Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Med črno in belo je še cel kup odtenkov sive (je zadnje čase sploh med ženskami zelo popularna). Če smo pa še malo optimistični pa bomo namesto sivin videli še barve, kar število variant še dodatno zelo poveča. :-))[/quote]

Mhm. Namest konkretnega odgovora, raj še mal megle….ta je tud siva.[/quote]

Saj pravim, da je med ženskami siva zelo priljubljena ta hip :-)))

Ti povem kaj je zares in najbolj nujno za funkcioniranje ene familije? To je odnos med partnerjema. Ko se ta zanemari, ne funkcionira čisto nič več. Zanemari pa se ga največkrat tako, da se ostalo postavlja pred njega po pomembnosti. No, zdaj pa le na dan spet z dlakami v jajcu :-))

Ti boš še malo dlakocepil pa boš še brez jajc ostal… ta ti jih bo s sekiro odbila 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Le kot primer:

Po 8 mesecih veze, prezivim vec casa na domu punce, kot pri sebi doma. Kadar nisem odsoten, seveda. Kar je pogosto.
Tam sem na njeno zeljo. Meni pa je tudi okay. Kar je velika izjema v mojem zivljenju.

V neki tocki veze, po slabega pol leta, se je ponudila, da mi opere razne reci. Obleko, sportne copate in, pac, kar je bila priloznost. Sprva sem se branil. Sem pac vajen sam vse. Potem pa sem spoznal, da je kar malo uzaljena, ce jo odbijem. Tudi prav. 🙂

In tako, malo po malo, mi je vse vec pere. Sploh, ce se vrnem s kaksne poti, mi vse opere, zlika. Pa tudi razne malenkosti za sproti. Kar imam pac obleceno. Saj sem ze poskusil, da bi si sam pri njej opral. Pa mi sploh ne dovoli. Src, src, pravi, bo ze ona. Tudi prav, lol.

Ko je oprano, sama brez vsake besede da vse susiti. Zlika, ce je treba. Ma… vse. 🙂
Zadnje case je ze kar redkost, da sploh karkoli naredim, ko sem pri njej doma. Nic ne cistim. Sem ze poskusil, pa je hitro rekla, da naj pustim, da bo ze ona. Ja, tudi prav. Kaj bi se kregal, lol. Taka da sem dejansko vecino casa pri njej v horizontali. Pa dalec od tega, da ne znam ali nocem. Celo cudno mi je, ker sem tako zelo vajen sam za vse poskrbeti.

Se enkrat samkrat se ni nad cem pritozevala. Oni bi, da kar skupaj ziviva, itd.

Sedaj pa, si predstavljate, kdo se ne bi tega navadil?? 🙂
In da ti potem taksna gre ocitat kaj? Prosim lepo…

In kar mi je zanimivo, zensk, ki bi vse zame doma naredile sploh ni malo. Ni to edina taksna izkusnja. Kaj vse mi ze niso ponujale, pocele… Morda prav zato, ker se jim zdim tako self-sufficient. Morda pa, ker me imajo tako rade, sem jim tako hud, na ta nacin izkazujejo ljubezen. Kdo bi vedel.

Mimogrede, ne gre za neko frflo. Punca koncuje doktorat.

Mhm. Namest konkretnega odgovora, raj še mal megle….ta je tud siva.[/quote]

Ti povem kaj je zares in najbolj nujno za funkcioniranje ene familije? To je odnos med partnerjema. Ko se ta zanemari, ne funkcionira čisto nič več. Zanemari pa se ga največkrat tako, da se ostalo postavlja pred njega po pomembnosti. No, zdaj pa le na dan spet z dlakami v jajcu :-))[/quote]

Se strinjam 100%. Samo da v točno ta odnos med partnerjema spada
tudi enakovredno ukvarjanje z banalnimi stvarmi, ko je gospodinjstvo.

