Zakaj si Nemci želijo toliko beguncev
ej, pojma nimam. Samo državljanstvo še nič ne pove. Razloge bi bilo treba slišat. Begunci pa so lahko vojni ali politični.[/quote]
Pove vse, da so ekonomski migranti, ko bo pa prišel nekdo z Anglije in zaprosil za azil tukaj bom pa verjel da je politični begunec….. politični begunec si lahko samo če res PROSIŠ da bi bil politični begunec…. Stalin – Trocki variante so že dolgo časa zgodovina.
Saj pravim v rit jim zlezite in jih povabite domov, senzi predlagam one posiljevalce predvsem, tebi pa tudi kake nadležne alahovce[/quote]
jaz ne bom prav nikomur v rit lezel. Bojim se pa zate. Med WWII je bilo med onimi s ta kljukastim precej homo. Ne vem pa kako je danes v na protifašizmu in protinacizmu temelječi EU z njihovimi oboževalci :-))
Ne vem,
zakaj naše oblasti ne gledajo na to begunsko diverzijo na Evropo bolj pragmatično. Tako kot npr. Hrvati in to je tudi stroškovno ugodno.
Zakaj ob tem vremenu mučimo te ljudi, ko pa je to nemška volja in želja, da jih oni sprejmejo.
(moje osebno mnenje je, da so s tem zajebali Evropo)
S Hrvati bi se dogovorili in pri njih je zaznati željo (se tudi ognejo Zagrebu), da bi ljudi zvozili v Mursko Središče-Štrigova od tam pa je najbližja povezava Hrvaška-Avstrija. Pot gre sicer preko Slovenije in je dolga samo 24 km. Naredili bi koridor in ajde “gor”. Jebite se “Švabi”?
Zakaj smo neki hlapci Nemcev in iščemo zamero pri teh “popotnikih”, ki jo znamo še drago plačati. In pri vsem tem nismo nič krivi in s tem odgovorni.
Jebita se Cerar in Erjavec. Pa še Žnidarjevo povabita v akcijo:))
Ti pa si “tele mamino”.
Uporaba orožja mora biti vse Evropska akcija. Slovenija ne sme prva uporabiti vojaške in niti ne preveč policijske sile. Silo izenačuje samo sila. Ali drugače: silo uravnoteži sila. Kaj dela islam vemo. Nedolgo nazaj Pariz, pa napad na dvojčka v New Yorku….vse to bo še bolj možno zaradi teh priseljencev v naši bližini in tudi pri nas.
Bolgari so začeli pravilno- in tako bi bilo potrebno z evropsko akcijo v Grčiji in Italiji. Ne islama v Evropo.
Nemci in A, nas Slovence izsiljujejo. Hrvati so bolj odločni in še premalo.
V kolikor pa potrebujejo ljudi pa jih imajo koliko hočejo od Poljske, Ukrajine, Slovaške, SLO, HR, BiH, Srbije, Bolgarije, Grčije…
naj jim ponudijo to kar ponujajo tem, ki ……
Kaj bolj pragmatično, tudi če nemčija hoče te ljudi, naj pošlje po njih letala v Turčijo in Libijo, zakaj bi morala Evropa dovolit prekršek na prekršek in privilegiranje teh ljudi za Nemčijo? Tega mi noben ni razložil, samo zato ker ti ljudje nimajo pušk in uniform ne pomeni da je kakršnakoli razlika med njimi in med vojskami tretjega Rajha ali Otomanskega cesarstva…..
To je okupacija ne begunstvo, takrat so se naši predniki branli zdaj so pogruntali da zamaskirajo to v kvazi begunstvo in zmagajo, do orožja bodo že prišli če bo treba, če sem jaz nek povprečen državljan kako ne bi ti alahovi podaniki v imenu Islama tega zmogli?
