Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Men pa zmeri dvigne plafon, če se VSA krivda vedno pripiše ženski.
Ja, bi morala biti bolj previdna pri izbiri partnerja, ok.
Ampak OBA menda vesta, kako se delajo otroci, a ne?
In oba sta lahko nezrela, otročja, egoistična, razvajena, ne preveč pametna…
Samo da ona MORA na brzino odrasti in postati zrela in odgovorna, ko
postane mama, PLUS še sprejeti VSO krivdo za to, da otrok nima očeta.
Plus sama skrbeti za vse, dati svoje življenje na stran, če ima blazno srečo,
jo bo še kdaj kakšen moški povohal, še pogosteje pač ne…

On je pa pač kreten, to je to, tak pač je, nič kriv, nič dolžen, lepo brez
skrbi trosi svoje seme dalje….briga ga…
To se mi pa res ne zdi fer.

To tile pisci samo pokažejo svojo naturo.
Dejstvo je, da tile monovci, ki se imajo za take super družinske človeke, ne poznajo nobene odgovornosti. Delajo se super družinske človeke, ko bi imeli pa otroke in bi kaj zagustilo v razmerju pa bi odvihrali ven. Seveda bi potem trosili zgodbice kako je vsega ženska kriva.
Verjetno bi pisali tudi kaj v stilu, da so bili reveži prisljeni trosit svoje seme.
Da ne govorimo o tem kako pogoste so debate, da so ženske z nosečnostjo ulovile in privezale moškega nase. Bruh, da kdo kaj takega trdi. Razen, če je ženska posilila moškega in mu na silo odvzela seme.

50:50 oba sta bila soudeležena pri nezaščitenih spolnih odnosih.
Je pa že IT napisala, ne govorimo krivdi, ampak odgovornosti (spolnost brez zaščite je neodgovorna, če si ne želita otrok, saj so posledice dobro znane), razen če na otroka in na njegovo rojstvo gleda kot na nekaj “kriminalnega”, potem ga sploh ne bi smela roditi.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Točno. Problem je pa v tem, da kazen pa prevzame večinoma ženska. Oba sta kriva za spočetje nezaželenega otroka. Skrb zanj pa ostane na ramenih ženske.

To niti ni tako redek slučaj, še posebej, ko je moški bogat, praviloma precej starejši, tudi do 30 let – nakar ponavadi sledi čez nekaj let razveza. Takšni moški imajo ponavadi otroke tudi z dvema, trema ženskama (ljubicami). Jasno, zakaj.

Točno. Problem je pa v tem, da kazen pa prevzame večinoma ženska. Oba sta kriva za spočetje nezaželenega otroka. Skrb zanj pa ostane na ramenih ženske.[/quote]

Če gleda na otroka kot na KAZEN, torej kot na nekaj slabega, je še bolj NEOODGOVORNO roditi otroka, ker otrok pač rabi ljubezen, če ne obeh, pa vsaj enega od staršev.

Točno. Problem je pa v tem, da kazen pa prevzame večinoma ženska. Oba sta kriva za spočetje nezaželenega otroka. Skrb zanj pa ostane na ramenih ženske.[/quote]

Če gleda na otroka kot na KAZEN, torej kot na nekaj slabega, je še bolj NEOODGOVORNO roditi otroka, ker otrok pač rabi ljubezen, če ne obeh, pa vsaj enega od staršev.[/quote]

Seveda je neodgovorno, da sta seksala brez zaščite. Kot si napisal, kriva sta oba 50:50. Oba sta kriva za nezaželeno nosečnost in nezaželenega otroka.
Kazen pa doleti le žensko. Moški pa še naprej veselo seksa okrog, brez zaščite kot tisti, ki jih ti omenjaš zgoraj.

Če gleda na otroka kot na KAZEN, torej kot na nekaj slabega, je še bolj NEOODGOVORNO roditi otroka, ker otrok pač rabi ljubezen, če ne obeh, pa vsaj enega od staršev.[/quote]

A dej no, tale je pa tolk hinavska, da je še zate preveč….
Sej je menda jasno, da mu ljubezen nudi samo mama, torej tista, ki je
sprejela to “kazen”…..

Moja dva starša sta tudi seksala brez zaščite. Preljubi očka se je opral tako, da je rekle, da on ni želel otrok in to je to.
Torej je kar lepo mama skrbela sama za otroke.
Oče moje sestrične isto. Naredil otroka in ga niti enkrat ni pogledal. Namreč, ko je zvedel za nosečnost, je odšel. Oplojevat druge ženske.