Ti boš še malo dlakocepil pa boš še brez jajc ostal… ta ti jih bo s sekiro odbila ;)[/quote]

a ne. Po mojem mi jih bo samo malo obrila, saj da nekaj na osebno higieno :-)))

Ti povem kaj je zares in najbolj nujno za funkcioniranje ene familije? To je odnos med partnerjema. Ko se ta zanemari, ne funkcionira čisto nič več. Zanemari pa se ga največkrat tako, da se ostalo postavlja pred njega po pomembnosti. No, zdaj pa le na dan spet z dlakami v jajcu :-))[/quote]

Se strinjam 100%. Samo da v točno ta odnos med partnerjema spada
tudi enakovredno ukvarjanje z banalnimi stvarmi, ko je gospodinjstvo.[/quote]

Pa smo spet pri enem od bistev problema in to je kaj si kdo predstavlja pod enakovredno oz. kako si eden in drugi postavita prioritete. Je hudič, ko smo večinoma podvrženi temu , da svoj prispevek cenimo daleč bolj od partnerjevega.

Ma ne vem.
Od NIČ do VSE je zelo pestra paleta 🙂
In kot smo zastavili v začetku tele klobase, sem izrazila svoje navdušenje
nad vsakim mitološkim bitjem v obliki moškega, ki izrazi iskreno zanimanje
za dom in otroke. In ki resnično verjame, da zveza med dvema ni samo
zabava in seks.
Če sem malo pragmatična in konkretna – jaz sem za delitev glede na
želje in sposobnosti. Če nekdo rad kuha, likat pa za vse na svetu ne mara.,..
…pa saj razumeš.
Če se ne znata drugač zmeniti, se pač napiše seznam opravil od a do ž,
potem pa izbirata, kaj bi kdo počel.
Še lepša je pa varianta, ko vsak naredi tisto delo, ki ga tisti trenutek vidi, da
je potrebno, in ne gleda, kaj je tisti hip naredil ta drugi.

Pricakovati, da je edino normalno, da imajo vsi taksno prepricanje in prioritete kot mi. In, da je samoumevno vse kaj je nam normalno. No, temu se milo receno rece ozkogladanost. Najbolj je razsirjana med ljudmi s skopimi zivljenskimi izkusnjami. 0.02

skela pač noče in ne more razumet, da imamo glede različnih zadev ljudje različne kriterije.

Za mene, je recimo soba pospravljena tudi če imam na stolu 2 mikici, kavbojke, pa trenerke, če pride not mati, reče da imam razmetano……. in tako je nasploh pri ženskah, one imajo svojo verzijo standardov, in čim ni 99% tak, jamrajo kako nič ne naredijo moški, kako so takšni in drugačni.. Vidiš, če mene kaj moti, sem tiho in naredim sam, ženska pa jamra in gnjavi in teži, tu so glavne razlike….. če mene moti v kuhni stol nepospravljen, ga pospravim, ženska bo morila, zakaj ne pospravim za sabo….. Ženske so naravno nadležne vzgojiteljice, niso zastonj rekli, da če izučiš moškega, izučiš individualno osebo, če pa izučiš žensko pa izučiš celo (prihodnjo) družino.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ti boš še malo dlakocepil pa boš še brez jajc ostal… ta ti jih bo s sekiro odbila ;)[/quote]

a ne. Po mojem mi jih bo samo malo obrila, saj da nekaj na osebno higieno :-)))[/quote]

Da tudi na vzdrževano orodje! Pri njej je sekira ostra kot britev…torej ženska ima orodje za vsako stvar…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pa kaj hudiča jaz cel cajt tu trabunjam? :-))

Pa kaj hudiča jaz cel cajt tu trabunjam? :-))[/quote]

Ne bi vedla :-)))
Jaz recimo probam govoriti o razliki med delitvijo dela in standardi za
opravljeno delo…

Pa kaj hudiča jaz cel cajt tu trabunjam? :-))[/quote]

opravljeno delo…[/quote]

Bom poskušal razložit s primerom iz moje zelo bližnje okolice (ki je že imel ločitev za posledico):

ona: delo na izmene (6-14, 14-22), on samo zjutraj, vendar zaradi narave in oddaljenosti doma pribl. ob 17:00, otrok z učnimi težavami, potrebno veliko sedenja zraven in pomoči, sploh pri matematiki ipd. predmetih.

