Zakaj plačujete za bančne storitve?
Škoda, ker si zgrešil bistvo teme in se posvetil pa recimo spolom. Pa po branju mislim, da si kar brihten. Škoda še enkrat !!!!!!!
[/quote]
Bistvo teme je bashanje slovenskih bank in postavljanje Revolut, N26 in podobnih novodbnih bank na piedstal. To je bistvo teme. Mogoče se je začela malenkost drugače, ampak nato jo je avtor (ti?) vodil točno na ta način, vzvišeno do ostalih, ki imamo račun pri slovenski banki. Nadaljuje(š?) s tem, da kaj pa rabiš banko za kaj drugega kot nakazila. Ko so mu predočeni argumenti, prične s srednjim spolom in spreobračanjem teme v tri različne smeri. Skratka, vedno najde nek argument, zakaj ima on prav in smo mi ostali (srednjespolci) bedaki.
Sori, to ni tema. To je izkazovanje svoje kvazi superiornosti zoper druge, ker imaš kao nek produkt ali storitev, s katerim si zadovoljen. Ne znaš pa sprejeti mnenja, da nekdo drug je pa zadovoljen z drugim produktom, čeprav je na prvi pogled dražji. Revolut pač ni enakovredna brick and mortar bankam s svojimi storitvami in to je dejstvo. Saj niti niso klasična oziroma prava banka.
Tako kot bo nekdo raje nosil kavbojke od črnih hlač in želel širni svet prepričati, da so kavbojke najboljše, noče pa sprejeti mnenja, da mogoče direktor na poslovni sestanek ne more priti v kavbojkah, nato pa začne z barvo kravate, potem pa s kafe mašino v poslovni stavbi. Nekako tako se ta tema razvija.
Zakaj plačujemo za storitve? Zato, ker želimo kaj več od nakazil na in z računa ter spletnih plačil, zato ker imamo zato ugodnejše pogoje, zato ker nam ni težko dati tistih 100-200 EUR (ocena avtorja) za storitve, pri tem pa nam še vseeno dovolj ostane za darila otrokom, če je to bilo izpostavljeno v prvem postu. Ampak avtor se s tem ne zadovolji, ker hoče dokazati svoj prav oziroma kar svojo superiornost.
Ko pa omenim ceno informacijske varnosti (najbrž nihče ni pomislil na to), pa vsi tiho. Denar dobiš s plačilom storitev strank ali pa z dokapitalizacijo. Iz lufta ne pride.
Zelo zanimivo pa je dejstvo, da so nekateri kadri na visokih položajih šli na brick and mortar banke/finančne institucije:)
https://techcrunch.com/2020/09/07/revolut-loses-its-head-of-regulatory-compliance-hires-two-former-amazon-execs/
A lahko potem še mene razsvetliš, koliko plačaš in kaj za to dobiš?
Ali te je mogoče to vprašanje zmedlo?
[/quote]
Jaz plačam vodenje banke 2 evra na mesec. Bilo je zlata vredno, ko so mi zlorabili kartico in sem imela človeka na drugi strani, ki je urgentno reševal te stvari zame in mi v roku vrnil denar. Pa poskusi pri N26, I dare ya.
Jaz imam na računu N26 v vsakem trenutku največ 200 evrov – do tod seže moje zaupanje tej banki.
Nisem srednji spol. Če ti ne znaš uporabljati slovenščine, se jo nauči. Srednji spol pri ljudeh ne obstaja. Če misliš, da s tem kažeš svojo superiornost, se motiš, kažeš samo svojo nerazgledanost in primitivnost. Normalni ljudje se tako ne pogovarjajo, srednji spol uporabljajo čudni izrodki na tem forumu.
Kredit dobim jaz pri vsaki banki (razen pri Revolutu, ker tega nimajo v ponudbi!), z veseljem me vzamejo, ker sem tako dober komitent oziroma imam takšne visoke prilive, zato mi tistih 10+ EUR mesečno ne pomeni veliko. Seveda za kredit plačam obresti, imam nekaj ekonomskega in finančnega znanja, nihče ni rekel, da mi dajo kredit zastonj ali mi ga celo plačajo ali kaj podobnega. To si ti namišljuješ, kot si namišljuješ s srednjim spolom nazivati ljudi.