Eni si predstavljajo da ko si begunec lahko kršiš zakone ilegalnih prestopov mej dokler se sam ne odločiš kam bi rad šel….. ampak ilegalni prestop meje je dovoljen samo če v tisti državi zaprosiš za azil, če ne si samo prekršil zakon ker nisi ilegalec če nisi v postopku AZILA! Tega se raja ne zaveda, da so to večkratni kršitelji zakonov….. nenazadnje mora met še čistilka dokaz o nekaznovanosti….. no saj ja, morda pa ti vsi želijo biti politiki tam tega ne rabiš, nenazadnje bodo skozi politiko uvedli šeriatsko pravo
Imamo 25 milijonov brezposelnih Evropejcev. Potem pa so migranti ekonomska priložnost? Hahahaha, rofl. Ja. Za tiste, ki že sedaj sedijo na vrečah denarja. Pohlepnim psihopatskim kapitalistom zaslužek – navadna raja pa plača izgube in v zahvalo dobi konflikte in izgrede.
Jasna stvar. Sanje so za kapital. Delali bodo za male pare, ker jim bodo glavni prihodki itak ostali transferji. Se pravi bodo dobili poceni delovno silo in sčasoma bo padal standard tudi za ostale, saj se vse gleda razmerno. Dokler ti država financira 8otrok ti je vseeno če delaš za pol plače ostalih, sploh glede na stanje iz kjer si prišel.
Samo folk, vključno s tabo se ne zaveda kako deluje trg dela. Se še kar tolažiš kako ne bodo nikol nadomestili lokalce. Ogromno delovnih mest lahko takoj, potem pa sčasoma tudi “višja”, če ne oni pa njihovi otroci. Zato tud ne rastejo plače, dokler lahko uvoziš folk k bo delal še za manj oz offshoraš/uvoziš.
Seveda ne bodo, če še jezika ne znajo, kako bodo vedli kaj naredit, a misliš da bodo delodajalci govorili z njimi arabsko?
A misliš da bo delodajalec v Nemčiji veselo gledal kako bo tip v tovarni rekel ob 12:00 da mora on it molit k Alahu proti Meki tudi če ne bo pavze?
Nehaj sanjat.
Če bi vedel kako ekonomija deluje bi lahko vedel da če nima noben nič za trošit, ni potrebe po proizvodnji, to se bo kapital večinsko šele naučil.
Ti še kar naprej sanjaj kako je tvojo znanje specialno, da ga neb skoraj noben od 7milijard ljudi na svetu osvojil prej kot v 20ih letih, pa ti bo bolje;)
Matkič. Sej ne gre za nič:) Dejstvo je da je 30% prebivalstva neranljivih za gospodarski cikel. Tko popolnoma, pol so še ostali, pa sam tok, da vidiš, da ni nič. No potem pa glede tvojih silnih kvalifikacij.
Te stvari se bodo hitro priučili, sploh za razne tovarne pa to. Veš za kok delovnih mest praktično sploh ne rabiš jezika skoraj ali pa se zelo hitro priučiš tiste osnovne stvari. Če ne drugega vzameš enega bilingual k ma še svoje pod sabo. Tako delujejo gradbišča npr. Šef zna slovensk, ostale pa boli kurac. Pol pa čistilke, trgovine, ma polno stvari maš k se zlo hitro priučiš tiste fraze: “dober dan, nasvidenje, mogoče še kej, imate kartico popustov, boste še piškote” pa te fore…
Sej lepo, da se ceniš samo realno ne vem če se zavedaš kok smo vredni na globalnem trgu, če se odprejo meje.
