Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj pljuvanje po bolj izobraženih?

Zakaj pljuvanje po bolj izobraženih?

Poslušam tiste, ki imajo samo OŠ, SŠ. Stalno predavajo o tem kako so diplomanti nesposobni, kako niso za nobeno delo. Pa kako, da to ni vedel, če je pa študiran človek?
Če poslušam one, ki imajo diplomo, pogosto ropotajo kako je imeti doktorat breveze. Da oni znajo delat, doktorat je pa čisto nekaj brezveze.

Nevoščljivost?
Doktorje, ki jih poznam osebno, imajo dosti višje plače kot jaz. Očitno se jim je splačalo študirat. NImam občutka, da so neuporabni.

Ni nevoščljivosti, samo poglej celo legijo diplomantov FDVja ki so koristni manj kot voznik žerjava ki dela, oni pa sedijo na ZRSZju in si čohajo jajčka………. V Sloveniji je preveč ljudi ki diplomirajo in mislijo da zdaj pa minimalna plača 1500€ pa bog ne daj da bi se kaj umazali pri delu…… tu je problem, ne to da so diplomirani, ampak ker je takih OGROMNO pač posplošimo na vse ”diplomante” takšne in drugačne, sicer pa sam imam 6 stopnjo izobrazbe.

Naš šolski sistem je uničil vrednost stopenj izobrazbe… zaradi tega ker ne upoštevamo Gausove krivulje………………….. mi bi morali imeti VEČINO ljudi izobraženih nekje na 5 stopnji (tehniških smeri) potem pa bi moral biti odklon dol in gor, tako kot je po Gausu, ampak mi smo skozi socialne korektive in za to da ni treba faksov zapirat, dali ”vse” študirat in zdaj imamo 7 stopnjo v sredini in odklone dol in navzgor, kar uniči ravnovesje in smisel stopnje kot izobrazbe, ker še malo pa boš moral met 7 stopnjo da boš lahko čistilka…. to je potem problematično.

Stopnje izobrazbe so nekoč služile kot neke vrste sito pri prijavi na delovno mesto, zdaj ker je tako veliko s 7 stopnjo, bodo počasi zahtevali da si kar magister itn.

Je pa Slovenija tu Unikum, v Avstirji ni noben nikogar spraševal po izobrazbi.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ves matkic, par let nazaj, ko te je mamica se dojila, so bili diplomanti iskana roba, mnenje neizobrazenih pa cisto nic drugacno. Tako da ne nakladaj ker kot ponavadi, nimas pojma.
Dejansko gre tu za fausijo in pomanjkanja inteligence. Tisti z nizko izobrazbo enostavno ne morejo dojeti tega sistema sola – izobrazba – delo. Oni mislijo da mi po pisarnah cele dneve samo kafeje pijemo in delamo nic. Po njihovem mnenju je delo edino tisto, kar se dela z rokami. In to je edino delo ki kaj steje, ce delas kaj z glavo, to ne velja nic. In v eni fabriki oni ne vedno kaj vse je potrebno narediti, da sploh pride do tega, da oni lahko zacnejo delat z rokami. Oni misijo da narocila padajo iz neba. Hkrati pa ne premorejo toliko pameti da bi vedeli, da bi tudi mi znali opravljati njihovo delo enako dobro, po vsej verjetnosti se boljse kot oni sami, ampak nam to pac ni treba.

Jaz tega šinfanja ne slišim in ne občutim.
Živim v sredini, ki izobrazbo spoštuje…brez pretiravanja.

HAHAHAHAHAHAHAHA seveda bi ti zmogel opravljat enako dobro delo mojstrev obdelovalcev kovin ki imajo sicer samo 4 stopnjo pa imajo mojstrski izpit….. koga ti probaš pretentat tu no……. Jaz še predobro vem kako grejo naročila v firmah, in kako ”TEŽKO” je delo referenta v nabavi direkt iz faksa ki kliče stranke in se pač pogovarja v angleščini za robo ki jo dobavlja……. Vem pa tudi kako težko je delo v fabriki kjer sem delal kot pomočnik elektrotehnika.

