zakaj se poročite?
– pred poroko mi je likala mama, sedaj si sam
– pred poroko sva seksala vsak drug dan, sedaj 2x na mesec (ali pa tudi ne)
– pred poroko sva hodila ven, plesat, v kino,….sedaj sva stalno doma,z družinico….
Če bi me kdo vprašal,ali bi se še enkrat poročil in to z isto………
………..sploh ne bi razmišljal…………
seveda bi se!
A zakaj, zaradi zlikanih srajc in zagotovljenega seksa, a ne?
Moški se poroči večinoma zaradi:samopostrežnega sexa,skuhanih obrokov,ko se vrne iz gostilne ali bifeja po službi,zaradi opranih in zlikanih oblek,pospravljenega stanovanja,pa zaradi ženinega dobrega premoženjskega stanja,nove velike hiše,ki so ji jo sezidali njeni starši,pa zaradi njenega novega avta in pa,ker je privlačna in ima na banki kar precej prihrankov.
Jaz sem se poročil zaradi birokracije!
Če me pa vprašate zakaj živim z njo, je pa več razlogov. Bejba je dobra, seksi, mehka, pogrešam jo, varam jo. Ima vse tisto, kar moški od ženske želi. In jaz sem samo človek, za mene kar velik človek, ker sem rešil tudi težave z seksom 2x na mesec, pustil ljubice in se posvetil spet njej… tako dobim (spet) skoraj vsak dan!
glede na to, da je nevesta pred oltarjem v povprečju v petem mesecu nosečnosti, lahko izluščimo naslednje razloge:
– slaba kvaliteta moške kontracepcije (šit, kondom je poču)
– moška pozabljivost (šit, sem ga pozabu nataknt)
– moško izsiljevanje (če me maš res rada, …. druge pa ne bi tolk komplicirale,…)
– nezanesljiva ženska kontracepcija (pa sej sem vzela tableto, se mi zdi…)
– ženska pozabljivost (zmeraj vzamem tableto, glih dans je pa nisem…)
– žensko izsiljevanje (tle ne bom izpostavla nobenega primera, ženska domišljija nima mej)
Meni se pa zdi, da je dejstvo, da gre veliko žensk nosečih pred oltar, tudi posledica neke vrste ziheraštva. Namreč, par je skupaj ponavadi že nekaj časa, načrtuje otroka, ko pa uspe otroka naredit, se pa še poročijo. Nekaj preračunljivosti je v tem, namreč, če jim ne bi uspelo naredit otroka, bi še vedno lahko šli narazen brez večjih komplikacij in poskusili drugje. Pač nekateri tudi tako gledajo na to.
Ne zdi se mi, da bi nosečnost v današnjih časih prisilila par v poroko, vsaj ne v večini.
Zanimiva teorija. V moji izkušnji pa se je zgodilo ravno obratno. Po 11 letih sva se odločila za otroka.
Seveda je filozofiral, da kako otrok naj ne bi spremenil najinega načina življenja in jaz sem se (brez izkušenj) seveda strinjala. Vendar vsak otrok marsikaj v vsakodnevni rutini spremeni.
On pa več kot tri mesece ni zdržal doma. Mi je postavil ultimat, ali greš z mano na dopust ali grem pa sam. In je šel. In še enkrat. In tako sem ostala sama. Super ne?
Še posebno, če pogledaš na kakšno drugo temo, koliko šans imam z majhnim otrokom, pa ne mislim tle na kakšno resno zvezo. Je pa res, da se avantur zeloooo bojim, ker vem, kako lahko zelo boli potem.
samojaz, težava je v tem, da moški enostavno ne vedo, da nosečnost spremeni žensko psihofizično. Za moškega je bil namreč to zgolj en dober seks in nič več. Vse to vpliva na zvezo, spremeni se način življenja, partnerja dobita doma skoraj eno leto “nepokretno” osebo, povečajo se razprtije, iz vsega tega pa par sam težko zleze ven oz. težko manipulira s temi spremembami. Treba je namreč upoštevati še službene težave. Zanimivo je to, da se s tem zakonske svetovalnice praktično ne ukvarjajo in da silijo moške na brezpredmetni predporodni tečaj namesto, da bi imeli pari obvezne tečaje za skupna življenja.
Kren!
Končno eden, k mu je stvar jasna! Še to bi dodala: ne samo, da moški ne vedo kaj se zgodi z žensko po porodu – tudi ženske ne! Nihče nas ne pripravi in nihče ne poduči o teh stvareh! Midva sva imela zaradi tega hudo krizo – ker on ni vedel kaj se z mano dogaja… Jaz pa tudi ne! 2 leti sva zabila, da sva ugotovila kaj se dogaja in pošlihtala stvari. Po vsem tem se zamisliš, da ni čudno, da se toliko ljudi loči v obdobju, ko so na programu otroci. Učijo nas vse živo, samo za življenje nič! Potem pa treščiš na realna tla… in če imaš srečo, pamet in razumevanje (na obeh straneh…) probleme doumeš in razrešiš. Če pa ne…
veš, se strinjam s tabo. Saj ne rečem, bil sem noro zaljubljen v svojo a je pet let nekako priganjala v poroko, saj je zelo konservativna, po domače staromodna v nekaterih pogledih.
No zaprosil sem jo na zares romantičen način in zapravil čist preveč denarja a ne bi ničesar spreminjal, imava se super in kot žena pravi se ne bi imela če ne bi bila poročena. “kao”
Midva pa nisva – pa sva skupaj 8 let in imava 1-letno punčko in na srečo vse klapa. Poročila se bova ko nama bo??!! Mogoče nikoli, mogoče drugo leto – jaz ga nikoli nisem silila za nič, še najmanj pa za poroko. Zadnje čase pa kar nekaj govori, da bi se lahko poročila, da bi mi z veseljem rekel žena. he he no bomo videli.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.