Če ne znaš brati, preberi še enkrat, ni bilo govora o dobiti kredit, temveč imeti nižjo OM ob večjem paketu. Govora je pa bilo, da Revolut ne daje kredita, torej se ti sam zapletaš s svojimi predpostavkami. Torej, tako kot ti prideš s ceste, lahko tudi jaz pridem s ceste in dobim kredit pri vsaki slovenski banki. A na Revolut si že zaprosil za kredit? Ker najprej sprašuješ, zakaj rabimo slovenske banke, zdaj pa bluziš, da lahko vsak dobi kredit na slovenski banki. Kar seveda ni res, ker moraš imeti dovolj visoke prihodke in zavarovanje in še kaj. Zakaj zdaj kar naenkrat primerjaš slovenske banke s slovenskimi bankami, če je govora o tem, kako oh in sploh je Revolut in da so slovenske banke en k proti njemu? Moj odgovor je bil namenjen temu, da ne, Revolut ni primerljiv z brick and mortar bankami, ker ne nudi vseh storitev, ki jih marsikateri komitent potrebuje!
Lej, če je tebi Revolut dovolj in super banka, ki ustreza tvojim potrebam, go for it. Ne omalovažuj pa storitev slovenskih bank
PS: Moja banka ni dajala čudnih kreditov, tako da nehaj mešati jabolka in hruške in hrčke. Zapletaš se vedno bolj.
[/quote]
Dej se dvakrat preberi in mi potem povej TOČNO kaj dobiš od banke. Ne nekaj v smislu “nižje obrestne mere”. Res nelogično nabijaš. Najprej poskušaš tvojo banko pohvaliti, da ti da 375 k € kredita, takoj zatem razlagaš, da bi ti itak vsak dal 375k€ kredita, ker imaš za to dovolj prilivov.
Ne, Revolut in podobni ne dajo kreditov v Slovenijo, no, nekateri mogoče, nekateri ne. Ne vem zakaj si se tako obesila na Revolut, če sem ti miljonkrat napisal, da ni edina taka banka.
A potem znaš DEFINIRATI to kar dobiš pri banki za 10€ mesečno, ali ne? A mi znaš res povedati “kje drugje sem dobila najboljši kredit s takim obrokom in tako obrestno mero in potem bi to stalo toliko, pri teh sem ob pogoju odprtja računa dobila tak kredit”. Ker če je tekoči račun pogojza ugoden kredit ga pač odprem ko rabim kredit, pa ne mi nakladata, da lahko bolj kvalitetno plačaš UPN/dvgneš denar/izvajaš nakazila/filaš paypal/prejemaš plačo od nekoga, ki ima brerzplačen račun na revolut (ali kje podobnega).
PS tudi pri tvoji banki boš ugotovila, če te nekdo prijavi, da si malo preveč dolžna, bo račun blokiran. Še Jankoviće so blokirali, pa tudi tebe bodo, če bo BS tako zahteval. Pa če boš nakazala nekaj nekomu preveč ti ne bodo stornirali nakazila…..medtem ko, če bo tebi država nakazala preveč, ti pa bodo odtrgali z računa.
Jaz plačam vodenje banke 2 evra na mesec. Bilo je zlata vredno, ko so mi zlorabili kartico in sem imela človeka na drugi strani, ki je urgentno reševal te stvari zame in mi v roku vrnil denar. Pa poskusi pri N26, I dare ya.
Jaz imam na računu N26 v vsakem trenutku največ 200 evrov – do tod seže moje zaupanje tej banki.
[/quote]
Ah ne, pri teh N26 pa teh zadevah jaz enostavno zaklenem kartico in mi ne moreš nič vzeti. Je pa bilo tako, da SEM BIL tarča prevare pri NLBju in so se mi enostavno zmotali ven in rekli da nič ne morejo. A veš zakaj? Zato, ker je ponudnik, pri katerem sem naročal čez en mesec poslal isto stvar ŠE ENKRAT in mi to spet zaračunal. Takrat so enostavno pogledali, ali gre za tipično prevaro (krajo podatkov) in ali so potemtakem primorani plačati. Ker niso bili mi niso nič vrnili in se z mano niso več ubadali. Tudi niso mi dovolili, da bi tipa blokiral z moje kreditne, ali karkoli. Zadevo sem moral preklicati.
