Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se žene ločujete od alkoholikov?

Zakaj se žene ločujete od alkoholikov?

Pred oltarjem ste prisegle, da boste z možem ostale v dobrem in slabem, tudi primeru bolezni, kar alkoholizem je. Zakaj ne držite svojih obljub, ki ste jih izrekle pred oltarjem in Bogom?

Katera si je drznila? Khurba sigurno! Alkoholiki so najboljši ljudje, z največjim srcem. To so dobričine, zato pa zapadejo v alkohol, saj vsakemu zaupajo, tudi ženi. Ona pa tako! Ženske so vse iste, vsak izgovor jim prav pride, da zapustijo moža. Pa če si še najboljši

Podpisala sta oba. On je že prej ženo zamenjal za flašo, tako da drugega kot ločitev ni, če žena (in po možnosti otroci) želi ohraniti kolikor toliko celo kožo. Odvisnost ni lahka stvar.

Odgovor na objavo uporabnika
Cerkvena poroka, 16.07.2021 ob 11:44

Pred oltarjem ste prisegle, da boste z možem ostale v dobrem in slabem, tudi primeru bolezni, kar alkoholizem je. Zakaj ne držite svojih obljub, ki ste jih izrekle pred oltarjem in Bogom?

Tisto je preslisala v cerkvi. To je ze napor.

Dokler si nosil denar domov in naredil otroke si bil zlatiii zakonec, pol te ne rabi.

Sprijazni se, ne travmiraj, ni vredno. Ni boginja, zenske ne smes imet za boginjo, ker to je pol malikovanje.

Alkoholizem ni bolezen, ampak odvisnost v katero vsak prostovoljno vstopi in lahko tudi izstopi. Če hoče bit nekdo cepec naj pač bo, a drugi ne rabijo trpeti zaradi tega.

Zakaj se ločit od alkoholika? Ker je tak človek nezanesljiv, neodgovoren, ne gre mu zaupati niti hišnega ljubljenčka ali avta kaj šele tvojega življenja ali življenja otrok.

Zenske se locujejo tudi od cisto vredu moskih. Toliko v vednost. Zakaj. To pa samo bog ve. Nihce ne ve kaj se mota po zenskih glavah.

Najprej besedilo poročne obljube:

ŽENIN: Jaz (pove svoje ime), sprejmem tebe, (pove nevestino ime), za svojo ženo in obljubim, da ti bom ostal zvest v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja.

NEVESTA: Jaz (pove svoje ime), sprejmem tebe, (pove ženinovo ime), za svojega moža in obljubim, da ti bom ostala zvesta v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubila in spoštovala vse dni svojega življenja.

Kakšno spoštovanje pa ima en alkoholik do svoje žene in otroka, če ne gre na zdravljenje? In se tam potrudi!

Da ne omenim varnosti in dobrobit otrok!

pa prvi trije odstavki so copy-paste iz ene poguglane strani, da me ne bo kdo napadel zaradi odsotnosti virov literature.

Ker se je on vmes poročil s flašo.

In ko izbira med ženo in flašo, izbere -flašo.

Žena pa odpade.

Torej???

Alkoholiki so največje pičkice.

trixie173, 17.07.2021 ob 00:23

Alkoholiki so največje pičkice.

Kurbirji , pa pijanci.

Ista baža.

Vprašanje ni zakaj se ločijo, vprašanje je: zakaj so se z gnojem sploh poročile? Namreč večina alkoholikov začne že v mladih letih, krepko pred poroko. Zato mene čudi, da taki gnoji vseeno dobijo žene.

Aja, možno pa je razveljavti  tudi cerkveno poroko. Torej se tudi cerkveno ločiti, če se izkaže, da je bil človek gnoj že pred poroko.

Da ne omenjamo tega, da alkoholiki prelomijo kup obljub, ki so jih dali ob poroki. O spoštovanju, ljubezni in podobno. Namreč alkoholik ne spoštuje žene, pogosto jo tepe, psihično muči, jo uničuje.

zakaj? Ti povem zakaj sem se jaz locila od alkoholika. Na kratko. Med zakonom se je porocil z drugo – flaso, mene njegovo ‘prvo zeno’ je pa zmerjal, zaniceval, tepel.

Ampak ja, imas prav. Boscek je bolan, bi ga morala bozati med tem ko me tepe, ker sem se pac z njim porocila in sem se zavezala da sem z njim v dobrem in slabem.

Tako, da ja. Locimo se, ker se zavedamo, da si zasluzimo boljse zivljenje in zagotovo boljsega partnerja. In ja, iz tega zakona sem se marsikaj naucila in je bila ena velika lekcija za zivljenje. Sedaj uzivam zivljenje na vsakem koraku in zagotovo si vec ne bom dovolila, da alkohol usmerja moje zivljenje.

mijav mijav, 16.07.2021 ob 22:23

Ker se je on vmes poročil s flašo.

In ko izbira med ženo in flašo, izbere -flašo.

Žena pa odpade.

Torej???

Vzame tisto kar bolj diši. Ženska, ki jo je mož zamenjal za flašo, bi se morala kdaj pa kdaj uredit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close