Nič ne prevzame, saj ima možnost splava, če (si) ne želi otroka in se boji ,da sama ne bo kos materinstvu. Roditi otroka in ga potem ne imeti rad, to je zame veliko hujši prekršek. Če pa ga ima rada, pa nikoli ne bo gledala na otroka kot na KAZEN, ampak kot na nekaj lepega kljub bridki izkušnji z otrokovim očetom.

Nič ne prevzame, saj ima možnost splava, če (si) ne želi otroka in se boji ,da sama ne bo kos materinstvu. Roditi otroka in ga potem ne imeti rad, to je zame veliko hujši prekršek. Če pa ga ima rada, pa nikoli ne bo gledala na otroka kot na KAZEN, ampak kot na nekaj lepega kljub bridki izkušnji z otrokovim očetom.[/quote]

Torej se strinjaš, da mora kazen prevzeti samo ona, moški pa ne?
Ona mora narediti splav, ona mora to čustveno prežvečiti. Ona mora požreti vse žaljivke na račun tega, da je morilka (zelo moderno je na monu odpirat teme v stilu, da so ženske, ki naredijo splav morilke).
Moški, čeprav pol kriv, ni nič kaznovan.

A si res tako neumen ali se samo delaš?
Ženska, ki rodi otroka, ki ni bil planiran kot recimo moja mama. Je za več let povsem okupirana. Moja mama ni imela nobenega oddiha, nobenega izleta, samo skrb, delo, delo. Ob minimalni plači in delu doma in skrbi za otroke, se je čisto zgarala.Potem pa bereš take neumnosti enih šolarčkov tu gor.

sprejela to “kazen”…..[/quote]

Sploh ni nujno, da mu nudi ljubezen, zgolj ker ga rodi. To je biološka funkcija vsake plodne samice v naravi. Biti mati, ne pomeni biti sposoben dajati otroku ljubezen. Mati je tudi lahko izjemno škodljiva za otrokov psihološki razvoj, veliko bolj kot oče, ker veliko bolj udejanja naravo (instinkte), ga rodi, hrani, prva naveže stik z njim. Mati je lahko pošast, tako kot je lahko sama narava neizmerno dobra (nudi hrano, zavetje, preživetje, skrb), je lahko tudi izjemno kruta.

Matjazko si zelo enostavno predstavlja nezaščiteno spolnost. Saj ne bo on zanosil. Če ženska zanosi pa itak lahko naredi splav. Kaj bi se moški s tem ubadal.
Mogoče bi ji še težil, da naj naredi splav, da ne bi slučajno zahtevala kake preživnine za otroka.
Prav na bruhanje mi gredo tipi, ki bi takole z lahkoto vse posledice obesili ženski. Z nasmeškom na obrazu bi ji, ob jamranju, da ne more sama z otrokom, da bi pa lahko naredila splav. On kot oče si res ni želel biti oče.

sprejela to “kazen”…..[/quote]

Sploh ni nujno, da mu nudi ljubezen, zgolj ker ga rodi. To je biološka funkcija vsake plodne samice v naravi. Biti mati, ne pomeni biti sposoben dajati otroku ljubezen. Mati je tudi lahko izjemno škodljiva za otrokov psihološki razvoj, veliko bolj kot oče, ker veliko bolj udejanja naravo (instinkte), ga rodi, hrani, prva naveže stik z njim. Mati je lahko pošast, tako kot je lahko sama narava neizmerno dobra (nudi hrano, zavetje, preživetje, skrb), je lahko tudi izjemno kruta.[/quote]

Ok, zdej iščeš pot ven iz tega, v kar si se zaštrikal.
Ne, ne pride avtomatsko ljubezen. Ne. ni vsaka mati krasna.
Ampak kaj ima to veze s tem, kar se pogovarjamo?

Hotel je samo povedat, da je moškemu malo mar za nezaželenega otroka, ki ga je naredil. Kriva je namreč ženska, ker ni šla na splav.