Kapital vedno najde pot, za enkrat je še dost zaščite, zato imamo še nek standard, vsaj lokalno. Pri izdelkih k tekmuješ s svetom si morda že opazil kok tovarn se je zaprlo tukaj. Ja morda so sem pa tja kakšen k imajo red dodano vrednost + geografsko prednost predvsem zaradi just-in-time oz short delivery. Kitajska ima slabost ker, da izkoristiš res poceni stvari moraš čakati ladjo, kar je že sama skoraj 1mesec, vse skupa pa je načeloma do 3mesece,. In v današnji instant družbi, kjer vsi hočejo stvari DANES se ti velikokrat splača imeti proizvodnjo bližje, če stroški izdelka ne prenesejo avionskega/ekspresnega prevoza:)
Bi videl hudiča, če bi bili kitajske tovarne dovoljene pri nas. Oni naredijo izoliran habitat. Delavci živijo praktično v zaprtem sistemu, dobijo stanovanje, hrano pa delajo v fabrki. Nekak tako se lahko naredi s temli. Tovarne, kjer bo vse po njihovo, kaj se njim jebe kaj je zunaj, važno da denar pošiljajo v domovino ali pa živijo v zaprtem sistemu pa se množijo, slej k prej bodo pa še meje podrli. To je najslašba varianta k se lahko naredi danes.
Potem imaš pa še ostala delovna mesta kjer ne rabiš preveč jezika, delo s strankami. Indijce v UK poglej koliko jih je. Al pa že pri nas pride delavec k ne razume kaj pomen AJVAR, za vsako stvar te vpraša kimanjem. Ampak mu pokažeš s prstom kaj bi, številke pa že razume. Naslednji teden zna že reši DOBER DAN, potem MOGOČE ŠE KEJ, teden kasneje zna že imena vseh 8im prilog/dodatkov in tako naprej. FIlanje polic so tud dobri direktiva al pa skladišča. Če imajo vozniški izpit in navigacijo v njihovem jeziku, vozi miško. In tako naprej. Eni imajo že direktna znanja, ostale pa lahko šnelkurz priučiš saj je ogromno šolanja čisti balast, če učiš samo JUICE, narediš v 6ih mesecih že težke experte, če ne gre ravno za top science.
Sicer pa povej koliko bi rabil, da naučiš mlade junce svoje ekspertize? Recimo slovencev, da jih učiš samo tisto BISTVO brez bullshita? 3,6m? No enga od njih naučiš oz morda že zna, pa jih nadrila v kratkem času, če pa so tako kot v tisti OŠ livada že v večini pa še jezika ne znajo, ker ga vsi govorijo med sabo. Dvojni jezik mora znat le konektor med njihovo firmo in zunanjo, tisti notri ne. Ja dobro se jim MENU prevede oz se naučijo tistih nekaj besed:)
Če si dojel si, če ne ti pa ne morem pomagat. PA verjemi mi, da bi rad verjel v to kar ti govoriš. Da smo zelo vredni, pa da se bo proizvodnja vrnila zaradi XY razloga, pa bodo šle plače dol, da bodo ugotovili, da smo lokalci slovenci bistveno bolje, bomo bol plačani. Verjem, da si želim verjeti v to kar ti govoriš. Vendar na podlagi izkušenj, ugotovitev, formalne in neformalne izobrazbe na tem področju se bojim da temu ni tako, kot si ti želiš.
Iz vidika nacionalnih interesov si tudi jaz želim, da bi slovenci imeli delo, dobra plača, da bi bila minmalna plača čimvečja in vse, samo v tem sistemu se patriotizem lahko grejo le podjetja z izjemno dodano vrednostjo in vsaj delno filantrofijo, državna podjetja. Vsi ostali pa pri teh pogojih lahko kaj hitro crknejo. Glej če bosta 2 firmi, k bosta delali izdelke kjer je huda konkurenca, da že tko delajo okoli 0 (profita) a je še vedno za plače in stroške, potem pa je eni dovoljeno da zaposli ljudi iz X porekla k bodo delali za 50-70% minimalca (individualni dogovor z državo)… Počasi jih natrenira nadomesti, ima nižjo ceno, se pravi je bolj profitabilen kot tisti ki ima folk s 100% minimalcem ali pa še huje, spusti ceno izdelka, da ta prva firma s slovenci lepo crkne, ker ji zareže v minus. Sam pa ima potem zaradi nižje delovne sile še profit, poleg tega, da se je rešil konkurenta:) Tako to žal gre. Poznam obe plati, krut kapitalizem in nacionalizem. Trenutno so pravila taka. To se je vidlo že pri študentih, so jamrali delavci kako študentje ne znajo in gor in dol a slej ko prej so sploh pri tej ceni nažrli že ogromno število delovnih mest, kjer so raje jemali študente. Pravzaprav mnoge firme sploh neb preživiele, če bi redno zaposlovale namesto študentov. Sedaj ne vem kako je pri štud. delu, včas je bilo točno tako kot sem ti napisal. Si dobil 2-3študente za ceno rednega, pa tud če so delali slabše oz sčasoma so se priučili zadovoljivo.
