Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zakaj odstopi skorja na kruhu?

zakaj odstopi skorja na kruhu?

Za vse kruhopeke, ki pečete kruh v aparatu imam vprašanje. Ali tudi vam vedno odstopi zgorna skorja. Sicer čisto na tanko (kot če se mi lupimo , če nas opeče sonce – no ja, malo bolj na debelo pa res). Mojemu kruhu se to vedno dogaja. Res vsakič. Zakaj? kaj naj naredim, da bo tudi zgornja skorja ostala kompaktna?
Hvala in lahko noč!
Arja

Ja, tudi meni se dogaja podobno. Na sredini mi med peko celo pade “skupaj”, ceprav
pred tem lepo vzhaja. Tudi jaz bom vesela kaksnega namiga za bolj estetski kruhek,
dober je pa ne glede na izgled, a ne?

Meni je kruh med peko padel skupaj, če sem dala preveč kvasa. Ko sem zmanjšala količino, nisem imela več teh problemov.

Ja res je, če ga dam jaz pečt na dolgo varjanto, kjer dlje časa vzhaja dam malo manj kvasa ker preveč vzhaja – čist do pokrova., pol pa nima več prostora pa skupi pade, tko da je sedaj kar v redu, če se pa le da ga pa pečem na tahiter program pa je. Ravno zadnjič je imela sodelavka podoben problem in me je klicala domov in rekla, Nataša a naj mu vrata odprem, da bo šel ven?

Men tud skup pade, ko se začne pečt.
Imam pa drug problem , imam Clatronika z eno metlo in ko pečem na hitrem programu iz bele moke notri ni dobro pečen, skorja je skoraj preveč not pa ne.Je pa res ,da nimam slovenskih navodil, ker je bil aparat kupljen v tujini,nemška in angleška navodila so pa za isti recept tako različna ,da si nimam kaj pomagat, razlika je pri istem receptu v količini in tudi kakšna sestavina manjka. Prosila bi vas, če ima katera tak aparat, če mi napiše saj 2-3 osnovne recepte.

Hvala in lep pozdrav Tina

Tina, jaz ga imam, ampak tistega z dvema metlama, pa se mi vedno lepo speče.
Za začetek en recept.
500 dag moke (jaz dam kar tisto, ki jo imam trenutno pri roki, ponavadi belo)
350 ml mešanice vode in mleka
približno polovico (malo manj) kocke kvasa, ki ga zmešam z malo vode (vzamem od tistih 350 ml), žlčko sladkorja in malo moke, ter pustim vzhajati.
1 mala žlička soli.
Potem vse zmečem v aparat in čakam, ter po potrebi popravljam (dodam moko ali tekočino).
Dober tek!

jaz sem ga pekel v krušni peči pa mi je kar fejst spokal zakaj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close