Zakaj si Nemci želijo toliko beguncev
Sedaj nas bodo stisniti iz severa in vzhoda. Sever bo ustavljal sprejem in vzhod bo nenajavljeno povečeval oddajo beguncev v SLO. Slovenija postaja amortizer in adapter vplivov, ki so jih “zakuhale” ZDA in s podporo EU tudi naša
malenkost.V končni fazi tudi mi sami, ki podpiramo to naši fsrano politiko in politike te države.
Smo se kaj tudi naučili?
Osnovno vprašanje je kako reševati to zagato v katero smo bili nasilno postavljeni?
Kako jo prestaviti tja, kjer so imeli večji vpliv odlocanja, potegniti iz tega mir v državi in nam vrniti finančne stroške?
Ena izmed boljših misli in vprašanje za Oneta, ki govori ravno to pri partnerstvu, da ne smeš ob prvih težavah pobegnit ampak REŠEVAT…..
Tu pa podpira ravno kontra. Pa še nekaj lepega si izpostavil, vsi ki navijajo da spustimo not ”begunce” ker je tam vojna so že dezerterji, ker če bo pri nas vojna bodo oni enako ravnali kot tile luzerji ki se nočejo borit za svojo domovino.
Hec je ker nekoč ne bo več kam za pobegnit, ko greš dovolj na Sever ali vzhod ali zahod ali jug prideš prej ali slej na isto točko, tolko geografije verjamem da vsak pozna 🙂
Zakon je ZAKON! ni tu nadutosti je samo poziv da se DRŽIMO NAPISANEGA! Kdaj ti bo to kapnilo.
Mimogrede še zdaj mi ni nihče napisal kakšna je razlika med Turčijo/Grčijo in Nemčijo/Švedsko v smislu vojnega stanja? Katere izmed teh 4tirih držav so ali niso v vojni, ker očitno za begunce (kao) samo Nemčija in Švedska nista v vojni (99%)
Zanima me kdo se strinja s tem oz. lahko obrazloži da želja po Nemčiji ni zaradi ekonomskega statusa in dobrin ne pa to o čemer piše v definiciji begunstva in postopkov za azil.
Emigrantje pa so polni človečnosti ?
Ali čemu ta primerjava ?
Najbolj žalostno ob tem pa je, da naši lažnivi mediji celo zanikajo dejstva, ne le prikrivajo. Kot je recimo primer, ko so begunci pretepli policista v Dobovi.
Policista so pretepli, saj poznam policaje, prekleti mediji pa lažejo o tem in še o marsičem.
In ljudje, ki v sebi nosijo človečnost ne pretepajo policajev in ne delajo svinjarije ter zahtevajo, da se jim dovoli ilegalen prestop meje.
To so golazni, ki so prišli sem, da bodo tu delali kaos in povzročali nasilje.
Ali čemu ta primerjava ?
Najbolj žalostno ob tem pa je, da naši lažnivi mediji celo zanikajo dejstva, ne le prikrivajo. Kot je recimo primer, ko so begunci pretepli policista v Dobovi.
Policista so pretepli, saj poznam policaje, prekleti mediji pa lažejo o tem in še o marsičem.
In ljudje, ki v sebi nosijo človečnost ne pretepajo policajev in ne delajo svinjarije ter zahtevajo, da se jim dovoli ilegalen prestop meje.
To so golazni, ki so prišli sem, da bodo tu delali kaos in povzročali nasilje.[/quote]
Ko bi ti cel mesec gazil po blatnih poljih ne vem kako bi se obnašal, ko si že sedaj tako sovražno nastrojen, ko imaš rit na toplem….
Tudi ti kažeš svojo pravo? podobo s tem, ko očitaš medijem, da ne razpihujejo dovolj sovraštva med ljudi.
Imaš občutek krivde, slabo vest zaradi nemoralnih dejanj?
In imaš prav. Pri sociali je (že) največja konkurenca in gužva…
Kdo si ti, da boš govoril kateri zakoni imajo ali nimajo smisla, za mene tudi zakon o omejitvi hitrosti na cestah NIAM SMISLA pa ga moram upoštevat ali pa sem kaznovan, za mene tudi zakon o prepovedi uporabe in posedovanja orožja nima smisla je celo (po moje) v nasprotju z človekovimi pravicami obrambe življenja pred psihopati in kaj zdaj? Še vedno so takšni zakoni in če se jih lahko držimo ko se gre za Slovence zakaj bi tujci bili obravnavani pod drugačnimi zakoni.
Vlada niti nima mandata ljudstva da dela proti zakonom, če že jih lahko pošlje v spremembo, nima pa dovoljenja niti legitimnosti,, da zakone izvaja selektivno (torej za Slovence ja, za neidentificirane ljudi pa ne)
In še zdaj mi niste povedali vi proimigrantski fantaiki ki brezpogojno zagovarjate vse od ilegalcev mislim pardon beguncev po vaše (čeprav javno mnenje celo na portalih se obrača, zdaj so že migrantje) kakšna vojna je v Grčiji, Makedoniji, Srbiji, na Hrvaškem in v Turčiji, da ”begunci” želijo v Nemčijo in Švedsko? Torej je samo v teh dveh državah mir, ali je to nemara zaradi najvišjih MATERIALNIH bonitet….