Ona se s tem ne bo ukvarjale ker (po njenih besedah) ni zato, ker ji matematika ne gre, ker ne zna dobro razloćit, ker prehitro izgubi živce ker… Torej sedenje zraven je ostalo njemu, njej pa jasno posledično večina gospodinjskih del. Ampak gospa večno nezadovoljna, ker je vse na njej, ker ji pri gospodinjstvu nihče ne pomaga, ker dedec “ne naredi nič in vse samo pade od njega”. Leta pozneje (ko je bil otrok že ven iz vsega tega pa so gospa na veliko še jamrali kako in koliko se je morala z otrokom preukvarjat zaradi šole. Da bruhaš. :-))

Hja, veš kako je. Če daš roko preblizu ognja tako da že peče, se ti vsaka sekunda hudičevo vleče. Če jo imaš na primerni razdalji, bo čas tekel drugače. Mogoče ji je ukvarjanje z otrokom podobno kot tiščanje roke v ogenj. Mislim to je neka logična razlaga. Razen, če nimaš pravih informacij. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

opravljeno delo…[/quote]

Bom poskušal razložit s primerom iz moje zelo bližnje okolice (ki je že imel ločitev za posledico):

ona: delo na izmene (6-14, 14-22), on samo zjutraj, vendar zaradi narave in oddaljenosti doma pribl. ob 17:00, otrok z učnimi težavami, potrebno veliko sedenja zraven in pomoči, sploh pri matematiki ipd. predmetih.

Ona se s tem ne bo ukvarjale ker (po njenih besedah) ni zato, ker ji matematika ne gre, ker ne zna dobro razloćit, ker prehitro izgubi živce ker… Torej sedenje zraven je ostalo njemu, njej pa jasno posledično večina gospodinjskih del. Ampak gospa večno nezadovoljna, ker je vse na njej, ker ji pri gospodinjstvu nihče ne pomaga, ker dedec “ne naredi nič in vse samo pade od njega”. Leta pozneje (ko je bil otrok že ven iz vsega tega pa so gospa na veliko še jamrali kako in koliko se je morala z otrokom preukvarjat zaradi šole. Da bruhaš. :-))[/quote]

Ne štekam, kaj si hotel povedati. Da ni bila zadovoljna? Verjetno res ne.
In on ne z njo in sta šla narazen. On je pač s tistimi inštrukcijami menil, da
je naredil svoje, ona pa verjetno ne. Mimgrede – jaz tudi ne bi.
Kar se šole tiče – pejt v šolo, ko so govorilne ure in roditeljski sestanki….
…pa na prste ene roke preštej, kok je očetov tam.
Ker je zadeva pač mučna, čakaš ko kreten, dolgčas je, gre ti celo
popoldne v franže, pa še pogovori
z učitelji so lahko neprijetni, če otrok ni glih perla….in glej glej….same
mame – komaj kakšen oče vmes …očetje “nimajo časa”….
Enako v dispanzerjih za otroke, enako pri krožkih (razen fusbala ali hokeja)
enako na šolskih predstavah, enako na igriščih za otroke…
Sej ni treba men verjet, mal poglej okol sebe.

