Zakaj si Nemci želijo toliko beguncev
Poglej, to da Grčija NE izvaja mejne politike tebi ali nam ali Sloveniji ne daje alibija da ne izvajaš LASTNE zapisane zakonodaje, se strinjaš? A torej če sosed krade nekaj iz trgovine to pomeni da zakaj bi bila midva ”bolj papeška od papeža” in bi plačevala na blagajni? Je to tvoj edini zagovor ZAKAJ ne spoštujemo zakonov? Ker jih drugi ne?
A ni to nekako na nivoju osnovne šole ali morda kar vrtca? Če on lahko bomo pa še mi 🙂
Če tvojo razmišljanje posplošim na vse, potem je jutri anarhija, ker vsak lahko najde nekaj kar drugi ne delajo ali se ne držijo kot bi bilo predpisano torej zdaj tudi oni lahko tak kajne? Folka je dovolj resursov tudi, samo uporaba je napačna, tu pa se ne boš več strinjal, namreč glede na to da nas to švercanje stane skoraj milijon na dan ti naj povem da stane en mete cca 1€, orožje imamo, vojake pa tudi ki so izurjeni, torej, bi lahko bilo ceneje in zakonsko efektivno, kar za trenutno stanje ne moremo rečt da ima podlago v zakonih, varovanje meje z orožjem pa je legalna in legitimna pravica vsake države če nekdo poskuša po besedi NE MOREŠ nasilno vstopit, se ti ne zdi?
Jaz se njih kot vojske ki je uniformirana sploh ne bojim niti me ne okupira v mislih, vsako Islamsko armado ki bi jo postavil kdorkoli na noge bi Ruska ali Ameriška ali NATO vojska enostavno zradirala v prafaktorje, ampak dokelr so to uniformirani ljudje z jasno bojno črto…. Kot vidiš je pri teh teroristih NATO organizacija kot osnovnošolski amater ki ne zmore ubraniti Evropejcev čeprav jo financiramo….
Ampak to niti ni glavni problem, glavni problemv v dolgoročni zadevi je to, da skozi ilegalni imigracijo uvažamo točno to kar je Robi poimenoval stroje za rojevanje oz. mentaliteto moških ki bi samo štepali otroke. Kar je najhuje je to, da je to produciranje tujerodne vrste in ”way of life” ljudi financirano iz davkoplačevalskega denarja skozi socialne transferje. In to je tisto kar mene najbolj moti (zraven kršenja zakonov)
Če po domače povemo, mi plačujemo vsak mesec, da se eni lenuhi množijo in učijo svoje otroke sredi Evrope neke drugačne vrednote in vero, medtem ko jaz hodim v službo in meni podobni tuhtajo če bi imeli enega otroka ker mu želijo nudit standard.. To se mi zdi neumno in destruktivno za našo civilizacijo… tako v smislu kulture in Evropskega načina življenja (pa pustmo zdaj ocene kako dober ali slab je) kot iz strani čiste ekonomske logike, kjer neki ljudje iz druge dežele pridejo k nam cuzat ekonomske dobrote (pa pustmo spet tu kolonizacijo pred X sto ali tisoč leti, ker noben danes živeč ni kriv in odgovoren za tole kolonizacijo zato tudi mi nismo nič dolžni, kot Turki niso nič dolžni zaradi 500 let Otomanskega nasilja po krščanskih deželah kajne?)
Demokaracija je zelo zanimiv način vladanja ljudstva, ampak kar se nekateri ne zavedajo je to, da ko manjšina postane večina (muslimani) se bodo med njimi našli enaki patroni kot na Bližnjem vzhodu le da bodo tu skozi demokracijo in volitvami naredili deželo takšno kot je tam doli, rezultat bo spet enak kot tam doli, VOJNA in kaos… Jaz pravim naj ljudje odločajo, in to bi v tem primeru držalo enako, apak problem je ker ljudi ki smo tukaj ni nihče vprašal če si želimo tega kar se dogaja in zato bo nastal sod smodnika sredi Evrope, že spet.[/quote]
Se jaz tukaj v posameznih tezah dokaj strinjam s teboj, nekje pa niti ne. Ne ljubi se mi na dolgo in široko razlagati kje in kako.
Verjetno veš, da je eden od prvih ukrepov, ki nam jih je sprejela naša draga EU po dolgem molku in meditiranju zaradi vse te štale… poostrena kontrola na mejah EU, tudi za državljane.