Ja, pa imel sem premium de la premium. Zdej glede teh N26 in Revolut itd je pa tako, da so za ene države bolj odzivni kot za druge. Sprašujem pa na splošno, imaš tudi v SLO od zerlo poceni do zastonj bančne storitve.
Dej se dvakrat preberi in mi potem povej TOČNO kaj dobiš od banke. Ne nekaj v smislu “nižje obrestne mere”. Res nelogično nabijaš. Najprej poskušaš tvojo banko pohvaliti, da ti da 375 k € kredita, takoj zatem razlagaš, da bi ti itak vsak dal 375k€ kredita, ker imaš za to dovolj prilivov.
Ne, Revolut in podobni ne dajo kreditov v Slovenijo, no, nekateri mogoče, nekateri ne. Ne vem zakaj si se tako obesila na Revolut, če sem ti miljonkrat napisal, da ni edina taka banka.
A potem znaš DEFINIRATI to kar dobiš pri banki za 10€ mesečno, ali ne? A mi znaš res povedati “kje drugje sem dobila najboljši kredit s takim obrokom in tako obrestno mero in potem bi to stalo toliko, pri teh sem ob pogoju odprtja računa dobila tak kredit”. Ker če je tekoči račun pogojza ugoden kredit ga pač odprem ko rabim kredit, pa ne mi nakladata, da lahko bolj kvalitetno plačaš UPN/dvgneš denar/izvajaš nakazila/filaš paypal/prejemaš plačo od nekoga, ki ima brerzplačen račun na revolut (ali kje podobnega).
PS tudi pri tvoji banki boš ugotovila, če te nekdo prijavi, da si malo preveč dolžna, bo račun blokiran. Še Jankoviće so blokirali, pa tudi tebe bodo, če bo BS tako zahteval. Pa če boš nakazala nekaj nekomu preveč ti ne bodo stornirali nakazila…..medtem ko, če bo tebi država nakazala preveč, ti pa bodo odtrgali z računa.
[/quote]
Za razliko od tebe jaz ne uporabljam različnih nickov v isti temi, jaz nimam 375.000 EUR kreditov, vseh doslej se mi ne da seštevati, ampak jaz sem drugi avtor od tiste avtorice. Površnost.
Kdo je rekel, da moraš odpreti račun na slovenski banki, če ga ne rabiš?! Spet tvoja površnost. Daj, nauči se brat, če se že potrudimo in ti argumentiramo, zakaj imamo MI račun odprt pri slovenskih bankah. Moje je izrecno, da če tebi Revolut/n26 ustreza, pač imej tam račun, ne smatraj pa ostalih za bedake, ki imamo račun na slovenski banki. Res, s tabo se je težko pogovarjati, ker nikamor ne prideš, ker enostavno ne sprejmeš drugačnih mnenj.
Vem tudi, kako deluje izvršilno pravo in ne vem, zakaj bi bil to problem, seveda ti zablokirajo račun, če ne plačuješ dolgov, to ni nič novega, dolgove je treba povrniti iz prazgodovine skoraj, če ne vračaš dolgov, pač obstajajo različni instituti za njihovo vračilo.
Pa spet, nisem jaz avtor navedbe slabih izkušenj z Revolutom. Res, pozornost ni tvoja dobra stran.
Samo moj pogled na zadevo. Pri SKB, sem že krepko preko 25 let. Z banko sem bil v bistvu do sedaj vedno zadovoljen……. toda zadnje čase, sploh po spremembi lastnika , ki so po novem Madžari, skoraj vsak mesec novo presenečenje. Obresti itak 0 pa naj bo vezava ne vem kakšna. Redno dvigujejo nadomestilo za vodenje računa ( novo bo z 1.2.2021 iz 2,5 na 2,7€ ), zmanjšujejo že itak nizke obresti na varčevalnem računu zmanjšujejo ugodnosti, ker pač njihovega bankomata ni v našem kraju. Do nekaj mesecev nazaj smo lahko brez provizije dvigovali na NKBM, sedaj plačam 0,60 € za dvig itd……
Torej plačam vodenje računa, E-bančništvo, vsako položnico in trajnike in ne vem še kaj.
Razumem, da banka ni socialna ustanova, ampak podjetniška firma, vendar se mi zdijo njihove vsakoletne poteze, beri podražitve malo pretirane.
V začetku leta 2020 varčevalni račun 0,3 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} obresti nad tri leta, nato sredi leta na 0,2 in sedaj 0,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Nekaj sem si “prišparal” za stara leta in sem vseeno upal, da bo iz tega nekaj več.
