Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se Srbi in Hrvati ne marajo

Zakaj se Srbi in Hrvati ne marajo

Morda ne boš verjel,ampak zgodovina Hrvatov in Srbov se ni začela v 20.stoletju.

Pa daj ti, lepo te prosim, začni od začetka. Od kenozoika mogoče :)))

Kje se pa neha narečje in začne drug jezik?

Če je meja to, da ljubljančan razume gorenjske besede, potem je tudi Gorenjščina svoj jezik
Ljubljančan ne ve kaj je to “prstjen” , “krompir omajit” itd…

Kaj je jezik in kaj ni je čisto politično določeno. Če bi imeli dalmatinci svojo državo, bi njihovo (danes) narečje hitro postalo svoj (dalmatinski) jezik, In bi se ga otroci učili v šolah.

Dalmatinci bi postali svoj narod, in sem da bi potem trdili, da nimajo kaj dosti skupnega s Hrvati. Da imajo drug jezik, drugo kulturo, druge navade, običaje….

Lol, slovenci ste pa vzor in ideal strpnosti a ne? Moti vas ć v priimku, kaj sele da si kdo drzne imet juznjaski naglas, tak je takoj za na grmado. Da teme o predsodkih o muslimanih in đamiji sploh ne omenjam. Jaz kot po ocetu slovenka in po mami srpkinja pa ne sovrazim nikogar. Razen hinavscine in privoscljivosti. Kako je enostavno obsojati druge pa jih niti ne poznate. Pa namesto da prste uperjate v druge pometite pred svojim pragom. Je toliko praha na njemu, da boste imeli dovolj dela do konca zivljenja! Aja imam prijatelje srbe, hrvate in albance. Moj partner pa je musliman – kaj hujsega a ne? Itak vam ni nic jasno ko komu povem ker se pa ja takooo strasno sovrazimo a ne?? Pa se vecji sok ne njegova druzina v bosni, je moja v srbiji ni imela
nobenega problema s tem! Jaz nisem bila cetnik, on pa ne balija ampak CLOVEK!! Pa so obojni bezali med vojno in imeli pozgane hise!! Najbolj pa seveda pametni in obsojajoci slovenci, ku so gledali vojno od dalec iz naslonjaca! Moj bratranec v srbiji porocen z albanko iz kosova. Na nobeni strani ni bilo problemov. Njeni bratje vesli ker sta se preselila in bo imela boljse življenje!! Kakšni soki za vas kaj?? Moj stric je bil vojak na kosovu med vojno in ko so dobili ukaz so morali pobijat ljudi. Tisti ki so se uprli so pobili njih in njihove druzine. Ker niso mogli so pred pozigom kaksne hise opozorili ljudi da pobegnejo. Njegovi kolegi so placevali ciganom da ubijajo namesto njih ker niso zmogli tega. Ceprav ni nikogar ubil ima se dandanes posledice in grozne nocne more. Me zanima kaj bi vi storili ko bi imeli opcijo pobijat ali pa biti ubit skupaj s tabo pa tvoja zena in otroci??? Lahko je lapat kaj in kako ko si tisoce kilometrov stran in na varnem!! Nimate pojma kaj se je dogajalo zato ste pa tako pametni vsi!! Tisti ki so utrpeli posledice so tiho in hocejo pozabit pa ne morejo!!! Vi pa podpaljujete in podpihujete kot so takrat delali politiki!! Oni so sprli narod in oni so odgovorni!! V vsaki naciji pa se najdejo psihopati, ki imajo zeljo po ubijanju in delanju grozot pa ni vazno pod kaksno pretvezo!! A mislite, da jih med slovenci ni??? Ne me smejat! Preberite kdah kaksno crno kroniko pa boste preseneceni koliko se hujsih psihotov se prosto sprehaja okoli!! Ne sovrazim nikogar samo zato ker je napacne nacije in bi imela vecrednosti kompleks kot vecina slovencljev nad juznjaki. Sebe poglejte najprej, potem sodite druge!!! Hodim na morje na hrvasko pa govorim slovensko in nikoli nisem imela tezav. Le taksni izredno “strpni” kot so tule nekateri pa “zacudoma” vedno naletijo na probleme. Obnasat se naucite pa bo boljse!!! Ne mores hodit po svetu in pricakovat da se vam bodo vsi klanjali in govorili slovensko!! Ampak to je ocitno vrednota – znati cim manj jezikov in posiljevati folk da s tabo govori slovensko, drugace ni vreden tiste kune, ki jo das za kilo kruha!! Potem smo pa mi nacionalisti… Kaj vse papir in internet ne preneseta!! Pa ni potrebe po psihoanalizi za 1000 let nazaj, ce si debil bos vedno nasel razlog da sovrazis kaksno nacijo ali vero!! Pa brezveze se sploh ukvarjat s taksnimi kot ste vi, ko kao poznate celo zgodovino in oh in sploh pametno da me glava pece!! V teoriji in po vojni so seveda vsi generali in vsi najbolj pametni! Sploh pa tisti, ki se jih to niti malo ne tice in ki samo lapajo o teoriji.

