zakaj ni nikjer
:-)))
To je bla ziher samo krinka…..100% so imeli še kaj skritega pod …
plaščem? …haljo?
Sploh pa verjetno nisi bila sama, al kako?[/quote]
Ah, ziher so še kej mel, samo kaj češ, če sem smotana :)))
Ne, valda, dedc, dva otroka, po moje so si mislili: tale rabi nekaj za reklaksacijo :))))
Drugače pa, veste kaj sem pa jaz (zdaj prvič!) opazila na potovanju. Saj mogoče ta stvar že dolgo obstaja, pa prej nisem porajtala. V glavnem, zelo veliko ljudi potuje samih (ok, to sem opažala že dlje časa), ampak zdaj imajo vsi s seboj take palice – kot neke podaljške za telefone zato, da lahko naredijo selfija. Se pravi, da je potem fotka videti tako, kot da te je nekdo slikal od daleč. Ampak, saj pravim, lahko da to obstaja že dolgo, samo da mi je to zdaj prvič padlo v oko. Jaz sem že malo “za cajtom”…
plaščem? …haljo?
Ne, valda, dedc, dva otroka, po moje so si mislili: tale rabi nekaj za reklaksacijo :))))
Drugače pa, veste kaj sem pa jaz (zdaj prvič!) opazila na potovanju. Saj mogoče ta stvar že dolgo obstaja, pa prej nisem porajtala. V glavnem, zelo veliko ljudi potuje samih (ok, to sem opažala že dlje časa), ampak zdaj imajo vsi s seboj take palice – kot neke podaljške za telefone zato, da lahko naredijo selfija. Se pravi, da je potem fotka videti tako, kot da te je nekdo slikal od daleč. Ampak, saj pravim, lahko da to obstaja že dolgo, samo da mi je to zdaj prvič padlo v oko. Jaz sem že malo “za cajtom”…[/quote]
Ta palca je bila lani izbrana za idealno božično darilo :-))
Kaj pa vem….jest sama sebi res nisem toooolk všeč, da bi skoz
morala selfije delat…..to mi je itak mem….
Pogojno, če je skupinski selfi….s prjatli pa tko…v spomin na fajn žurko…
to še ne rečem…
da’m pa kr sama sebe skoz fotkala…mi je pa bedno…
To je pa napaka, ne smeš imet moža in otrok zraven, potem ne bo nespodobnih ponudb, tudi takih zavitih ne. Veš kako podurhajo nadušopihovalci, ko zagledajo, da imaš moškega spremljevalca.
A palice za selfije? To pa še nisem videla. Zgleda, da sem tudi staromodna. Samo mene ni za upoštevat, jaz šele par mesecev vem kaj so selfiji, slučajno videla na Tv prispevek o tem tako, da malce že napredujem.
Moj fotoaprat ima tisto funkcjo, ko nastaviš, da fotka z zamikom, tako, da ne rabim palice. Fotiča postavim, nastavim zamik in fotka nastane. Tako ali tako pa ponavadi nočem sebe na fotki. Sebe itak vsak dan vidim. Zakaj bi bila še na fotkah.
plaščem? …haljo?
Drugače pa, veste kaj sem pa jaz (zdaj prvič!) opazila na potovanju. Saj mogoče ta stvar že dolgo obstaja, pa prej nisem porajtala. V glavnem, zelo veliko ljudi potuje samih (ok, to sem opažala že dlje časa), ampak zdaj imajo vsi s seboj take palice – kot neke podaljške za telefone zato, da lahko naredijo selfija. Se pravi, da je potem fotka videti tako, kot da te je nekdo slikal od daleč. Ampak, saj pravim, lahko da to obstaja že dolgo, samo da mi je to zdaj prvič padlo v oko. Jaz sem že malo “za cajtom”…[/quote]
Jaz sem toliko “za cajtom”, da še vedno prosim ljudi, če me lahko slikajo, tako da v resnici še nisem naredila nobenega selfie-ja. 🙂
O jaz sem ga pa že pred leti naredila, par selfijev, samo nisem vedela, da so to selfiji. Naredila sem jih pa zato, ker nisem še znala zamika sprožilca nastavit. Potem pa sem prebrala uporbniška navodila in leta in leta že to uporabljam. Zdaj sem pa zvedela, da sem bila že pred davnimi leti moderna, ker sem naredila par (grdih po pravici povedano, mogoče zato tako čudna faca, ker nisem imela palice?) selfijev.
Ta palca je bila lani izbrana za idealno božično darilo :-))
Kaj pa vem….jest sama sebi res nisem toooolk všeč, da bi skoz
morala selfije delat…..to mi je itak mem….
Pogojno, če je skupinski selfi….s prjatli pa tko…v spomin na fajn žurko…
to še ne rečem…
da’m pa kr sama sebe skoz fotkala…mi je pa bedno…[/quote]
A reeees? Ja super no. Jaz pa prvič videla :))) Kako se pa temu reče sploh?