Pa nisem požrešen, vendar vse kaže, kot se govori, da bom moral banki še plačati, da bo sploh hotela moj denar hraniti.
No ko pa pogledam njihovo ponudbo kreditov, tam je pa drugače… obresti ohoho, kar zanimive , seveda za banko.
Vem , kaj mi boste svetovali, pa itak to že sam vem.
Zamenjaj banko in je seveda tudi bom.
Navkljub situaciji, obstaja še nekaj bank, ki ponudijo več.
To je samo moje mnenje, vesel bi bil pa še vaših nasvetov.
Hvala in lep pozdrav
Silvo
[/quote]
Nekih blaznih obresti zdaj ne boš dobil nikjer, zato se glede tega zdaj nima smisla sekirati. Ja, so razlike med bankami, vedno bodo, ampak pričakovati neko normalno OM je pa utopija. Seveda se to lahko jutri spremeni, ne vemo.
Glede na to, da če prav razumem, si pred penzijo, se nekih rizičnih naložb ne moreš iti, vsaj ne z večjim delom svojega premoženja. Torej bi zate morda bilo najbolje investirati denar v cegle (načeloma nisem za to), če ga imaš preveč, oziroma ga dobro razpršiti, seveda pa ugotoviti, koliko lahko tvegaš in s kolikšnim delom svojega premoženja, ter kdaj boš potreboval kakšen znesek. Če rabiš na lagerju več denarja, ker nikoli ne veš, kaj se zgodi recimo zdravstvenega, potem ni ravno veliko druge alternative kot banka, sploh če si doslej imel svoj denar na banki. V bistvu bi moral o tem razmišljati prej, ker banka na dolgi rok nikakor ni smotrna naložba, vsaj ne v mladih letih in z vsem portfeljem, ampak ti si imel denar na banki, obresti so mogoče pokrile inflacijo, zdaj pa še tega ne, zdaj te pa to moti. Prej bi te moralo, da nisi dobil več z razpršitvijo portfelja med različne in seveda različno tvegane instrumente.
Torej, moje mnenje je, če si pred penzijo, nimaš ravno veliko izbire, ker bi tvoja stopnja tveganost morala biti nižja, ker ne varčuješ na dolgi rok. Če je moje mnenje napačno in si mlajši, potem v roke kakšen priročnik o zdravih financah in nalaganju, predvsem pa ne pozabi, da je najpomembnejše imeti v mislih svojo nagnjenost k tveganju in cilje (če bi te 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} padec tako šokiral, da bi vse izplačal, odmisli karkoli početi na delniškem trgu).
Glede bank in njihovih storitev je najbolje, da najprej pogledaš, kaj točno je tisto, kar ti potrebuješ, nato pa ponudbe različnih bank. Lahko vzameš čisto osnovni paket, ki je poceni, a boš doplačeval določene druge storitve, lahko vzameš najdražjega, če potrebuješ vse storitve, ki so v njem vključene. Tega mi ne vemo.
Osebno, in to je res moje osebno mnenje, Delavski hranilnici ne zaupam in ne bi bila moja izbira, niti na daleč ne. Raje več plačam drugi banki kot pa da grem na DH. Ampak kot rečeno, to je moje mnenje in seveda se razlikuje od večine drugih ljudi:)
Sori, zgoraj ni dovolj jasno. V cegle mislim, če nameravaš oddajati, da imaš nek dokaj stalen mesečni prihodek. Ne pričakovati bogatije, pa predvsem je z oddajanjem ogromno dela, lahko tudi problemov, ampak jaz osebno, če si pred penzijo, neke druge alternative pač ne vidim (delniške naložbe so preveč tvegane, pa so proti današnjim novotarijam še dokaj stabilne, čeprav se z marsičem da zaslužiti, se da tudi ogromno izgubiti – to pa je, No Risk No Reward).
Se je pa treba zavedati, da če boš denar rabil takoj (npr kakšne zdravstvene storitve), stanovanja ne moreš kar takoj prodati in priti do gotovine.