In če ja, potem je to definicija ekonomskega migranta ki migrira v boljše pogoje.
Da niti ne začnemo kakšna potrata denarja bo zdaj vse to vračanje, samo zato ker nismo mogli potopit prvih 20 ladij in postrleit prvih 1000 ljudi….. pa bi bilo manj žrtev, in manj stroškov overall.
Kako prečudovito bo gledat (čeprav zelo žalostno) ko se bodo te vaše sanje o multikultiju končale v krvi in grozotah primerljivih z nacistično Nemčijo….
Selektivno poročanje medijev vam pač daje lažne utvare o tem kako so to bogi ljudje, v resnici pa nasilneži ki se ne bodo zmogli niti želeli integrirat in bodo samo želeli materialnega še in še…
Seveda bodo deportacije in taborišča spet stale vse Evropejce v obliki več davkov in več pufov…. spet moj denar za nekoga ki ga ne želim…
metki so cenejši 🙂
Glede na to da je derbi Olimpije in MBja odpovedan ker ni 100 policistov bi lahko Ljubljančani organizirali državni udar na vlado jih odnesejo s parlamenta, itak policistov ne bo od nikoder…. so prezaposleni tam na meji…
Če misliš, da bi ta kolateralna škoda ustavila begunski val, se zelo motiš. Poleg tega imaš cel kup ljudi (še na tem forumu je en primerek), ki drkajo na pobijanje vsevprek in ko daš takšnim orožje v roke, je večja verjetnost, da normalnemu človeku spodrsne na njihovih izločkih kot na krvi njihovih žrtev. Poleg tega (ko že v drugem odgovoru omenjaš Hitlerja), naj spomnim, da so bili narodi Srednje Evrope kolateralna škoda, ko se ga je namenoma potiskalo proti Sovjetski zvezi.
a ne da, kako jim zdaj še Hitler pride prav, da se odvrne pozornost od sranja katerega delajo po Bližnjem vzhodu, posledice pa zdaj nosi Evropa? In če bodo zagnali pravilno medijsko propagando, bodo Izraelci kmalu začeli verjeti v to, z morda izjemo tistih, ki so holokavst preživeli, ki pa jih je vedno manj, na koncu pa mu bodo še sredi Jeruzalema postavili spomenik kot žrtvi islamizma. Inna podoben način je uspelo nekomu uspelo migrantom oprati glave, da je Nemčija raj na Zemlji, da zdaj vsi rinejo tja. Na kakšen način se je pralo glave, da je prišlo do t.im. Arabske pomladi in kako lahko je to v primeru držav, ki ne dovoljujejo potovanj iz države ravno kamorkoli, sem se imel priložnost prepričati na licu mesta. Ne nazadnje so jo uspešno prali tudi nam, da nam bo v demokraciji in EU boljše, pa nismo bili zaprti znotraj meja. Koliko pa s(m)o tudi navadni ljudje sokrivi za to ter za določene težave, ki jih povzročajo po tem, ko se v EU ustalijo, zaradi slike o sebi ki smo jo kazali na potovanjih, počitnicah in preko socialnih omrežij se je tudi za vprašati.
Poči pa nikoli ne kar samo od sebe. Vedno je v ozadju neka organizacija, ki narod uspešno napumpa in poskrbi tudi za financiranje. To velja tudi za poskuse t.im. islamizacije EU. Samo za primer: nedolgo nazaj sem v naših medijih zasledil novico kako naj bi saudijski princ investiral v hrvaški turizem in istočasno jokcanje da zakaj ne tudi pri nas. EU je polna »vlaganj« in lastništva raznih bližnjevzhodnih šejkov, princev in podobne navlake in prav od njih prihajajo tudi takšne in drugačne finančne vzpodbude, od tega, da se ženskam plačuje za nošenje burk pa verjetno tudi za še kaj hujšega. Ampak EU (in tudi mi bi radi) z odprtimi rokami sprejemali njihov kapital. Ko ga bo dovolj pa nam bodo dirigirali življenje. Zato pa pravim, da gnev izlivate na napačne ljudi.
Ali čemu ta primerjava ?
To so golazni, ki so prišli sem, da bodo tu delali kaos in povzročali nasilje.[/quote]
Aha, klin naj se torej s klinom izbija. Ja, Robi, sem te že na SČ spomnil na konsistentnost, pa te bom še tu:
Ko sem v neki temi o varanju spraševal, če je nekdo še dolžan spoštovati partnerja, kateri mu že dlje čas ne izkazuje nikakršnega spoštovanja, čeprav se slednje nespoštovanje ni izkazovalo v obliki spolne prevare. In takrat si mi popridigal moralko, da se moramo truditi biti boljši oz. da v takšnem primeru ta drugi (recimo varajoči) partner ni nič boljši od prvega.
