugače gre preveč življenske energije v nič.

najbolj hinavski narod smo definitivno Slovenci. Večjih hinavcev ne poznam. Pa sem že marsikje bil. Meni osebno so najbolj všeč (na prostoru zahodnega Balkana) Dalmatinci.

Odgovor na objavo uporabnika
če se mene vpraša, 08.10.2021 ob 08:03

najbolj hinavski narod smo definitivno Slovenci. Večjih hinavcev ne poznam. Pa sem že marsikje bil. Meni osebno so najbolj všeč (na prostoru zahodnega Balkana) Dalmatinci.

Saj nisi resna. Ne poznaš nobenega Hrvata? Hujših hinavcev ni na Balkanu, to se ve že skoraj stoletje. Foter je delal v Švici sezonsko z drugimi Jugosi in se ob odhodu domov nihče ni vozil s Hrvati. Še šiptar je rekel, da gre raje z vlakom kot s Hrvatom:)

Odgovor na objavo uporabnika
V čem je point, 08.10.2021 ob 07:25

Eno mislijo, drugo govorijo, tretje delajo …

Zakaj je toliko hinavcev?

Zakaj ljudje ne povejo tako kot je in tako kot iskreno mislijo?

Razlog za vse to je vedno nesamozavest in strah. Strah pred kritiko, strah pred razkritjem (ker mislijo, da niso dovolj dobri), strah da ne bi izpadli “lepi”… in tako dalje.

s tem je tako, čistokrven Slovenec ni nikoli dober kolega v svoji duši, če nima koristi od  tega človeka, pač tako je, videno in doživeto šepaše krat.. No moji najboljši kolegi so bili od otroštva in so še Slovenci…… ampak, jst to vedno z rezervo jemljem, v stilu nič te ne sme presenetiti, ko ni koristi ni prijateljstva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close