Jaz bi se pa slikala pa sem tolk nefotogenična, da mi gre na jok 🙁
Razlika v kulturah. Severnjaki si bolj rezervirani v pristopih do žensk, južnjaki pa pogosto preveč direktni.[/quote]
Vidiš Matjažko. To je ta nepremostljiva razlika med nama. Ti si severnjak, jaz pa južnjakinja. :)))[/quote]
Hm, pregovorno so severnjakinje tiste, ki so “bolj divje”, medtem ko v bolj patriarhalnih južnjaških kulturah s primesmi krščanstva, je moški lahko “jebach”, dejansko gre za junaka :), ki podira vse živo (ponavadi je kak procent resnice 🙂 )žensko ki jo bo poročil, pa mora biti svetnica ali pa vsaj devica, drugače pa je ku***. Tako da nisi nič podobna južnjakinjam, tudi severnjakinjam ne, zaradi izrednega daru govora. 😀
Vidiš Matjažko. To je ta nepremostljiva razlika med nama. Ti si severnjak, jaz pa južnjakinja. :)))[/quote]
Hm, pregovorno so severnjakinje tiste, ki so “bolj divje”, medtem ko v bolj patriarhalnih južnjaških kulturah s primesmi krščanstva, je moški lahko “jebach”, dejansko gre za junaka :), ki podira vse živo (ponavadi je kak procent resnice 🙂 )žensko ki jo bo poročil, pa mora biti svetnica ali pa vsaj devica, drugače pa je ku***. Tako da nisi nič podobna južnjakinjam, tudi severnjakinjam ne, zaradi izrednega daru govora. :D[/quote]
Ej, ne vem, kaj si hotel povedati, razumem le to, da kakorkoli obrneva – ti ne bos nikoli jebach.:)))
Hm, pregovorno so severnjakinje tiste, ki so “bolj divje”, medtem ko v bolj patriarhalnih južnjaških kulturah s primesmi krščanstva, je moški lahko “jebach”, dejansko gre za junaka :), ki podira vse živo (ponavadi je kak procent resnice 🙂 )žensko ki jo bo poročil, pa mora biti svetnica ali pa vsaj devica, drugače pa je ku***. Tako da nisi nič podobna južnjakinjam, tudi severnjakinjam ne, zaradi izrednega daru govora. :D[/quote]
Ej, ne vem, kaj si hotel povedati, razumem le to, da kakorkoli obrneva – ti ne bos nikoli jebach.:)))[/quote]
Kaj sem hotel povedati, da so recimo naše katoliške južne sosede, recimo južnjakinje iz Dalmacije, precej “mirne ženske”, saj kjer so moški pregovorno “jebachi”, so njihove ženske bodisi “neomadeževane device” bodisi “kur*”. Precej manj obremenjene ženske s svojimi kulturnimi družbenimi ženskimi vlogami brez patriarhalnih priteklin, kako se naj ženska obnaša, so pa recimo severnjakinje. 😉
In vem, kaj je “jebach”, zato si te besede ne upam napisati brez narekovajev? 😀
Večina žensk, ki ima moškega rada, je za njo tak moški “pravi jebach”. Ampak tu te je verjetno spet zavedel bolj “moško-primitivni” način razmišljanja, ki se pogosto raje ponaša s številkami. 😉
Ej, ne vem, kaj si hotel povedati, razumem le to, da kakorkoli obrneva – ti ne bos nikoli jebach.:)))[/quote]
Kaj sem hotel povedati, da so recimo naše katoliške južne sosede, recimo južnjakinje iz Dalmacije, precej “mirne ženske”, saj kjer so moški pregovorno “jebachi”, so njihove ženske bodisi “neomadeževane device” bodisi “kur*”. Precej manj obremenjene ženske s svojimi kulturnimi družbenimi ženskimi vlogami brez patriarhalnih priteklin, kako se naj ženska obnaša, so pa recimo severnjakinje. 😉
In vem, kaj je “jebach”, zato si te besede ne upam napisati brez narekovajev? 😀
Večina žensk, ki ima moškega rada, je za njo tak moški “pravi jebach”. Ampak tu te je verjetno spet zavedel bolj “moško-primitivni” način razmišljanja, ki se pogosto raje ponaša s številkami. ;)[/quote]
Ok, dajva jebache za trenutek na stran, ker je tale prvi odstavek pritegnil vso mojo pozornost. Če prav razumem ni možno, da bi bila ena Margotka (vzemimo za primer mene) katoliška južna soseda, iz Dalmacije? Se pravi moje obnašanje in razmišljanje nekako ne spadata v to okolje oziroma ne moreta izhajati iz tega okolja kjer, praviš, so ženske obremenjene s svojimi kulturnimi družbenimi ženskimi vlogami in vsemi tistimi patriarhalnimi priteklinami.
Kaj vzamemo kot južno? Dubrovnik? Bo dovolj južno? Ker a veš, nižje je samo še Cavtat in Čilipi in še nekaj res zdolgočasenih vasi….
Daj prosim na tole mi odgovori, zelo me zanima.
Margot-
Zakaj ne bi bilo možno? Jaz sem samo napisal, da tamkajšnji moški pričakujejo od žensk, da se ničkaj “južnjaško” ne obnašajo glede “spolne smelosti” ali “jezične drznosti” (ta je rezerviran le za moške :D), ker si dejala, da sem jaz severnjak, ti pa južnjakinja. Torej nisi tipična južnjakinja (po obnašanju), tudi če izviraš od tam – razen če bi bila moški. 😉
Vidiš, te so tudi čisto tiho, samo gledajo v kamero: https://www.youtube.com/watch?v=q8_qbnj4Fs8
:)))
Forum je zaprt za komentiranje.