Torej, zelo odvisno je od tega, kaj točno hočeš oziroma pričakuješ v prihodnosti, za kaj želiš imeti denar. Za redno mesečno porabo, za izredne situacije, za backup, za uživanje…. Ne vem. To moraš vedeti sam. Na podlagi tega, svojih preferenc, se nato odločaš za naložbe, oziroma v tvojem primeru najprej za banke. Pa seveda, tvoje nagnjenosti k tveganju.
Samo moj pogled na zadevo. Pri SKB, sem že krepko preko 25 let. Z banko sem bil v bistvu do sedaj vedno zadovoljen……. toda zadnje čase, sploh po spremembi lastnika , ki so po novem Madžari, skoraj vsak mesec novo presenečenje. Obresti itak 0 pa naj bo vezava ne vem kakšna. Redno dvigujejo nadomestilo za vodenje računa ( novo bo z 1.2.2021 iz 2,5 na 2,7€ ), zmanjšujejo že itak nizke obresti na varčevalnem računu zmanjšujejo ugodnosti, ker pač njihovega bankomata ni v našem kraju. Do nekaj mesecev nazaj smo lahko brez provizije dvigovali na NKBM, sedaj plačam 0,60 € za dvig itd……
Torej plačam vodenje računa, E-bančništvo, vsako položnico in trajnike in ne vem še kaj.
Razumem, da banka ni socialna ustanova, ampak podjetniška firma, vendar se mi zdijo njihove vsakoletne poteze, beri podražitve malo pretirane.
V začetku leta 2020 varčevalni račun 0,3 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} obresti nad tri leta, nato sredi leta na 0,2 in sedaj 0,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Nekaj sem si “prišparal” za stara leta in sem vseeno upal, da bo iz tega nekaj več.
Pa nisem požrešen, vendar vse kaže, kot se govori, da bom moral banki še plačati, da bo sploh hotela moj denar hraniti.
No ko pa pogledam njihovo ponudbo kreditov, tam je pa drugače… obresti ohoho, kar zanimive , seveda za banko.
Vem , kaj mi boste svetovali, pa itak to že sam vem.
Zamenjaj banko in je seveda tudi bom.
Navkljub situaciji, obstaja še nekaj bank, ki ponudijo več.
To je samo moje mnenje, vesel bi bil pa še vaših nasvetov.
Hvala in lep pozdrav
Silvo
[/quote]
Sparkasse ima nek pozitivni račun kjer imaš ob 1000€ na računu vodenje zastonj, pa tudi dvigi so kar jaz vem zastonj. Pri SKBju maš neke pakete kjer moraš plačati, pa imaš potem nekaj dvigov in plačil zastonj, sam to je potem seveda že dražji od sparkasse
Glede plačil UPN / dvigov in podobnih zadev je vedno potrebno pogledati vsepovsod. Če se ti da s tem ukvarjati si denar prenakažeš na Revolut in iz tam plačuješ UPN, pa je vse zastonj, recimo.
Našparan denar je slabo čuvat na stara leta, ker žal evroobmočje ne deluje tako, da bi to podpirali. Treba je v delnice dajat, po možnosti z dividendami.
Da odgovorim na vprašanje: pojma nimam, koliko plačujem niti se mi ne da s tem ukvarjati, dobim pa vse, kar pač je možno. Ziher lahko tudi Pošto bojkotiraš pa iščeš alternative, pa še na desetine drugih storitev, ampak komu se da. Najbolj smešni so tisti ultra “pomembneži”, ki se skregajo in potem celi užaljeni grejo drugam (dokler se še tam ne skregajo) in še 2 strica in 3 tete prepričajo enako. Če misliš, da si ful na boljšem, ker nimaš klasične banke, pač uživaj v tem, ne vem, zakaj nerviranje, kaj imajo drugi.
prednisone price canada buy 10 mg prednisone prednisone 20 mg tablet price
https://prednisonet.com prednisone no rx
prednisone tablet 100 mg prednisone daily use prednisone sale
Jaz sem bila pri N24 ob 800 evrov, ker to pač ni banka, na katero lahko stopiš in prijazni osebi poveš, da je šlo za goljufijo. Kot pri eurocardu. In imajo zelo kratke zastaralne roke.
Tako da vam svetujem, da ne plačujete večjih zneskov prek teh bank.
Hipotetično – kupiš karto za koncert čez tri mesece – koncerta ni, denarja pa ne moreš zahtevati nazaj iz golega dejstva, da je rok ob nakupa za pritožbo že potekel.
Forum je zaprt za komentiranje.