Ne, ne more vedeti, ker ni vse tako preprosto, kot so tvoja pričakovanja, ki bi naj bila najbolj realna in pravilna.
Ljudje izhajamo iz različnih okolij in družin, kjer so bile zadeve drugače organizirane ali razporejene. Zato ima vsak svoja prepričanja in poglede, kako bi naj bilo prav.
Jaz razumem in mi je to logično, da vsak prispeva po svojih močeh in pomaga pri otrocih in gospodinjstvu. Niso pa vsi takšni.
In če moškemu to ni samoumeno, potem to pomeni, da ženska to pričakuje od napačnega moškega. In to takšnega, kot si ga je sama izbrala. In zato je soodgovorna za to, kar se ji dogaja in s čim se srečuje.
Že večkrat je bilo tudi na tem forumu omenjeno, kako so ženskam zanimivi razni frajerji, bad-guyi…..In ženska, kot ženska seveda gre v vezo s takšnim moškim in ima otroka…Potem pa pričakuje, da se bo ta nezrel in sebičen frajer naenkrat spremenil v odgovornega moškega, ki bo znal kuhati, peglati, ji nuditi čustveno razumevanje, razumeti njene občutke…..Se resno sprašujem, kdo je tu bolj nezrel ? Ali ta moški ali pa ženska, ki od takšnega tipa pričakuje, da se bo spremenil in čustveno odrasel ?
Takšni moški, ki pa radi pomagamo, pa pri ženskah niti nismo zanimivi…:)

Takšnih primerov je ogromno…Zato čisto razumem, da nista zdržala skupaj.
Obstajajo ljudje, pa ne glede na spol, ki jim že vsakršno manjše opravilo predstavlja ogromen napor in razlog, da se smilijo sebi in pri drugih iščejo pomilovanje, kako oni trpijo.
Po domače rečeno, so to razvajeni ljudje in s bivanje s takšnim je ena sama mora.

To pa že ni res Robi. Razen, če spadam med tiste, ki premalo pomagajo, pa mi še ni povedala. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne, ne more vedeti, ker ni vse tako preprosto, kot so tvoja pričakovanja, ki bi naj bila najbolj realna in pravilna.
Ljudje izhajamo iz različnih okolij in družin, kjer so bile zadeve drugače organizirane ali razporejene. Zato ima vsak svoja prepričanja in poglede, kako bi naj bilo prav.
Jaz razumem in mi je to logično, da vsak prispeva po svojih močeh in pomaga pri otrocih in gospodinjstvu. Niso pa vsi takšni.
In če moškemu to ni samoumeno, potem to pomeni, da ženska to pričakuje od napačnega moškega. In to takšnega, kot si ga je sama izbrala. In zato je soodgovorna za to, kar se ji dogaja in s čim se srečuje.
Že večkrat je bilo tudi na tem forumu omenjeno, kako so ženskam zanimivi razni frajerji, bad-guyi…..In ženska, kot ženska seveda gre v vezo s takšnim moškim in ima otroka…Potem pa pričakuje, da se bo ta nezrel in sebičen frajer naenkrat spremenil v odgovornega moškega, ki bo znal kuhati, peglati, ji nuditi čustveno razumevanje, razumeti njene občutke…..Se resno sprašujem, kdo je tu bolj nezrel ? Ali ta moški ali pa ženska, ki od takšnega tipa pričakuje, da se bo spremenil in čustveno odrasel ?
Takšni moški, ki pa radi pomagamo, pa pri ženskah niti nismo zanimivi…:)[/quote]

To pa res ni res. Frajerji so za zabavo. Za moža pa ne.
In če v obdobju, ko hodita, ženska ne vidi, da si tip ne zna recimo
odrezat kruha….pol si pa res zasluži, kar dobi, ja. Seveda smo iz
različnih okolij….nekje je normalno, da žena možu umije noge, ko pride
domov, drugje je spet normalno, da je žena na razpolago vsem moževim
bratom, ampak mi pač živimo v okolju, kjer oba spola hodita v službo,
oba sta ekonomsko neodvisna in oba sta sposobna preživeti sama.
In pričakovanje, da bo oseba ob poroki (ali odločitvi za skupno življenje)
imela osnovno znanje o skrbi zase, ni tako zelo nerealno.