Sem izkusil obe plati.
Tko da kaj več pa ne mislim s tabo Matkič, ker se mi zdiš OK človek. Pa posredno tudi zagovarjaš svojo vrednost s tem, k se boriš proti vpadom, vendar zgleda iz drugih razlogov kot je trg dela:) No nima veze, upam, da si kakšen moj point razumel. Nisem pa se jaz tako zmislil, samo povem ti kako je. Kako bi moralo biti po moje pa kdaj drugič. Lahko samo na kratko povem, da podpiram, da se prvo za lokalce poskrbi, če se gremo da smo država, nacija al pa naj se ukine vse skup pa divji zahod. Ne pa da naraščajo davki, socialna varnost ipd. pa pada, ob dejstvu da tujci dobivajo progresivno več iz skupne blagajne…
Pa v naši firmi smo meli 3 slovake, nekaj let nazaj ko mene še ni bilo, kaj se je zgodilo? Čez 2 meseca je fabrika ugotovila da se ne splača, (to je bilo še iz časov ko je bila slovaška cenejša delovna sila kot mi) je blo preveč ausšusa, pa so leteli…..
Hkrati pa ne morš človeka plačat legalno manj kot minimalca, no pol firme pri nas je itak na minimalcih, in tudi ti uvoženi bodo morali dobit minimalca ali pa dobiš za vrat FURS…. al misliš da bodo te ilegalce naučili delat z SPjem da jih bodo lahko manj plačali?
Saj pravim, lahko vsi gremo delat za 1€ na mesec, ampak posledica bo ta, da ne bo nihče nič kupil kar se bo proizvedlo? Kam bomo potem potisnili plače? A boš moral krast banke da boš kapitalistu prneso nekaj da boš sploh lahko delal? 🙂
Tvoja logika se konča v deflacijski spirali in propadu držav, ampak kapitalisti tega nočejo, oni bi najraje da je inflacija 2% točno, da država daje denar ljudem oni pa čimmanjše plače, samo dolgoročno to ne funkcionira in rezultat je tukaj oz. bodo ljudje pogrunrali komaj po 5ti krizi, ki bo ciklična zdaj.
nenehna gospodarska rast je iluzija in sanje kapitalizma ki ni uresničljiva, sploh pa ne brez konstantnega tiskanja denarja ki privede do hiperinflacije. Mi sanjamo tu o neki GDP rasti, a realnost je taka da smo pod najvišjo vrednostjo vsega…. za mene ni rast če najprej pademo za 30% naslednje leto pa rastemo 2,5%…. to so pravljice za rajo, mene ne prepričajo.
Enako ni kapitalizem z teorijo nenehne gospodarske rasti vzdržen na planetu z omejenimi resursi. Samo ne vem zakaj tega kvazi doktorji ekonomije ne uvidijo oz. nihče nič ne reče. Aja zaradi borze ki je itak nek svoj Svet nepovezan z realnostjo.
Tako je.
Resnično tako in potrdim ti lahko iz svojih lastnih izkušenj študentskega dela, dela doma, dela v tujini in zopet dela doma.
90 % kao intelektualnih del je rutinskih in brez težav tudi samo priučljivih….v neposredni proizvodnji je z ljudmi še manj težav.
