Zakaj nočejo punce na kmete
Ni mu lahko, ko vas je vedno toliko na novo, je pa malo bolj enostavno, ko vsi pišete (skoraj) enake komentarje z vedno isto temo :/[/quote]Ježešmarija kako pikamo danes :))))
Saj se vendar ne bomo postavljali na njegov nivo… Kako je že tista …. kdor se prereka z idioti je … idio*t :)[/quote]Kaj pa vem, stalno eni in isti komentarji proti tistim, ki pišemo prijavljeni in si o nas lahko izdelajo neko mnenje, se norčujejo iz napisanega, “zbirajo” podatke…kr neki. Sami se skrivajo za neko anonimnostjo in ko ubožčki nimajo kaj drugega dodat privlečejo na plan koliko časa je kdo, in kaj napisal….
In to jim je kao (idiotski) argument… kaj pa vem… :/Nič bat, ti kar ostani, mene bolj zvija če te ni….. :))))))
Ježešmarija kako pikamo danes :))))
Saj se vendar ne bomo postavljali na njegov nivo… Kako je že tista …. kdor se prereka z idioti je … idio*t :)[/quote]Kaj pa vem, stalno eni in isti komentarji proti tistim, ki pišemo prijavljeni in si o nas lahko izdelajo neko mnenje, se norčujejo iz napisanega, “zbirajo” podatke…kr neki. Sami se skrivajo za neko anonimnostjo in ko ubožčki nimajo kaj drugega dodat privlečejo na plan koliko časa je kdo, in kaj napisal….
In to jim je kao (idiotski) argument… kaj pa vem… :/Nič bat, ti kar ostani, mene bolj zvija če te ni….. :))))))[/quote]
YES, jaz nisem anoninem tak kot ni Spider pa Mariborcan, torej mi zmagamo 😛
Si pomislila, da morda ni problem v mnenju, temveč v načinu kako je izraženo? Ljudje so namreč največkrat občutljivi na vzvišenost in po tvojem zadnjem delu, ki si ga tu napisala, bi lahko človek pomislil, da imaš tudi ti težavo sprejemat drugačno mnenje in da pravzaprav od drugih pričakuješ, da bodo svojega spremenili ter povzeli svojega.
SE PODPIŠEM[/quote]
Jaz pa ne podpišem!
Tamlade, bi drvele na kmete, če bi tamladi manj mislili na nov “traktor”, ki je boljši od sosedovega, če bi tamladi odpeljali tamlado na morje, ali vsaj v toplice, ko ni velike sezone dela na poljih.
Ženske so pripravljene garati za nekaj dni odklopa!!!
Ko se bo spremenila miselnost, ki je zasidrana v slovenskem kmetstvu, da je treba garati od sonca, do noči, se bodo mladenke odločale za kmečkega sina!!
torej, dolker bodo stali na kmečkih dvoriščih “traktorji”, ki presegajo zahteve, audiji in mercedesi in kaj vem kaj še, ki so namenjeni samo za k nedeljski maši, bo tako kot je!!
Malce sem karilkiral, a tako je!
Počakaj še malo, ko bo še večja kriza in ko več ne bo sociale in ne denarja za hrano….[/quote]
To si čisto realno zadel. Po vojni so kmeta degradirali, vse je sililo v mesta in tovarne, zdaj je pa že druga pesem. Hrana je zelo zelo draga, službe so slabe, plače majhne in počasi bo lažje preživeti na kmetiji.
Lp.sem opazil,da se na tej strani ful dogaja zato bi tudi sam malo pokomantirov vse to dogajanje.
prihajam iz srednje velike kmetije kjer se čez leto kr najde precej dela tko ,da res ni dolgčas in dela se najde za vsakega nekaj.Res sm še samski in kuker kaže bom tudi ostal ker res ni več deklet,da bi imele veselje pridit na kmetijo živet.če se pa bo našla kejšna bi pa poskrbel tako da bi obderžala svojo službo saj nikjer ne piše da mora pustiti svoje sanje zaradi kmetije.če bi mi pa pomagala bi bil pa presrečen.Saj niker ne piše da mora biti 24h vezana na kmetijo in v teh časih se da kmetijo tako urediti da lahko z lahkoto dela samo eden tako zjutraj in zvečer. Glede tašče imamo lahko tako fantje probleme kot dekleta tko da če se le da svoj stanovaje svoj vhod ali hiša nekje drugod.Poznam nekega fanta s kmetije,kjer punca tudi ne stopi čez hlevski prag pa glih tako sta srečna skupaj ne vem zakaj se misli da smo vsi kmečki fantje taki bav bavi ker se meni zdi da res nismo.