Pa še – ti men nimaš kaj POMAGAT. Moški ženski nima kaj pomagat.
Razen, da ji recimo pomaga kaj težkega dvigniti, kar sama ne more, na
primer.
Lahko samo naredi SVOJ del . On svojega, ona pa svojega.

To pa že ni res Robi. Razen, če spadam med tiste, ki premalo pomagajo, pa mi še ni povedala. :))[/quote]
Saj se najdejo izjeme pri ženskah. Vendar pa večina vseeno pada na bolj frajerske in egoistične tipe. Potem pa jokajo, ker so za vse same.
Nad samo izbiro pa niti nimamo nekega nadzora. Saj se zgodi na nezavedni ravni. Zato me moti le to, ko se poveličuje en spol, napram drugega.

Hja, samo ta DEL je pri lenuhu precej drugačen kot pri nekom, ki ima delovne navade. Pa oba opravita svoj del. Vsaj zdi se jima. Ni dovolj, da opraviš svoj del. Vsaj ne vedno. :))

Ona se s tem ne bo ukvarjale ker (po njenih besedah) ni zato, ker ji matematika ne gre, ker ne zna dobro razloćit, ker prehitro izgubi živce ker… Torej sedenje zraven je ostalo njemu, njej pa jasno posledično večina gospodinjskih del. Ampak gospa večno nezadovoljna, ker je vse na njej, ker ji pri gospodinjstvu nihče ne pomaga, ker dedec “ne naredi nič in vse samo pade od njega”. Leta pozneje (ko je bil otrok že ven iz vsega tega pa so gospa na veliko še jamrali kako in koliko se je morala z otrokom preukvarjat zaradi šole. Da bruhaš. :-))[/quote]

Sej ni treba men verjet, mal poglej okol sebe.[/quote]

Ravno vsake podrobnosti pa res nisem razlagal. Menda je nekako logično, da gre na govorilne tudi tisti, ki se pretežno ukvarja z otrokovo šolo. Kosila pa do treh tudi ne more skuhat tisti, ki prihaja iz službe ob petih, al kako? Obstaja pa še druga možnost za take, ki so jim te zadeve pretežke: naj nimajo otrok. Zanimivo pri tem primeru namreč je, da je bila on na začetku veliko bolj zagreta zanje in bi jih najraje imela že kar po nekaj mesecih zveze. :-))

To ti praviš. Realnost pa potem kaže drugačno sliko. 🙂
Mislim, na splošno.
Če bi bilo tako, kot praviš, potem ne bi bilo toliko pritoževanj s strani žensk.

Zastopim. Zato sem napisal, da pomaga pri otrocih in gospodinjstvu in ne tebi.
Seveda pa se ravno tu zatakne, ker ima vsak svoja merila okrog tega, kaj je potrebno narediti in kaj ne.
Recimo, ženska bi želela komplet kosilo, moški je zadovoljen s kosom kruha in salamo. 🙂
Eden bi otroke vzgajal po svoje, drugi pa spet po svoje….

Sej ni treba men verjet, mal poglej okol sebe.[/quote]

Ravno vsake podrobnosti pa res nisem razlagal. Menda je nekako logično, da gre na govorilne tudi tisti, ki se pretežno ukvarja z otrokovo šolo. Kosila pa do treh tudi ne more skuhat tisti, ki prihaja iz službe ob petih, al kako? Obstaja pa še druga možnost za take, ki so jim te zadeve pretežke: naj nimajo otrok. Zanimivo pri tem primeru namreč je, da je bila on na začetku veliko bolj zagreta zanje in bi jih najraje imela že kar po nekaj mesecih zveze. :-))[/quote]

Očitno res ni bila za te stvari – samo niso kar vse mame za to. Očitno
samo 95 % …
Tak je namreč približen odstotek mam pri dejavnostih, ki sem jih
naštevala zgoraj. Je pač nabasal na eno iz preostalih 5%….

Pravzaprav je zanimiv DX-ov primer. Mu predlagam, da svoji predstavi MON potem, ko bosta enkrat imela družino. :-)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close