Ampak pazi… tudi v prihodnje se bomo še leta srečevali z begunskim, ekonomskim, socialnim in ostalim valom, ki je tukaj zapakiran v celoto. Ampak zanimivo bo gledati, kako bo za begunce še naprej veljala ista politika kot danes, za nas državljane pa nekaj čisto drugega. Tebe in mene bodo pregledali in preverjali, da bo bolela glava, oni pa bodo še naprej prosto po prešernu čez mejo. In kako je do tega prišlo? Ja saj smo menda zahtevali v imenu zakonitosti, še posebej pa varnosti, ker smo se počutili ogroženi.
Pa reci, da ti niso tile evropski politiki prisluhnili… OK malce so te še spotoma nategnili. :-))
Ampak, da se muslimani tudi borijo proti ISIS-u? Kako je to mogoče? To vendar ne gre skupaj s tvojo filozofijo.[/quote]
Sem kdaj napisal da se ne? Nikdar nisem enačil muslimanov z ISISom, jaz dobro vem da se šiitski muslimani Od Iraških milic, hezbolaha, Iranske garde in SAA borijo proti ISISu….
To sta dve ločeni zadevi ki jih ti načrtno družiš da bi me prikazal ksenofobnega. Jaz dobro vem da niso vsi muslimani teroristi, tudi dobro vem da niso vsi slabi ljudje, globalno gledano, AMPAK ko pa pride do migracije in porasta tuje vere v prostoru Evrope pa enačim vse muslimane tukaj, ne zato ker bi bili vsi slabi ljudje ampak ker Islam kot vera in politična ideologija v današnjem času in prostoru ima največ potenciala da rezultira v skrajnih in nasilnih oblikah… to je evidentno skozi dejansko stanje v Evropi te dni. [/quote]
aha, torej islam in muslimani so si med seboj različni tam dol, ko pa pridejo v Evropo, postanejo “vsi glih”, če dobro razumem. Sprememba pa je posledica evropske klime, ki je bolj mrzla in vlažna najbrž :-))
In Kurdi so večino ma Suniti BTW
Nacistični simbol je le simbol, kot je simbol Che Guevare simbol nečesa, bistvo je ideologija, ki je ni moč prepovedati, ker se širi drugače, tako kot je simbol državnega grba spet neki simbol, ampak če ti gledaš simbol in ob njem ne čutiš ničesar, pa najsi gre za kljukasti križ, državni grb, ali Che Guevaro, potem je to le prazna zadeva. Šele ko povežeš negativna čustva ob nekem simbolu postane tebi negativen, ampak negativna čustva bodo razumni ljudje imeli samo ob nečem kar so doživeli, jaz ob nacističnem simbolu ne čutim ničesar, tako kot ga večina živečih nikoli ni občutila je ta nestrpnost vedno bolj izključujoče plod nekega nezavednega vzorca in demonizacije. Ampak tudi to se bo pozabilo s časom, čez par generacij. Nekoč so verjetno nekateri ljudje enako nestrpnost in strah čutili pri znaku Rimskega Imperija… Pa potem Otomanskega cesarstva itd itd itd….
V zgodovini se je dogodilo ogromno genocidov, Hitlerjev je le pljunek v morje… Če že bi morali podoben gnus in nestrpnost čutiti ob simbolu Turčije ki izvaja ali je izvajala enak genocid, pa ga ne kajne? Ker te tega niso naučili. Zato se v teoriji absolutno strinjam v praksi pa menim da nepravična obravnava ki prepoveduje en statusni simbol (v tem primeru Hitlerjev grb ali grb nacistične Nemčije) po drugi strani pa ob podobnih dejanjih ne prepovemo grba Turčije pomeni za mene le hinavščino in dvoličnost Evrope in EUja[/quote]
Eni pravijo, da je prav to, kar ti počneš v bistvu prastrah od polmeseca z zvezdo. Konec koncev si tudi sam ene parkrat omenil turške vpade in pobijanje ter zasužnjevanje kristjanov.
Ne različni so si tudi v Evropi ali kjerkoli, ampak ko pridejo v Evropo so s stališča in pogleda Evropejcev oz. gospodarsko ekonomskega smisla in civilizacijsko pravnega, vsi isti…. če je nek musliman Šiit ali sunit to ni pomembno ko vstopi v EU če oba zagovarjata šeriatsko pravo.. kot primer.
Niti nima veze če je šiit ali sunit če obadva naproducirata po 10 otrok s stališča socialnih transferjev, kot drug primer….
Niti nima veze če je šiit ali sunit če želita oba mošejo sredi Evrope….
itd. v nedogled. Šiiti in suniti pridejo v poštev ko so že večinsko prebivalstvo, in se pokoljejo med seboj zaradi takšnih in drugačnih notranjih problemov. Z našega stališča nima veze kaj so, dokler oboji častijo Alaha in Mohameda in imajo Koran za sveto knjigo.