Sploh ni nujno, da mu nudi ljubezen, zgolj ker ga rodi. To je biološka funkcija vsake plodne samice v naravi. Biti mati, ne pomeni biti sposoben dajati otroku ljubezen. Mati je tudi lahko izjemno škodljiva za otrokov psihološki razvoj, veliko bolj kot oče, ker veliko bolj udejanja naravo (instinkte), ga rodi, hrani, prva naveže stik z njim. Mati je lahko pošast, tako kot je lahko sama narava neizmerno dobra (nudi hrano, zavetje, preživetje, skrb), je lahko tudi izjemno kruta.[/quote]

Ok, zdej iščeš pot ven iz tega, v kar si se zaštrikal.
Ne, ne pride avtomatsko ljubezen. Ne. ni vsaka mati krasna.
Ampak kaj ima to veze s tem, kar se pogovarjamo?[/quote]

In tisti, ki skrbijo za svoje otroke, so pa kaj po tvoje?
Če človek ne želi imeti otrok, ker ne zmore prevzeti odgovornosti za skrb zanje, še ne pomeni, da je tak človek neegoist, ker je lahko na kakem drugem področju popolnoma sebičen. Se pa strinjam, da če tega ne zmore, je tudi prav, da jih nima. Ni pa nobene potrebe, da se take ljudi kamorkoli predalčka, ker tako simpl pa zadeve pač niso.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In tisti, ki skrbijo za svoje otroke, so pa kaj po tvoje?
Če človek ne želi imeti otrok, ker ne zmore prevzeti odgovornosti za skrb zanje, še ne pomeni, da je tak človek neegoist, ker je lahko na kakem drugem področju popolnoma sebičen. Se pa strinjam, da če tega ne zmore, je tudi prav, da jih nima. Ni pa nobene potrebe, da se take ljudi kamorkoli predalčka, ker tako simpl pa zadeve pač niso.[/quote]

Spet en predavatelj o otrocih, ki nima otrok. Prav je, da nimaš otrok.

A si res tako neumen ali se samo delaš?
Ženska, ki rodi otroka, ki ni bil planiran kot recimo moja mama. Je za več let povsem okupirana. Moja mama ni imela nobenega oddiha, nobenega izleta, samo skrb, delo, delo. Ob minimalni plači in delu doma in skrbi za otroke, se je čisto zgarala.Potem pa bereš take neumnosti enih šolarčkov tu gor.[/quote]
Čakaj malo. Če ne planiraš iti na dopust, pač ne greš rezervirat hotela, a ni tako?!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

V naši familiji je nad vse zanimivo.
Imamo žensko (rečmo ji Ana), ki je zanosila in seveda sama skrbela za otroka, ker je moški odšel še preden je rodila. Takoj, ko je zvedel za nosečnost, ga ni bilo več.
On velja za pr…
Njen brat je pa naredil podobno drugi ženski. Kaj ta Ana govori okrog? Da je bil njen brat ubogi revež okrog prinešen. Da je ubogi, ker ga sedaj odrasli otroci ne marajo (ker ni skrbel zanje).
Kaka dvoličnost.

Saj situacije so tudi dejansko lahko različne. Tako kot imaš na eni strani moške, ki pobegnejo pred otrokom, imaš na drugi strani ženske, ki pobegnejo Z njim.

Saj situacije so tudi dejansko lahko različne. Tako kot imaš na eni strani moške, ki pobegnejo pred otrokom, imaš na drugi strani ženske, ki pobegnejo Z njim.[/quote]

Marki, obe situaciji sta bili takšni, da sta očeta spizdila. V obeh primerih gre za isto stvar. Za dva tepca, ki sta naredila otroka pa nista skrbela za otroka.
Tako, da ne pribijaj bedastih komentarjev.

Zato, ker ima razštelano pamet /hormonske motnje/ in intuicijo.

Poglej, po teoriji sta oba kriva 50:50

V praksi pa je malo drugače, namreč, ženske VEDO da bod oone noseče in da bodo ONE dojile, ne tipi, in da konec koncev bodo one tiste ki bodo najverjetneje ostale z otrokom (zaradi večje materinske ljubezni če nič druga)

Torej, dokler ne bo uzakonjeno, da ob nezaželeni nosečnosti (recimo da je mel tip kondom pa pač vseeno zanosi) lahko moški zakonsko zahteva splav in ga je ženska dolžna opravit, tako dolgo se pač nimate kaj za bunit, ker dejansko ko tip enkrat nalašč ali ponesreči oplodi žensko več nima nobenega legalnega vzvoda da se otroka znebi to je njegova kazen, vaša je čustvena če se odločite za splav, kejr tip spet nima nobenega vpliva ali ga boste naredle ali ne ker gre kvečjemu za vašo odločitev ali dobro voljo do želja moškega.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Niti ne vem zakaj se toliko jokca, tip dobi finančno kazen (za katero se strinjam jo prelahko odlaša v SLO) ženska pa čustveno… samo zakone o preživnini je treba porihtat pa bo.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close