No upam da se bo ta logika o kmetijah kaj spremenila drugače bomo pa pač fantje s kmetij živeli samski stan :)))))))))))))))
Kuker sem jaz spremljal te zadeva sem opazil, da nobena ne išče kmetije s katero bi šla živet, večina, če ne kar vse, pa iščejo FANTA/moškega, ki bi mu nekaj pomenile…..
Tako, da dečko dragi tvoja kmetija ni nobena ovira. 😉
Upam, da boš to kmalu (še pravi čas) skapiral….. 🙂
Ma ne nisem, pomoje imajo vse ženske isto razmišljanje (nekje do 25 leta študirajo samo na oh in sploh kje bi našle koga z materialnimi dobrinami in podobno, na kraj pameti jim ne pride kakšne “kmet” po 25 pa čustveno dozorijo in začnejo razmišljati v smeri ljubezni in ko je posredi ljubezen ni nobena kmetija ovira
Ja, je res, da ženske ne želijo na kmete. Na podeželju je zelo zelo pogost pojav, ko moški ostane sam na kmetiji. Najde se tudi kaka samska ženska, ampak ponavadi to pomeni, da je vdova. Samski moških, ki niso ne ločeni, ne vdovi, je pa na kmetijah ogromno. Ženske se odselijo v mesta, moški pa ostajajo na kmetijah, samski.
Seveda se najdejo tudi ženske, ki gredo oz. ostanejo na kmetih, ampak zelo malo. Večina se jih odseli v mesto. Iz mesta na kmete pa ženske skoraj, da ne gredo. Vsaj na kmetijo ne.
Ma ne nisem, pomoje imajo vse ženske isto razmišljanje (nekje do 25 leta študirajo samo na oh in sploh kje bi našle koga z materialnimi dobrinami in podobno, na kraj pameti jim ne pride kakšne “kmet” po 25 pa čustveno dozorijo in začnejo razmišljati v smeri ljubezni in ko je posredi ljubezen ni nobena kmetija ovira[/quote]Da ni drugo ime za čustveno dozorelost obup–
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Pa še zakaj ženske ne želijo na kmetije?
Čisto enostavno. V službi delaš 8 ur, imaš dopust, plačo, po službi si prost. Če imaš pa kmetijo pa to pomeni, da prideš iz službe, garaš še na kmetiji, greš pozno spati, zjutraj pred službo nakrmiš živino, pomolzeš krave.
Če imaš tako veliko kmetijo, da se lahko preživljaš s kmetijstvom je sicer malce bolje, ampak vseeno. Tu ni tako, da boš sredi poletja užival dopust, ker takrat je treba seno spravljat, delat na njivi. Tu ni popoldanskega počivanja, ker krave ne zanimajo počitki.
Potem posadiš celo njivo, pride toča pol uniči, potem pride suša, uniči ostalo. Garal si celo leto, plače pa ni.
Preprosto lažje je hodit v službo in ljudje težimo k temu, da čim več zaslužimo s čim manj napora.
Že same vedo zakaj nočejo na kmetijo,pusti jih.Če boš iskal na silo pa se opovedal vsemu za čimer stojiš boš najdel še eno kravco ,ki ti bo vse pobrala. Kle na gorenjskem v mojem koncu je en kup takih revežov ,ki so se pri 40 spečali za takimi preračunljivkami,zapravili grunt za take punčke in se nato zapili. Najbolje je čeprav tudi tvegano da bi poiskal kako dekle iz ukrajine al pa drugih vzhodnih držav,poznam nekoga,ki se ima prav lepo punca izučena,tudi on je zaključil faks skupi sta 7,8 let,imata že dva otročka in super jima gre,odkar ju poznam je še nisem videl v hlevu razen na njivi,pa na traktorju. Možakar prej je sprobal kupček pridnih Slovenk pa je vsaka stisnila rep med noge, ko je omenil kmetijo. On sedaj živi lepo življenje,tista bivša dekleta,sedaj že tetice za direktorje in manegerje pa še zmeraj jambrajo kako ni nobenega za njihov nivo. Tako da tudi kot tip imaš veliko izbire,če ni v merkatorju se pa v šparu najde kaj zate. Ni se treba nič sprijaznit z tem da boš sam,samo hrabro. Zdej se bo itak usul komentarjev da so ukrajinke pa ostale vzhodnakinje same k…,prostitutke,preračunljivke itd. Ne ne ženske so tako kot ve,povsod se najdejo take in drugačne in delajo vam konkurenco zato pa vam gredo v nos.
Avtor tole je pa zelo lepo napisano in zelo resnično zgleda,da bo res treba it mal po svet pogledat če je še kje kejšno tujo dekle ki ji ni odveč priti na kmete in,da vidi še kej druzga v kmetiji kot sam garanje pa kokr se jest spoznam na kmetih še noben lačn ni bil.Tko da bo treba še mal počakat, da grejo časi še mal na slabše potem bomo pa vidl kako bo na tem svet.
Forum je zaprt za komentiranje.