V gradbeništvu samo primera radi, ki je osnova za rast BDP je delavski službeni jezik na gradbiščih že tako albanski in Albanci so zelo pridni in delovni ljudje….slično je že v strojegradnji in varilstvu>>>>>pri 110.000 nezaposlenih Slovencih.
Torej. Škarje so drugje. V šolstvu različnih nivojev in sociali.
Danes so študiji preobširni, delaš pa na “zadevah”, ki so specialnosti in jih moraš ponovno naštudirati in biti na tekočem in to že zaradi tehnologij proizvodnje, spreminjajočih se standardov in novih materialov.
Najlažje je temu slediti kot zaposlen (oz “oni” skrbijo) v kakšni firmi, ki je špica v svoji branži.
Študiji so v večini itak brezvezni to se strinjam.
Ampak še vedno mi nihče ne pove kako boš fural potrošnjo brez denarja ljudi 🙂 Od kod se bo vzel denar za BDP, če bodo delavci plačani 1€ na mesec…… kdo bo plačal položnice, kdo bo plačal hrano, kdo bo plačal obleke, kdo bo držal gor avtoindustrijo (ki že zdaj diha na škrge)….. ne more 10 ljudmi z 10 milijard € kupit tolko hrane da bodo ostali odprti marketi, pa tako dalje.
In brez potrošnje bo padel BDP in potem se bodo tovarne spet zaprle, kljub ceni delovne sile za 1€ na mesec…
Ko sem to vprašanje zastavil magistru ekonomije nanj ni imel nobenega realnega odgovora, ker je vedel da imam prav, samo bluženje.
Pa kaj je magistra ekonomije? Takšnih magistrov je na tone in odgovora ni za pričakovat.
O temu ne razmišljam in je zaradi mene lahko to vprašanje za Nobelovo nagrado:)
Vprašaj enega Nobelovca:))
To kar praviš je problem v kapitalizmu in temu (pre)visokemu potrošniškem življenju.
Svet, človek in vse na svetu (tudi brez človeka) je polarno.
Pojavlja se eno vprašanje: kaj je dobro?
Dobro se da živeti brez potrošništva v sicer večinskem potrošniškem svetu. Evropa je na temu, da bi se lahko to preizkusilo tudi obratno, pa se očitno ne bo. Živeti dobro v večinsko ne-potrošniškem svetu.
V obeh primerih je to pot kao nazaj in tudi iti nazaj lahko pomeni iti napre in živeti skladno z ekologijo in naravo (večinska samozadostnost)
.
višek v nataliteti (tam kjer je) pa bo tako in tako rešila narava sama (ebola,….)
Matkič ajde eno stvar si izberi. BDP? Ja glej, če boš mel ti 1EUR plače potem ne boš kupil avta, bo pa lastnik toliko boljšega s prihrankom na tebi:) Namest da ti kupiš stara jajca z minimalcom, bo lastnik na vseh vas prihranil za novega mercedesa:) Pa tud če neb kupil avta in bi propadle avto tovarne, in? A misliš da ima kapital fiksacijo, da mora služit preko tega? Bo poiskal profitabilne dejavnosti, vedno bodo. Sploh če vzamem tvoj primer, da bo folk delal za 1EUR, pa zakaj sploh denar pa BDP pa te fore. Plačaš delavca s postlo, hrano, pjačo, ajde internet dostop, pa je. To je trend. Pa ti kuhajo, pospravljajo, sesstavljajo, programirajo, kar čš:) No dej eno vprašanje si izberi, pa ti odgovorim če hočeš, da ne boš magistre ekonomije zabijal samo;)
Pa kaj je magistra ekonomije? Takšnih magistrov je na tone in odgovora ni za pričakovat.
O temu ne razmišljam in je zaradi mene lahko to vprašanje za Nobelovo nagrado:)
Vprašaj enega Nobelovca:))
To kar praviš je problem v kapitalizmu in temu (pre)visokemu potrošniškem življenju.
