Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Zakaj se ličimo?

Zakaj se ličimo?

Lepo pozdravljene!

Že cel teden me mori tema, ki smo jo s prijatelji odprli na nedeljski, popoldanski kavici!!!

Pogovarjali smo se o make-upu, modi, ženskah, moških…itd. Tako smo prišli do vprašanja:

zakaj se ženske ličimo? Zato, da smo sebi všeč ali zato, da z urejenostjo zbujamo moško pozornost?

Kljub temu, da vprašanje ne sodi v sklop make-up, ličenje, me vseeno zanima vaše mišljenje! Prosim za iskrene odogvore! Svojega zaupam kasneje!

Lp Nada

Zivjo!

Jaz se ličim zato ker je meni to vsec (zelo naraven make up), ker se sama sebi zdim potem lepša, pa tudi zato ker sem taka bolj všeč moškim oz. jih bolj privlačim.Torej iz obeh razlogov.

LP

Vedno aktualno vprašanje….

Seveda bodo zdaj kar po vrsti padali odgovori, kako se ličimo zaradi sebe, da se dobro počutimo itd. Saj ne rečem, da to ni res, je pa samo ena plat zgodbe.

Vprašanje je namreč, zakaj se dobro počutimo z ličili. Če naredimo kratko sintezo bomo ugotovili, da smo ženske v končni fazi z naličenim obrazom potencialno privlačnejše za nasprotni spol, kar nam seveda ugaja. In če nam to ugaja, se tako počutimo tudi bolj samozavestne. Iz tega torej sledi, da se bomo pač ličenja posluževale. Mislim, da se določene stvari dogajajo tudi nekako na podzavestni ravni in tudi ličenje, prikrivanje “napak”, poudarjanje lepih stvari ima takšno ozadje. Da teme sodobnih standardov lepote, ki so tudi za vsem tem, sploh ne načenjam…

In seveda, ženske pri vsem tem še uživamo, kar tudi ne gre zanemariti. Kar spomnite se kakšnih ritualov šminkanja s prijateljicami, ki so bili skoraj bolj zabavni kot sama zabava 😉

Lp. Martika

Ne ličim se veliko, vedno pa vsaj oči, saj tako moj obraz ne izgleda tako pust in se tudi sama veliko bolje počutim.

Lala

Zato ker mi je to všeč in se dobro počutim.

Nikoli se ne ličim, uporabljam sam kremo ker mam suho kožo in to je vse. Las si tut ne barvam skrbim pa za telesno higieno(zakon!)in skladno oblačenje, predvsem pa primerno obnašanje. Taka sem všeč sebi, mojmu dolgoletnemu fantu, prijateljem in znancem, za druge me pa ne briga, če majo kaj prot men.

jaz sem imela obdobje, ko si brez “fasade” nisem upala v javnost :))) moja torbica (torba!) je bila nabasana z vsem mogočim, še mali lak za lase in krtačo sem povsod nosila s sabo. Sedaj sem se umirila :)) Ampak vsaj maskara in črn kajal sta obvezna, da se počutim normalno. če je časa dovolj, potem je seveda najboljši “komplet”. kakor je prej martika rekla…ko smo naličene, smo všeč tudi moškim, in ko dobimo potrditev, da dobro zgledamo, se tudi same dobro počutimo :))

Predvsem sem sama sebi bolj všeč.

jaz zato, ker rada eksperimentiram.

Živimo pač v svetu, kjer ni pomembna le vsebina (v tem primeru “notranja lepota ženske”), ampak tudi embalaža. Na (ne)srečo.

Jz se ličim in barvam lase, ker sem drgac sama sebi ful dolgocajtna in nezanimiva, pol pa mal licil pa nova barva las (morm povedat da ni kaka obicajna in zato pogosto delezna kakih komentarjev) pa se pocutim ko nova. Pa ne da sama sebe ne maram tako kot sem, ampak to mi je en tak izziv pa se fajn je cut kdaj kak kul komentar pa sprobat kej novega kot pa vsak dan isto samo sebe gledat v ogledalu.
Iz tega bi lahko zakljucila da zato, ker sem tako vsec sama sebi pa tudi drugim!!!
Lep soncen pozdrav vsem nalicenim in nenalicenim!!!

