Zakaj se ne sme odpustiti doječe mame?
Ta odmor ni plačan, je pa seveda za delodajalca hudo naporen, sploh če se mama odloči, da bo odmor razdelila na dva dela po pol ure plus malica, se pravi v osmih urah po trikrat na polurnem odmoru, recimo. Normalno, da mu bo to šlo na živce.
Tvoje pojasnilo mi je v tem oziru logično, še vedno se mi pa zdi rahlo krivično v primerjavi z že omenjeno mamo isti starih dvojčkov, ki otrok ne doji (več oziroma jih doji manj).[/quote]
Brezvezno, delodajalcu tega dojenja ni potrebno plačevat, to pomeni, da bi bila v službi 8 ur, plačanih bi imela pa 7.
Zato, ker mama ne more pustiti joške doma, flašo pa lahko pripraviš. Mona butasta!
Otroka pa lahko dojiš po lasstni vesti, kolikor časa hočeš, oz. meniš, da je prav. Mnogo otrok se dlje doji tudi zaradi alergij in je tako možen edini vnos beljakovin. Sama sicer nisem nobenega od otrok dojila dlje kot dve leti, ampak se mi zdi ćisto legitimno, da matere dojijo tudi dlje, če ocenjujejo, da otroku to koristi.
In hvala bogu, da je tudi tak zakon.
Zato, ker mama ne more pustiti joške doma, flašo pa lahko pripraviš. Mona butasta!
Otroka pa lahko dojiš po lasstni vesti, kolikor časa hočeš, oz. meniš, da je prav. Mnogo otrok se dlje doji tudi zaradi alergij in je tako možen edini vnos beljakovin. Sama sicer nisem nobenega od otrok dojila dlje kot dve leti, ampak se mi zdi ćisto legitimno, da matere dojijo tudi dlje, če ocenjujejo, da otroku to koristi.
In hvala bogu, da je tudi tak zakon.[/quote]
Kaj si hotela s tem povedat? Še vedno ni ene pametne razlage, zakaj je mama, ki doji bolj zaščitena od mame, ki ne doji. Pika. Samo to je bilo vprašanje.
Ker iz nobenega odgovora ne znaš razbrati smisla tega zakona, ti povem tako, da se boš lahko še bolj usajala.
Mati, ki skrbi za otroka tako, da ga doji, ne more biti pod stresom izgube službe in iskanja nove, ker to vpliva na količino mleka.
Mati, ki ne doji, pa je lahko pod stresom, saj to ne vpliva na otrokovo prehrano.
Tako je zaščitena otrokova pravica do materinega mleka, če mu mati to nudi.
Če pa mu mati ne nudi mleka, pa ni bolj zaščitena.
Še kaj?
Forum je zaprt za komentiranje.