Svet, človek in vse na svetu (tudi brez človeka) je polarno.
Pojavlja se eno vprašanje: kaj je dobro?
Dobro se da živeti brez potrošništva v sicer večinskem potrošniškem svetu. Evropa je na temu, da bi se lahko to preizkusilo tudi obratno, pa se očitno ne bo. Živeti dobro v večinsko ne-potrošniškem svetu.
V obeh primerih je to pot kao nazaj in tudi iti nazaj lahko pomeni iti napre in živeti skladno z ekologijo in naravo (večinska samozadostnost)
.
višek v nataliteti (tam kjer je) pa bo tako in tako rešila narava sama (ebola,….)[/quote]
Ok, ti praviš da te to ne zanima, po drugi strani pa se to dejstvo nanaša ravno na tvojo trditev o tem da se strinjaš da lahko vse drugi nardijo ceneje, ampak če gremo skoz ceneje (kot je tvoja trditev) potem pridemo do tega da ne bo nihče kupil, ker ne bo nihče mel denarja, niti tisti ki za tako poceni delajo……
Torej s tem ne naredimo nič, razen to da se spet zaprejo tovarne, kot se zdaj.
Tale problem ki sem ga izpostavil se nanaša točno na tole kar si se ti strinjal z osebo ki mi je replicirala, torej da lahko uvožena delovna sila vse naredi ceneje (čeprav smo legalno že mi na minimalcu, oz večina mojih sodelavcev, ekipa oepraterjev(v učenju) pa ima celih 50€ neto višje plače od minimalca oni dejanski operaterji z 10 let izkušnjami pa imajo 125€ neto več)
Če odgovora na takšne osledice (ker to so posledice) ni, potem je tisto prvo brezveze. Rezultat je deflacija, že danes je deflacija (med drugim tudi zaradi drugih razlogov zaenkrat še) zaradi tega pritiska na delovno silo oz. plače. In niti kvantitativno sproščanje ni rešitev.
No matkič a boš vprašal kaj?:) Pozab te povezave k jih folk sploh ne razume, še najmanj pa razni fake ekonomisti 🙂 Pa tud če bi bla deflacija, kaj pol?:) To sam špekulante boli, deflacija nepremičnin jebe špekulante. Naj bo deflacija. Če si ti lastnik resursov te to boli kurac. Ti pojmi so sam za radnike. Pa glej če imaš ti 10mio EUR npr a misliš da ni deflacija zaželjena?:) Vedno več si lahko kupiš. Poglej pri inflaciji je problem k ne veš kam vtakniti, da bi vsaj zadržal kupno moč k jo ima denar. Deflacija je pa super, doma imaš v nogavici, pa mu kupna moč raste, jebeš banke:) Oziroma maš v SEFU (varno pred sesutjem banke), ker vsebina sefa je tvoja last, ne tvegaš sesutja banke z računom/depozitom, zlomom zavarovalnice/države ki jamči do 100k. Samo notri imaš lepo papir, zlato, pa čedalje več lahko s tem dobiš:) Glej koliko veš stanovanja/avta/delavca danes kupi 100k EUR kot pred leti 🙂
Raje ne operariraj s pretežkimi pojmi. Raje me vprašaj ENO vprašanje, lohk je kmečko al ekonomsko, če želiš.
Seveda je deflacija super, za lastnike dobrin, samo kaj ko je 50% biznica temelječega na ptrošništvu in inflaciji, in deflacija ti na koncu nič ne pomaga če propade tvoja firma in ne dobiš šihta torej 0€…..
V osnovi sem jaz za deflacijo povedal že enako zadevo kot ti, AMPAK bistveno je kakšna je gospodarska klima, in to in pričakovanja so tako fejst uničili da je vse kar bo ničelna obrestna mera in dodatno QE kurčenje rezultiralo v preplahu na borzi in padcu delnic in potem novih in novih recesijah.