ja, zanimiva tema, ni kaj. V nasprotju z vami sem pa jaz nalicena prav zivcna. Doma se mama ni imela navade liciti, jaz sem pa tudi tak karakter zenske, da mi fasade na lezijo. Namazem se s kremo, da je koza nezna in s cim manj mozoljcki, res vcasih(za koncert ali kaksno poroko) pa uporabim puder. O sminkah imam mnenje, da se takoj zbrisejo, maskara se razpaca, vecina kvalitetnih stvari je pa tako dragih, da mi je skoda denarja. Lase sem si enkrat pobarvala, pa me narastki tako motijo, da se ne bom vec. Moj stil so kavbojke in majcka, nasmeh pa do uses z namenom razveseliti vsakega človeka, s katerim stopim v stik. Lepo se imejte, pa cim manj kompliciranja pri licenju.

Sem bolj športen tip in se ne ličim “za doma”.Služba je tudi takšna da ne rabim bit “doterana”. Seveda sem pa urejena.Včasih, pa me nekaj piči, takrat se pa naličim in upedenam, pa čeprav grem samo v bližnjo štarcuno.Moram povedat, da se takrat res dobro počutim, če pa še pade kakšen komentar s strani moških, sem pa še toliko bolj zadovoljna, ker v tem vidim potrditev, da sem šik. Tako, da je v meni malo narciske, v kombinaciji s pravim vzdušjem pa prav uživam v ličenju.

Dolgo časa je bilo moje ličenje omejeno zgolj na oči in je pravzaprav tudi sedaj- tako sem bila sama sebi bolj zanimiva, poudarila sem tisto, kar se mi je zdelo najbolj pomembno. Seveda se mi je tako zdelo, da sem bolj zanimiva tudi drugim.

Ličenje mi je zanimivo. Je nekakšna umetniška poslikava obraza. Kreativno opravilo. S tem poskušam pokazati ali poudariti tudi neke osebnostne poteze, ki jih morda okolica ne pozna. Meni pa so pomembne.
Zagotovo ličenje ni omejeno zgolj na vzbujanje pozornosti pri nasprotnem spolu. Moj partner ne želi, da sem naličena. Pa se kljub temu naličim… Naličim se tudi, kadar vem, da me cel dan ne bo nihče videl.
Mislim, da se z leti vedno bolj in bolj ličim predvsem zaradi sebe, saj mi je vedno manj pomembno, kaj okolica misli o mojem izgledu.
Ličim se tudi enako- in če bi imela zmenek, bi se naličila tako kot običajno.

Moti me, da moški mislijo, da se ličimo le zaradi njih. Ali pa da nosimo minike le zaradi njih. Ni res!
Za globoki dekolte, pa glede tega nisem več prepričana. Ampak to je že oblačenje. Sicer pa vemo, da moški obraz pogledajo nazadnje… V kolikšni meri se ženska liči ali oblači, da bi vzbujala pozornost nasprotnega spola, se vidi iz njenega načina obnašanja.

Pozdravljene!

Hvala vsem za odgovore!

Sama se ličim, ker se tako najbolje počutim. Rada poudarim tisto, kar je na meni zanimivega in prekrivam tisto, kar me moti. Kje so meje ličenja, je odvisno od posameznice. Sama se osebno dokaj močno ličim. Močno poudarim oči, uporabljam korekturo, tekoči puder, poudarim ustnice, trepalnice in poudarim ličnice. Torej vse kar spada k make-upu.

Predvsem rada preizkušam nove barve, kontraste in modne smernice. Še posebno rada zapravljam-načeloma me ni dobro spustiti v drogerijo 🙂

Ličim se zato, ker sem rada naličena. Daje mi občutek urejenosti, samozavesti in zlagala bi se, ko bi trdila, da mi ne pašejo komplimenti ( še posebno iskreni, moški ). Nikakor pa z ličenjem ne želim vzpodbuditi pozornost. Zame je ličenje umetnost, ki lahko spremeni videz vsake ženske. Mislim, da ima vsaka ženska na sebi nekaj lepega, kar je potrebno poudariti. In če si priznamo ali ne, urejenost tako z ličili, obleko in frizuro naredi vsako žensko bolj samozavestno.

Lp Nada

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close