Pa da boš vedo, jaz v firmi kjer delam, delam vse, z rokami in tudi v nabavi in prodaji, nabavim robo ki jo prodam, hkrati nabavim robo ki jo tudi VGRADIM (ja z rokami drugače ne gre) v tehnično opremo in hkrati imam diplomo………….

Tako da ne ti meni kako je tisto delo težko… ja mogoče kje je, večinoma pa je to prelaganje papirjev iz kupa na kup, ker proizvodnih fabrik ki se borijo za delov Sloveniji itak skorajda ni, (javni razpisi EUja in države ne štejejo!)

Če bi Slovenci zmogli delat z glavo, ne bi bli v takem zosu kot smo, krivi pa niso tisti ki so delali z rokami kajne? Ampak tisti ki delate kao samo z glavo….

Aja, če si DOBER, naročila padajo z neba, poznam konkreten primer… če pa si v povprečju, pa se morš malo zmigat, samo zakaj ne bi potem malo glave uporabo, pa prišo v najboljšega da bi naročial padala z neba? Aja tolko pa nimaš v glavi kajne, šment 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

matkic, tipicni primer praznoglavca z osnovno, mogoce 3 letno solo. Hvala da si s prakticnim primerom potrdil mojo tezo. In se samo za informacijo, “referent” je prva stopnja pisarniskega delavca, nad fabriko. Kaj so se naslednje stopnje, ti niti nima smisla razlagat, ker vem da ne bos doumel.

Razlika med mano in tabo je, da ti meniš, da si zato ker si diplomiral na Univerzi v MBju ali LJ ali Kopru ki je mimogrede gnojnica po rangu univerz v EU (Ljubljanska kot najboljša je nižje od 300tega mesta, MB in Koper sta tako za odstrel), nekaj več od ostalih, pa se ti sploh sanja ne, kako podpovprečen si…

Vzamem nazaj samo če si diplomiral na FERIju, medicini, ali strojništvu….. vse ostalo je običen šrot.

Daj ne sanjaj no, saj si boga za jajce prjel, ziher si direktor kake dobre fabrike ker si tak sposoben, kot Kordež on je tudi maher….

Ti demonstriraš point, zakaj se vsi norčujejo iz SLO diplomantov…. ravno zato, ker vsak luzer lahko dandanes diplomira, primer si ravno ti sam 🙂

Saj že tisti z staro diplomo se križajo ko gledajo bolonjce

hoces povedati da si sam se slabsi od luzerjev, ker nisi dipllmiral? glej, to naredis z levo roko, dobis duplo placo, pa celi dan bos samo kafetkal. Ha???

Med nisi zmogel ali nisi želel je razlika, pa če boš prebral še enkrat, malo boljše, boš prebral da jaz sem diplomiral, samo jaz se s tem ne hvalim, ker mi je nepomembno, meni je važno kaj oseba zna…

Sicer pa med nisi zmogel ali nisi želel obstaja veliak razlika, pa saj si 7 stopnje ali celo 7/II boš razumel kajne?

Dejstvo je, da je sistem popolnoma neučinkovit in smo zato tam, kjer smo, ker se ceni le nek papir, delo pa je popolnoma razvrednoteno.
Česar se tisti v JU (in podobni) še premalo zavedajo, da za njih ne bo kruha, če ne bo gospodarstva in ne tistih, ki bodo ustvarjali. Denar tudi ne pade z neba. 🙂
In če gospodarstvo propada, ker ni naročil in ker tisti, ki bi morali poskrbeti za posel, tega ne storijo, potem to ni znak njihove sposobnosti, ampak nesposobnosti.

Tako je, samo saj Robi ne morš zamerit tem frišnim diplomantom zadnjih let ki tako postavljajo v ospredje to njihovo izobrazbo, jaz bi postal depresiven, če bi se trudil 3-6 let za uni dipl, ki bi mi potem nekdo dokazal da je nekoristno ker sem brezposeln…… logično, raje živi taka oseba v svoje balončku, saj počil pa bo, prej ali slej, večini po par letih iskanja službe oz. ko vzamejo delovno mesto za katerega nikoli ne bi rabli uni dipl naziva…………

So pa izjeme, poznam marsikoga ki je res strokovnjak, in ga visoko cenim, ampak spet ni to zasluga njegove stopnje (dela doktorat) ampak njegove sposobnosti….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close