Glede na to kakšne reštve zagovarjaš je vprašanje: si torej ti kaj boljši od beguncev?
Ja pa ali ni to ravno osnova ekonomskih migrantov? Da gredo tja kamor je ”rja” na Zemlji (materialno)
Kako lahko nekdo nekoga okliče begunec če ga vodi želja po več dobrinah??? Pa ne glede na to ali so oprani ali ne (mentalno) pri presojanju tega ali si begunec ali ne, je odločilen faktor kam želiš (država) in kakšen je tvoj motiv za kaj v to državo….
In ko prideš do tega da se vsi motivi (kao ni vojne, nevarnosti) končajo že v Turčiji in Libanonu, je edini motiv ki ostane materialni (Nemčija)
In ravno zaradi tega so to vse ilegalni ekonomski migranti, in kot take je potrebno obravnavat in uveljavit zakone.
Sem kdaj trdil, da ekonomskih migrantov ni? Glede na to, da so bili zaželjeni (beri: jih je Merklova sama vabila) pa je čisto vseeno, če so tudi ilegalni. Torej naj se z njimi ukvarja Nemčija. Prav pa je, da pri prehodu mi zanje poskrbimo drugače kot so Hrvati. Če pa naj bi že delali ograjo na meji, jo dajmo malo pozneje. Vendar na severu in zahodu, ko jih bodo Nemci začeli odganjat.
Ampak, če so tole ekonomski migranti nimajo dovoljenja prestopa meje ker je to kaznivo dejanje zagroženo z denarno kaznijo… Jaz se strinjam naj se z njimi ukvarja Nemčija ampak to tako da naj gre po njih v Turčijo jim zrihta papirje in jih odpelje domov, ne pa da prepešačijo celo Evropo in zmes naredijo vsem državam na poti OGROMNE stroške, nejevoljo polovice ljudi (najmanj) pa še smeti in vse ostalo.
Zakaj je prav da mi poskrbimo za njih? Na podlagi česa moramo mi skrbeti za EKONOMSKE MIGRANTE? Jaz ne poznam takšne konvencije…. prav pa je da se Država kot vzor vsem državljanom ki jo plačujemo DRŽI ZAKONOV, to pa je preprečit ilegalne prehode meje, za ekonomske migrante.
Ampak, če so tole ekonomski migranti nimajo dovoljenja prestopa meje ker je to kaznivo dejanje zagroženo z denarno kaznijo… Jaz se strinjam naj se z njimi ukvarja Nemčija ampak to tako da naj gre po njih v Turčijo jim zrihta papirje in jih odpelje domov, ne pa da prepešačijo celo Evropo in zmes naredijo vsem državam na poti OGROMNE stroške, nejevoljo polovice ljudi (najmanj) pa še smeti in vse ostalo.
Zakaj je prav da mi poskrbimo za njih? Na podlagi česa moramo mi skrbeti za EKONOMSKE MIGRANTE? Jaz ne poznam takšne konvencije…. prav pa je da se Država kot vzor vsem državljanom ki jo plačujemo DRŽI ZAKONOV, to pa je preprečit ilegalne prehode meje, za ekonomske migrante.[/quote]
Vprašaj Hrvate zakaj jih pošiljajo na našo mejo in Robija, ki je bil vedno poln morale in čuta do sočloveka.
Zakaj je prav da mi poskrbimo za njih? Na podlagi česa moramo mi skrbeti za EKONOMSKE MIGRANTE? Jaz ne poznam takšne konvencije…. prav pa je da se Država kot vzor vsem državljanom ki jo plačujemo DRŽI ZAKONOV, to pa je preprečit ilegalne prehode meje, za ekonomske migrante.[/quote]
Vprašaj Hrvate zakaj jih pošiljajo na našo mejo in Robija, ki je bil vedno poln morale in čuta do sočloveka.[/quote]
A zato ker Hrvati kršijo svoje zakone jih mi ”moramo” oz lahko tudi? A tak je to, nisem vedel da je izvajanje zakonov v jurisdikciji policije RS odvisno od tega kako zakone izvajajo sosednje države 🙂
Vprašaj Hrvate zakaj jih pošiljajo na našo mejo in Robija, ki je bil vedno poln morale in čuta do sočloveka.[/quote]
A zato ker Hrvati kršijo svoje zakone jih mi ”moramo” oz lahko tudi? A tak je to, nisem vedel da je izvajanje zakonov v jurisdikciji policije RS odvisno od tega kako zakone izvajajo sosednje države :)[/quote]
Množice na meji so dejstvo, ne glede ali gre za kršenje zakonov na Hrvaškem, ali ne. Spoštovati pa je treba tudi dogovore, in ne samo zakone, če smo že na dogovor pristali.
Forum je zaprt za komentiranje.