Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zakaj sem se zredila?

Zakaj sem se zredila?

Živjo!

Hujšam že od januarja 2012. Izgubila sem 10 Kg, zelo veliko sem tekla skoraj vsak drugi dan , skakala s kolebnico in 2x tedensko hodila na plesne vaje. S plesanjem sem odnehala in sem intenzivno začela s tekom in s skakanjem čez kolebnico. S tem da grem s psom vsak dan 1h na sprehod.
Zakaj sem se v kratkem zredila? Na tehtnici mi piše +3 Kg. Mogoče se nesliši tako drastično ampak meni to veliko pomeni.

Hvala za odgovor.

V tej zgodbi verjetno nekaj manjka, če j količina športa zadostna in se ni spremenila.

Piši na Starčevski čvek. Tam ti bodo mone veselo svetovale !

razlogov zakaj si se zredila je lahko več.
Odvisno koliko si stara.Od starosti je odvisen padec določenih hormonov, ki se lahko zgodi čez noč in ima vpliv na presnovo hranil.
Lahko si spremenila način prehrane, pri istem vnosu št. kalorij.Npr. Lahko zaužiješ 1500 kalorij dnevno in uživaš samo zelenjavo in meso-beljakovine. lahko pa uživaš zelenjavo in žitarice-ogljikove hidrate ravno tako v skupni višini 1500 kalorij.Pri prvem načinu prehrane boš izgubljala nakopičene maščobe, pri drugem pa ne, prav obratno-telo bo način presnove obrnilo v varčevalni sistem in še bolj kopičilo ogljikove hidrate (ki jih telo spremeni v maščobe)v maščobe.
Če želimo da naš organizem porablja že nakopičene maščobe, se moramo izogibati vsem OH (moka,testenine,riž,krompir itd…posebno pa še sladkorja v vseh oblikah) ko prenehamo z uživanjem OH, naše telo v 3 dneh začne porabljati nakopičene maščobe ob pogoju, da smo vnesli manj kalorij kot jih rabi naše telo.Pri tem pa moramo uživati tudi zdrave maščobe v hladni obliki, ne prepečene-termično obdelane, pod pogojem seveda, da so hladno stiskane.Najboljše maščobe so SVEŽE laneno olje,bio kokosova maščoba,oljčno hladno stiskano olje….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close