Ti si pa izdajalka svojega naroda in svoje vere, da se pustiš, da te žge en obrezan, na ta način se muslimani maščujejo srbom, da žgejo njihove ženske in ti se še hvališ s tem, si pa res uboga.

Ni treba brat črne kronike, lahko ostanemo kar tu na starševskem čveku.
Sem večkrat že napisal, komu, da se iz takih v vojnih razmerah izrodijo vojni zločinci.
Nekateri tu bi se znašali nad sočlovekom, ta teden smo brali ..ker je nekdo narobe parkiral, prejšnji ker je (…….) vstavi po želji. Psihopatov, ki bi se izčivljali nad sočlovekom je med nami ogromno,
Poglejte se v ogledalo.

Meni je slabo od teh butastih izjav o tem, kdo je boljsi in kaksni so oni drugi.

Pa se gremo neke kulturne Slovence. Fuj.

vsi smo samo ljudje. Ubogi je tisti, ki svojo identiteto išče in najde samo v nacionalnosti.

Srbi s Hrvati tezko zivijo skupaj,ker so Hrvati en hinavski narod samosvoj.

Srbsko in hrvaško je skoraj isto. To je srbohrvaščina. To je tako, kot da bi Avstrijci začeli trditi, da govorijo avstrijščino, ki je malo podobna nemščini.

Vi vsi pojma nimate, Srbohrvašičina je nastala v 11 stoletju iz Slovenščine, zdaj pa dajte mer… Pa spat!

Razlika je ogromna, moraš dobro poslušati ene in druge kako govorijo, in vse ti bo jasno.

Da se Hrvati in Srbi ne marajo gre predvsem zasluga politikom. Od tega imajo politiki korist že od nekdaj. Naivne ovce na dveh nogah z razgretimi glavami naivno nasedajo idejam svojih pastirjev.

Odgovor na objavo uporabnika
spet velikosrbsko zavajanje, 19.07.2013 ob 20:43

Jezik se pred 25 leti sploh ni razlikoval ! Manj kot dve slovenski narečji. Priimki pa tudi ne dosti.
To je en narod, s tem da se v DNK.ju poznajo vplivi vpadov…[/quote]

Spet Srbi lažete v svojo korist :))
Pred 25 leti je bila itak “srbohrvaščina”, umeten jezik z namenom unitarizirati južnoslovanske narode pod okriljem hegemonistične Srbije. Na srečo je juga prej raspadla. Srbohrvaščina je bila pa v osnovi srbščina z hrvaškimi posebnostmi v smislu narečnih posebnosti. Skratka srbščina v latinici …

HAPLO grupe pa dokazujejo, da so si Hrvati in Srbi dva popolnoma različna naroda !!!!

HAPLO grupe pravijo, da so si Srbi in Hrvati zelo zelo blizu. recimo Slovenci so pa genetsko najbližje Slovakom.

Srbi s Hrvati tezko zivijo skupaj,ker so Hrvati en hinavski narod samosvoj.

*

Na podlagi kakšnih študij ste prišli do take močne trditve.  Mislim, da na podlagi težkega primitivizma.

Balkanski primati pač. Še sami ne vedo zakaj se ne marajo. Samo paše jim da se občasno malo koljejo. Primitivni nagoni, jebiga.

Odgovor na objavo uporabnika
izdajalka si, 20.07.2013 ob 11:13

Ti si pa izdajalka svojega naroda in svoje vere, da se pustiš, da te žge en obrezan, na ta način se muslimani maščujejo srbom, da žgejo njihove ženske in ti se še hvališ s tem, si pa res uboga.

Odjebi kreten. Prklet naci. Tocno taki k ti so naciji. A ves kok dobrih YU se zivi. Je cist dobr napisala. Itak pa taki kot ti so krivi ravno za to da so hujskali narod zato “drugi oprostite” takemu kretenu lahlo sam napisem jedi govna. Valter brani Sarajevo. Ziveli vsi dobri narodi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close