Pustmo zdaj tiste z 10mil dolarjev, če jih majo na banki ne v delnicah seveda, potem tvoja predpostavka drži, jaz govorim o povprečnih ali malo nadpovprečnih družinah in posameznikih, ki imajo v najboljšem priemru par jurijev našparanih, nek srednje dober avto, pa odplačujejo kredit za stanovanje in še ga bodo 10 let….
Takim deflacija ne bo kaj dosti pomagala, ker se tisti 1-2% ne bota poznala na par jurijih tako fejst kot izguba službe zaradi deflacije recimo.
Ugotavljam, da je v naši državi še vedno dovolj denarja.
Prebral sem, da naši vodilni ugotavljajo, da so stroški visoki, ampak da v tem trenutku razprava o njih ni najbolj pomembna.
Se strinjam. Najprej naredite red na meji in v državi, ker ste nam to dolžni,potem pa nam položite račune.
In nikoli več ne pridigajte o tem, da denarja ni, ker ga očitno ni samo za lastne ljudi, za tujce ste ga zelo hitro našli v teh vaših proračunskih postavkah!!!
Zdaj pa gremo vsi sindikati po višanje minimalnih plač in dvojni regres, upam da se Štrukelj razkuri in ne popusti niti za milimeter, če je za kvazi begunce da jih vozimo po Sloveniji gor pa dol, pa zastonj hrano potem je tudi za Šolstvo in vse ostalo na tone denarja.
A sem spregledal vprašanje? A ni bla tvoja poanta da deflacija ni dobra za lastnike, zato morajo pazit, da ne plačajo delavce premalo? Sem zgleda narobe razumel? Glej politiki imajo mandat do 4leta in imajo na izbiro ali zluftat denar (se zadolžit) in jih bodo imeli vsi radi ali pa narest kaj dobrega za ljudi, kar se vidi šele dolgoročno in ne samo da bodo osovraženi, ker redko vidijo danes dolgoročno v INSTANT gratification družbi, ampak bodo še odstavljeni predčasno. Samo za primer ti si proti tem penzija in mi povej kako jih boš znižal ko je od 1,7mio volilcev 600k prejemnikov, 300k že voli tako kot so, ker so tik pred penzijo al pa že gledajo tako. pol maš na državno joško priklopljenega vskega drugega “podjetnika”… Glej prejšna vlada kako nas je zadolžila in potem so se še kurčili z rastjo… Jst ti tako dvignem BDP za nekaj %… sam zadolžujem, sej tko delajo ves čas od 08 sam noben ne opazi, pa vse to samo drži umetno stagnacijo:)
No kaj je bilo ENO vprašanje, drugače namo nikol prišli.
Ja je lahko ob parih pogojih:
1. ima podarjeno stanovanje (torej ni najema ne kredita)
2. stanovanje je ekonomsko/energijsko nepotratno (ogrevanje ipd)
3. stanovanje je dovolj blizu službe da ni potrebe po prevoznem sredstvu (tu ciljam predvsem na drage avtomobile (obvezno zavarovanje, vzdrževanje))
Sicer pa se s tvojo trditvijo marsikdo ne bi strinjal, kakšna lepolaska recimo.
Ja je lahko ob parih pogojih:
1. ima podarjeno stanovanje (torej ni najema ne kredita)
2. stanovanje je ekonomsko/energijsko nepotratno (ogrevanje ipd)
3. stanovanje je dovolj blizu službe da ni potrebe po prevoznem sredstvu (tu ciljam predvsem na drage avtomobile (obvezno zavarovanje, vzdrževanje))
Sicer pa se s tvojo trditvijo marsikdo ne bi strinjal, kakšna lepolaska recimo.[/quote]
Kaj veš?
Minimalca uravnotežuje maksimalec. Svet je polaren:))
Prisilna solidarnost ni solidarnost!
Forum je zaprt za komentiranje.