Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj otroci ne ubogajo? :)

Zakaj otroci ne ubogajo? :)

Ker sem včeraj v silni naglici pomotoma eno temo objavla na SČ, ki je bila namenjena tukaj, se pač spodobi, da to popravim 🙂

Kako lahko starši pričakujejo poslušne otroke, če:

Tarzan hodi naokoli na pol gol,
Pepelka prihaja domov ponoči,
Ostržek se stalno laže,
Aladin je kralj tatov,
Batman vozi 320km/h,
Trnuljčica cele dneve spi,
Sneguljčica pa živi s kar 7 tipi.

Ne smemo biti presenečeni, če so otroci neposlušni. To so jih naučile pravljice.

Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanim,in to večinoma
nosimo celo življenje s seboj.:)

to misliš, da na neposlušnost 🙂

ne samo neposlušnost,tudi ostržki,sneguljčice….ipd

aha :))

KAJ SE POČNE NA ZMENKU S FANTOM/PUNCO?

Zmenki so zato, da bi se ljudje zabavali, in to bi morali vsi izkoristiti, da se bolje spoznajo. Celo fanti znajo povedati kaj zanimivega, če jih dovolj dolgo poslusaš!

Jasna, 8 let (od kod ji to? od mame?)

Na prvem zmenku si pripoveduješ zanimive zgodbice, da si potem želiš na zmenek tudi drugič!

Niko, 8 let (hmmm)

KAJ BI NAREDIL, ČE BI ŠLO NA PRVEM ZMENKU VSE NAROBE?
Jaz bi šel domov in se delal, da sem mrtev. Potem bi poklical časopis in jim rekel, naj pripravijo osmrtnico!

Darko, 9 let (to tudi mene včasih prime…)

KDAJ SE LAHKO PRVIČ POLJUBIŠ?
Če je bogat in ima polno denarja.

Jelena, 7 let (ta ima ziher kakšno starejšo blond sestro)

Ko se s punco enkrat poljubiš, se moraš z njo poročiti in imeti z njo otroke. Tako ti je to!

Dejan, 8 let (da, Dejan, na žalost je res tako)

KAKO SE ODLOČIŠ, DA SE JE TREBA POROČITI?
Prvo moraš najti nekoga, ki ima rad iste stvari kot ti. Če naprimer ti rad gledaš nogomet, mora biti to všeč tudi njej, pa še čips in pivo ti mora prinest.

Marko, 10 let (popolnoma ma prav)

O teh stvareh ne odločas sam. Bog to odloči že zdavnaj vnaprej in ti to samo sprejmeš!

Ivana, 10 let (nekaj je na tem)

KATERA LETA SO PRAVA ZA POROKO?
Najboljše je biti star 23, ker potem poznaš svojega moža že vsaj 10 let.

Sandra, 10 let (če pri trinajstih se niste imeli resnega, se pazite:))

Ni najboljših let za poroko. Da se poročiš, moraš biti enostavno velik bedak!

Filip, 6 let (fant ima slabe izkušnje)

ALI JE BITI BOLJE POROČEN ALI NE?
Jaz ne vem. Ampak nikdar se ne bi poljubljal s svojo ženo. Nočem, da postane debela!

Marko , 8 let (res bister)

Deklice se ne rabimo poročiti! Ampak fantje rabijo nekoga, da jim čisti!

Marija, 9 let (ona že ve…)

IN NAJBOLJŠE ZA KONEC
KAJ MORAŠ NAREDITI, DA JE ZAKON USPEŠEN?
Mož mora ženi ves čas govoriti, da je lepa, tudi takrat, ko zgleda kot avtobus!

Stanko, 10 let (absolutni zmagovalec, tale Stanko)

Otrok ni računalnik, da bi ga sprogramiral in bi deloval po naših ukazih.

Ko se otrok zave samega sebe, začne delovati v lastno korist in tako, kot mu velevajo občutki.

nimam pojma zakaj otroci ne ubogajo??!!!::)))))

verjetno ker so bitja tako kot mi samo še morajo dorast in imajo čustva tako kot mi,in niso neki roboti ki padajo na ukaz staršev…

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

zato, ker preveč pravljice berejo 🙂

zato, ker preveč pravljice berejo :)[/quote]
Neuboganja smo jih naučili mi, ker mi njih ne ubogamo.
Otroci pa le posnemajo.

hahaha 😀

zato, ker preveč pravljice berejo :)[/quote]
Neuboganja smo jih naučili mi, ker mi njih ne ubogamo.
Otroci pa le posnemajo.[/quote]

koga to ne ubogamo? 🙂

Ja svojih otrok…..Ali imaš ti Bibitka koga drugega v mislih ?

