Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se reče “mon”, monovec, monovka?

Zakaj se reče “mon”, monovec, monovka?

To me zanima. Mogoče butasto vprašanje ampak res nevem, nisem zadosti dolgo na tem forumu.

mon= med over net, monovci in mone- žalujoči ostali, ki tu sodelujemo

Micro on non. ?☺️☺️☺️

Odgovor na objavo uporabnika
Neki me zanima, 05.08.2025 ob 21:27

To me zanima. Mogoče butasto vprašanje ampak res nevem, nisem zadosti dolgo na tem forumu.

Bolj umestno bi blo čvekoc, čveka, čvekovka..

Zato ker je žoga okrogla.

Ker te tako ne banajo, je bolj politično korektno.. kot če nekomu direkt rečeš ke mona!!

Kdo pa so monklje? A so to nekakšne smrklje?

Monkeljc, 05.08.2025 ob 23:06

Kdo pa so monklje? A so to nekakšne smrklje?

:))))) lahko bi tako rekli, tu si lahko vse kar si želiš…
Ampak velikokokrat se zgodi, da je rad kdo drug, to kar si ti. Beri kraja nikov. 🙂

a gre kdaj katera monovka doma na kolena

.https://www.youtube.com/shorts/Jw8J9HZvQCo?feature=share

zato ker so vse ženske na monu matore ?

Vedno se reče “monklja”, če niste tega opazili.

Ena si je dala nik monovka, pa potem kdaj kdo uporabi tudi ta izraz.

Beseda mona je slabšalnica in se navezuje na neumnega, debilnega, zaostalega človeka.

Lahko da ste uvedli monkljo, ampak jaz vedno napisem monovka in te vase pac ne bom uporabljala

crazyfrog, 05.08.2025 ob 21:59

Bolj umestno bi blo čvekoc, čveka, čvekovka..

Daj ne nabijaj! Dosadna si!!!

tudi jaz vedno napišem monklja 

Moon v angleščini pomeni luna, kar se navezuje na temo. In to je tudi point tega portala… Mlatenje prazne slame (po domače tema). To je to. In Moonovke so tiste ki mlatijo prazno slamo tukaj gor, moonovci pa tudi

Cudna mi je povezava med tem. Medovernet-mon.

Pol bi blo bols net, krajsava. netovec netovka. Hahah

Celo življenje si želim lenuhariti doma in živeti na tujih plečih

… medo vernet

Potemtakem bi mogli bit “medoti” al pa netopirci, izraz za nočne monovce, ki prežijo na forumu do treh zjutraj;)

Kako pa se reče moški verziji monklje? Monkelj? Nekam knjižno mi zveni.

Hahaha, sem se nasmejala. Očitno sem že tako stara, da imam malo zgodovinskega spomina iz začetkov foruma. Spletni portal med.over.net (od tu MON) je bil ustanovljen pred več kot 20 leti kot zbirka forumov – nekaterih z zdravstvenimi ali drugimi resnimi vsebinami, kjer si lahko dobil dobre nasvete poštenih in dobronamernih piscev / bralcev. Forumi so bili tudi resnično KVALITETNO moderirani – s strani zdravnikov ali drugih strokovnjakov, nekaterimi pa so bili bolj za klepet (Starševski čvek, Otroci in … , Sex v mestu, popotniški, avtomobilski.. Forumi so bili res dobro moderirani in tudi “cenzurirani” na neprimerne vsebine, pa kak premik teme je bil v ustreznejši forum itd. Nivo je bil soliden, komunikacija spoštljiva in dobronamerna.

Potem je njegov ustanovitelj Primož (ki je sedaj župan Škofljice) to prodal in je kupila medijska hiša Styria, ki pa je ukinila kvalitetno urednikovanje foruma in dopušča razne psiho-teme in zlivanje gnojnice v poste, umetno “dviguje” stare teme (jih dajo na prvo stran kot nove teme) in včasih imam občutek, da še kaj dopišejo, da bi bila branost še večja. Resne teme kar poniknejo,  vse manj je resnih bralcev / pisalcev, prevladujejo psihiči, inceli, boti in troli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close