Pri Kurdih se bo vpliv ”sunitstva” pokazal šele ko/če bodo dobili svojo državo.
Jaz nimam nobenega strahu pred nobenim simbolom, turške vpade pa sem omenil kot protiutež ker nekateri menijo da smo mi krivi oz dolžni tem ilegalcem karkoli ker smo ne vem kaj kradli njim, medtem ko vsi pozabijo Otomansko cesarstvo pa vpade muslimanov v Španijo itd…. Pa nihče ne reče da so oni kaj dolžni nam 🙂
neonacisti in neofašisti so samo nadaljevanje druge knjige (Mein Kampf) ostalih skrajnežev v Evropi praktično ni, tistih par Breivikov je pa zanemarljivo v primerjavi s številom samomorilcev iz Bližnjega vzhoda.
Btw kdo je kje trdil da je tako omikana in civlizirana ta Evropa? Je samo boljša od Bližnjega vzhoda, to pa zagotovo, če ne verjameš poglej smer v katero grejo ilegalci 🙂
Le zakaj tega naši mediji ne pokažejo ?
»Posamezni muslimani lahko kažejo odlične kvalitete, toda vpliv te religije ohromi socialni razvoj tistih, ki ji sledijo. Na svetu ne obstaja močnejša retrogradna sila.«
»Lahkomiselne navade, zanemarjanje sistemov kmetijstva, počasne metode poslovanja in negotovost premoženja obstajajo kjerkoli živijo ali vladajo prerokovi privrženci.«
»Dejstvo, da mora vsaka ženska po mohamedanskem pravu pripadati nekemu moškemu kot njegovo absolutno premoženje, bodisi kot otrok, žena ali priležnica, pomeni, da suženjstvo ne bo dokončno izumrlo, dokler islamska vera ne bo prenehala biti velesila med ljudmi.«
~ Sir Winston Churchill
No, to si pa zdaj zelo dobro povedal :-)))[/quote]
S katerega stališča pa naj gledamo, s stališča Savdske Arabije? Ali morda Konga, ali brazilije? 🙂 Za Evropejce je muslič, pač muslič, v večini primerov, svetovljani pa skačete ven z nekimi razlikami, tudi pravoslavec je samo kristijan in za musliče smo pač obojni kristijani….. no za njih smo vsi neverniki torej imajo oni dejansko ČRNO – BELO varianto izven muslimanskih šiitov in sunitov 🙂
Da vidimo če bo tole jutri res 🙂
No, to si pa zdaj zelo dobro povedal :-)))[/quote]
S katerega stališča pa naj gledamo, s stališča Savdske Arabije? Ali morda Konga, ali brazilije? 🙂 Za Evropejce je muslič, pač muslič, v večini primerov, svetovljani pa skačete ven z nekimi razlikami, tudi pravoslavec je samo kristijan in za musliče smo pač obojni kristijani….. no za njih smo vsi neverniki torej imajo oni dejansko ČRNO – BELO varianto izven muslimanskih šiitov in sunitov :)[/quote]
Je čisti OK, gledat s stališča Evropejcev. Samo ene vas malo kratkovidnost jebe :-)))
Antirasist Hitler v Izraelu:
in kaj ima to veze z migranti?[/quote]
Odsev naveličanosti ljudi nad nespoštovanjem zakonov pri migrantih in ilegalcih je to, nič drugega…. kdaj je nazadnje kdo pred ilegalsko krizo streljal z KALAŠNIKOVO…. jaz ne pomnim 🙂
in kaj ima to veze z migranti?[/quote]
Odsev naveličanosti ljudi nad nespoštovanjem zakonov pri migrantih in ilegalcih je to, nič drugega…. kdaj je nazadnje kdo pred ilegalsko krizo streljal z KALAŠNIKOVO…. jaz ne pomnim :)[/quote]
Redno streljajo… za vsako fešto jo slišiš…
http://nova24tv.si/aktualno/predsednik-vlade-miro-cerar-kazensko-ovaden/%5B/quote%5D
Zakaj ga niso ovadili tudi zaradi omogočanja nekontroliranega prehoda meje?
http://nova24tv.si/aktualno/predsednik-vlade-miro-cerar-kazensko-ovaden/%5B/quote%5D
Zakaj ga niso ovadili tudi zaradi omogočanja nekontroliranega prehoda meje?[/quote]
Ne vem, moraš njih vprašati. Čeprav bi ga morali tudi zaradi tega.
Še obstajajo pogumne ženske z zdravo pametjo:http://www.publishwall.si/aktualno.hrvatska/post/151700/dogajanja-v-medijih-vse-je-la
Forum je zaprt za komentiranje.