Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija zakaj se tiskalnik ne prazni?

zakaj se tiskalnik ne prazni?

Živjo!
Imamo nov tiskalnik, HP Laserjet 2420dn. Nekako je vezan na strežnik, ampak printamo nanjga pa lahko vsi, ki smo v mreži. Imamo win XP, office 2000.

Na živce mi gre, da dam nekaj tiskat, mujo sprinta in vse je ok … do naslednjega dne, ko čez noč pogasnemo mašine in ko spet prižgemo, mujo začne printat včerajšnje zadeve.
Prejle sem dala nekaj printat in iz firbca šla pogledat, kaj je v tistem “spominu”. In ja, v spominu je moj fajl, pod stanje pa piše “pošlji tiskalniku” – čeprav je mujo to že sprintal. Na tiskalniku mi nič ne utripa, samo na displaju mi piše ready …

Je kaka možnost, da mu skratim spomin?

LpMaruša

A imate tiskalnik zvezan s kakim pcom, ki kao glumi server, ali direktno(ali preko kakega adapterja) priključen na mrežo?

Lahko preveriš gonilnike, saj očitno mujo ne zna sporočit nazaj, kdaj je opravil svoj posel, to pa je lahko zaradi napačnih gonilnikov.

Hmmmm, lahko prosim po slovensko poveš? ;-))

LpM

P.S. Poslala sem ti en mejl … nisem blont ;-))

hehe, kaj ne zastopiš?
Saj mujo je že ponarodela slovenska reč, “kao glumi” pomen da se dela kot da je, pc je pa pc :))

Probajte najprej dobit najnovejše gonilnike za ta vaš tiskalnik in jih namesti na tvoje računalo, pa poglej če bo stvar kaj bolje delala.

p.s. mail že leti nazaj… 😉

Če prou razumem je gonilnik una zadeva, z mujota gon naprej in jo ob nakupu mujota dobiš zram na cd-ju? To nam je clo naredu en majstr iz firme, kjer prodajajo mujote – očitno ne lih najboljš?

Še ena malenkost v pomoč … pravkar ugotovljeno, da ma mujo probleme samo z mojim pc .. če dam printat iz katerega drugega pc, očitno javi, da je job done, moj pc pa očitno sabotira .. to kej pomaga?

Potem skoraj ziher nimaš pravih gonilnikov.

Nainštaliraj si jih na tvoj pc, ali pa pokliči majstra, da spravi mujota v red 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close