Otroci opazijo, da večkrat nočemo narediti nečesa, kar si želijo in potem se oni obnašajo do nas isto. Če se ne držimo takšnih pravil, ki veljajo za njih, pa to doživljajo kot krivico.

Drugače pa ne ubogajo tudi zato, ker nimajo volje ali pa se naše želje razlikujejo od njihovih.

ne, jaz nisem imela nič v mislih. zanimalo me je samo, kaj si ti imel v mislih?

a potem praviš, da je otroke treba ubogat? no ta ideja je pa za ponucat 🙂

Otroci se učijo predvsem z zgledom…..Lahko rečem, da je nemogoče od otroka pričakovati nekaj, česar ga sami ne naučimo z zgledom.

Seveda to ne pomeni, da otroku dovolimo vse…Ampak, da otrok pozna razlog, zakaj ne more biti po njegovem.

Otroci se učijo predvsem z zgledom…..Lahko rečem, da je nemogoče od otroka pričakovati nekaj, česar ga sami ne naučimo z zgledom.

Seveda to ne pomeni, da otroku dovolimo vse…Ampak, da otrok pozna razlog, zakaj ne more biti po njegovem.[/quote]

to je pa čisto nekaj drugega… otroku dajati vzgled …. ali otroka ubogati :)))

Oboje…Tudi uboganje je nek vzgled.
Z uboganjem otroku pokažemo spoštovanje, da spoštujemo njegove želje, ga imao radi…In tako je več možnosti, da bo tudi otrok do nas takšen.

Z uboganjem otroku pokažemo spoštovanje, da spoštujemo njegove želje, ga imao radi…In tako je več možnosti, da bo tudi otrok do nas takšen.[/quote]

to o uboganju mislim da ni tako…., mogoče pa imaš prav. ne vem 🙂

Robi mora imet velik izkušenj. 🙂

ni nujno, izgleda, da je bolj teoretik 🙂

Z uboganjem otroku pokažemo spoštovanje, da spoštujemo njegove želje, ga imao radi…In tako je več možnosti, da bo tudi otrok do nas takšen.[/quote]

am..Robi? 🙂

Se pravi, jaz rečem, gremo ven. Nečak reče, ne ne gremo. In potem smo doma.
Raziskave so pokazale, da če straši uporabljajo tako metodo, jih otrok sploh ne spoštuje.
Da mu pokažemo spoštovanje, ga ne rabimo ubogati, ampak mu nudimo varnost, zaščito, ljubezen ter ga seveda pohvalimo, ko sam nekaj naredi, reče, …
Na žalost je tako, da otroci bolj spoštujejo starše, če so starši bolj strogi. Naloga staršev pa je, da otroka naučijo preživetja v tem svetu, ga naučijo bontona, ga naučijo kako se obvarovati, po drugi strani, pa mu morajo pustit, da lahko sam raziskuje svet, vendar ga morajo starši usmerjati in paziti nanj.

To je res….Tadej pa ima zdaj prav….Imam 2 otroka.

To je sicer res..Saj sem napisal, da to ne pomeni, da mora biti vedno po njegovem. Nobena skrajnost ni dobra..Ne represivna in ne permisivna vzgoja…Umetnost je najti pravo, srednjo pot.

Otrok seveda ne bo spoštoval staršev, če bodo le-ti žrtve in če otrok lahko z njimi manipulira.

Zato se sam prav tako bolj nagibam k avtoritativni vzgoji. Vendar preveč avtoritete tudi ni prav, saj potem otrok dobi občutek, da ni nič po njegovem in je potem otrok žrtev in nima več občutka, da ga imajo starši radi.

Da otroku pokažemo spoštovanje, ga moramu tudi ubogati in ga upoštevati..Ne pa vedno..Seveda..

No ja, Robi, mislim da nobene srednje poti. Obstaja samo ne-mlatenje prazne slame. To je vse. Avtoritarna vzgoja ni potrebna, če otroka doleti normalna kazen za svojeglavosti in hudobije. Otrok se bo naučil imeti svoj prav, saj ga na ta način ne zatolčemo. Vsako pravilo v vzgoji mora imeti višji cilj: svobodo. Sicer pa otroka res zatremo.

To je res….Tadej pa ima zdaj prav….Imam 2 otroka.[/quote]

aaaaa, torej ti iz prakse to pišeš. pomeni ubogaš oba, ali samo enega, vedno ali samo občasno 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close