Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zakaj se bolniška za en dan ne splača?

Zakaj se bolniška za en dan ne splača?

Moj mož je bil z vikend doma-viroza. danes se počuti že čisto ok samo je ostal doma. Nekdo nama je rekel da se bolniška za en dan ne splača-a veste zakaj? je res bolj pametno vzeti vsaj 2 ali 3 dni?

Skoraj nikoli ni na bolniški pa zato ne veva kaj je bolj pametno- se da bolniško isti dan odpreti in zapreti-zaključiti?

Pri nas se ne splača, ker imamo dodatek pri plači na stalnost +10% na mesec.Torej, če grem za en dan na bolniško imam naslednji mesec -10%.Potem pa se % počasi večajo.2 mesec +5%, 3 mesec +6% itd.

ponavadi je to nasvet računovodstva zaradi evidence,imajo manj dela če pišejo dopust. Drugače se pa bolniška isto splača za 1 ali pa 2 dni. Če pa ti ostaja dopust ga pač koristi, sama za en dan ne hodim k zdravniku po bolniški list in tako koristim dopust.

Pri nas v službi je čisto vseeno, če si na bolniški en dan ali pa xx dni. Pri mojemu pa ne – zgubi dodatek na stalnost.

Tako da – čisto odvisno, kako imajo urejeno v službi.

Definitivno pa ni toliko evidenc v računovodstvu, da bi bil to ravno nasvet računovodstva; vem, ker to delam.

PS: za en dan jaz pokoristim dopust, če ga še imam dovolj.

LP!

Pri nas v službi se za eden dan bolniške vzame 18% od plače. Pa sedaj lahko gledaš samo v zrak. Ni realno, pa bog pomagaj tako je…….:(((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close